Нинова поиска повече наши стоки във веригите

Млекопреработватели апелираха за законови промени и подпомагане
71
Нинова поиска повече наши стоки във веригите
Снимка: Министерство на икономиката

Търговските вериги трябва да предлагат повече български стоки. Това каза вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова, която се срещна с представители на Асоциацията на млекопреработвателите в България. На срещата присъства и зам.-министърът на икономиката Димитър Данчев.

Представителите на млекопреработвателния бранш апелираха за законодателни промени, които да наложат повече български стоки от сектора в търговските вериги.

Те акцентираха за по-голямо сътрудничество от страна на държавата под формата на изложения панаири и др. форуми. Това ще е добра възможност за тях да се заявят пред бъдещи клиенти и потребители, съобщиха от министерството.

Сред другите посочени проблеми са били стимулиране и помощи за българските производители, ускоряване въвеждането на запазени географски мерки, подпомагане на износа и контрол върху количеството за фирмите от сивия сектор.

По думите им те имат спешна нужда от временно подпомагане, най-вече за преработващите предприятия от този бранш.

Вицепремиерът Корнелия Нинова е поела ангажимент да съдейства по всички начини и възможно най-скоро за намиране на решение по тези искания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
14
 
! Отговори
за бизнеса... преди 2 години
БИЗНЕС С ОТПАДЪЦИ И СУРОГАТИ ----НЕ СЕ ПРАВИ !!!!!....ПРАВИ ГО--Т.Н."БИЗНЕС" У БЪЛГАРИЯ --ЗА ДА ПЕЧАТИ ПАРИ И СИ ИГРАЕ СЪС ЗДРАВЕТО НА НАРОДА.....ЗАЩОТО ИЗОБЩО НЯМА СУРОВИННА БАЗА---ЗА ДА СЪЗДАВА НЕЩО, КАЧЕСТВЕНО И ЕВТИНО....!!!!ДОРИ , ЧЕСЪНА И ЛУКА У БЪЛГАРИЯ Е ОТ ВНОС....ХА,ХА,ХАААААААА
13
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Глупости г-жа Лъжа......Да,трябва да купуваме БГ стоки! НО: да бъдат с това качество,с което са БГ стоките,продавани на чуждите пазари ! Купих си БГ кашкавал от ЛИДЛ Германия,и...и изобщо не може да се сравни качеството му с това на БГ кашкавала, купен от Бъгария! Г-жо Нинова,а за качеството,предлагано на нас в БГ говорихте ли???
12
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами то и аз искам, ама..... няма! (( Чакам ги с четири очи и то на цени, по-ниски от чуждоземските!
11
0
 
22
 
! Отговори
Глупости г-жа Лъжа.. преди 2 години
Нашите стоки , са ментета и СКЪПИ ДО БЕЗОБРАЗИЕ -млечни продукти-- със сухо мляко , суроватка , калциев двухлорид и палмово масло/ колбаси-- от вносни замразени месни обрезки ,соево брашно и оцветители/...и плодове и зеленчуци --изключително от внос от съседите ни........А , ТИ Я КАЖИ НИНОВА , КОЛКО СА КРАВИТЕ В с. КРУШОВИЦА, ТА ДА ИСКАШ СПЕЦИАЛЕН ДОСТЪП ДО ВЕРИГИТЕ , НА ТЯХНАТА ПРОДУКЦИЯ!
10
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали е свободен пазар, нашите стоки нямат конкурентноспособност никаква. Затова ли беше зора за ЕС и НАТО, без армия, без земеделия, без животновъдство, без лека и тежка индустрия. Само ИТ-та и счетоводители.
9
1
 
10
 
! Отговори
3x3 преди 2 години
масонско ръкостискане
8
2
 
10
 
! Отговори
Бай Бай Корни! преди 2 години
Само Боко ще плаче за теб - утече в канала, ама явно още не го знаеш...
7
5
 
7
 
! Отговори
Адам Опел преди 2 години
Абе едно време какво мляко имаше.....
6
0
 
19
 
! Отговори
гост преди 2 години
т.е. поиска ПО-СКЪПИ стоки? Радвайте се българи!
5
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Селяните станаха софиянци. Мутрите владеят земята. Какво точно искате да ядете? Парите и да ги имате ви купуват само фалшификати с набити надписи Еко. Който иска истинска храна си я произвежда сам. Даже тогава не трябва да забравяте за ГМО, замърсената почва и вода.
4
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че то никой не е спирал магазините да продават български стоки, нито магазините са се отказвали да продават такива.
3
1
 
15
 
! Отговори
Tangra преди 2 години
Абе изтровиха хората.Пари срещу контрол и качество.ЩеВи се невиди и мошенниците.
2
0
 
30
 
! Отговори
Балама преди 2 години
И тези ли искат помощи.Голяма част от продуктите на пазара са със сухо мляко а ми говорят за преарботватели.Няма нищо истиско в магазина, цените луди а качесто липсва.При всяка провеврка 80% не отговарят на изизскванията на продуката иначе и те реват.Добре, че продават в България че в бяла държава ще хранят животните само с това ако и те избощо искат да го ядат
1
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нормално БСП да го искат това..лява политика социална.