Над 694 хил. пенсионери вземат 75 лв. след ваксиниране още днес

Колко добавки ще има към пенсиите за февруари?
66
Над 694 хил. пенсионери вземат 75 лв. след ваксиниране още днес
Снимка: БГНЕС

Над 694 000 пенсионери, които са били със завършен ваксинационен курс или поставена бустерна доза до края на миналата година, още днес ще получат еднократно 75 лева добавка. Това съобщи социалният министър Георги Гьоков. Добавките за насърчаване на ваксинацията ще продължат да се изплащат от НОИ и през следващите месеци за хората, които отговорят на условията, предаде БНР.

516 хиляди души вече са с преведени суми по банков път, останалите ще ги получат чрез пощенските станции. От 7 февруари НОИ започва да плаща и пенсиите. Към тях ще има няколко вида добавки.

"Първото, Covid добавка с размер 60 лева. Второто, доплащане за февруари за достигане до размера на декемврийската пенсия с индивидуален размер за всяка пенсия и третото доплащане за януари за достигане до размера на декемврийската пенсия с размер на февруарското доплащане. От март до юни общият размер на плащанията за пенсионерите ще се формира като към размера на индивидуалната пенсия, отново казвам, с преизчислен размер с коефициент на тежест на една осигурителна година от 1,35 се добавят още две доплащания", обясни социалният министър Георги Гьоков.

Обсъжда се вариант Covid добавката от 60 лева да се плаща на различна дата от пенсиите, но това не е окончателно решено.

Пенсионерите, които получават плащания по личните си банкови сметки, могат да правят справки с ПИК, а тези, които взимат от пощенските станции, ще получават фискален бон, където отделните суми са описани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още по темата: ваксинипенсиидобавки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еми аз ако бях пенсионер, щях да се ваксинирам. Кво? Мое още утре да получа инфаркт. Пък дали ще е от ваксините или от друго? Но поне така ще намажа цели 75 кинта. Страшна далавера, щото е кофти да получиш тромбоза съвсем безплатно.
48
2
 
3
 
! Отговори
Инженерка преди 2 години
ДНЕС ДОЙДЕ СУМАТА ОТ 75 ЛЕВАПОБЪРЗАЙТЕ- ПОЛЗАТА Е ЗА ДЪРЖАВАТА И СА ВСЕКИ, КОЙТО СЕ ВАКСИНИРА- ЩЕ ПРЕБОЛЕДУВА ПО ЛЕКО, НЯМА ДА ИМА ФАТАЛЕН КРАЙСТАРЦИ МИЛИ, ПОЛЗВАЙТЕ ВЪЗМОЖНОСТИТЕ ЗА ДОБРУВАНЕ!
47
2
 
11
 
! Отговори
Stamen преди 2 години
Щом това не им изглежда унижаващо човешкото достойнство- да си ги вземат и да си ги харчат със здраве!
46
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А кой после ще плаща лечението на тромбозата?!
45
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ех, жалко, че не съм пенсионер. Иначе директно се набождам с нещото, наречено ваксина и с тия 75 лв. си оправям живота, даже и на внуците апартаменти ще купя. Те ваксините са много "безплатни", ама откъде ли идват парите, с които се купуват, хм? Няма как да е от нашия джоб - нали по телевизора ни казват, че са безплатни! От телевизора, както всички знаем, тече само истина - чиста като сълза и светла като слънцето. Заработете си 75 лв., за миокардита и анафилактичния шок няма нужда да мислите!
44
7
 
4
 
! Отговори
Потърпевшите преди 2 години
Сега пък ще им плащаме на тияОсигуряват им безплатни ваксиниЩо не вземе държавата да им даде по 1000лв
43
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно ми е дали някой се ваксинира заради тези 75 лева, както внушават неваксинираните ***?
42
10
 
3
 
! Отговори
<><> преди 2 години
Българина е малко объркан човек в последните десетилетия .....тези 75 лв не са задължителни или за изнуда ! Те са бонус ! Друго щеше да е "Ако пенсионер не се ваксинира , глоба 75 лв." ? Това че пенсионера е решил да се ваксинира ....какво пречи и да вземе 75 лв ?
41
7
 
10
 
! Отговори
НОВ МОРАЛ преди 2 години
ДОБРЕ НИ ЛЪЖАТ, НЕ МОЖЕ ДА ИМ СЕ ОТРЕЧЕ- ЛЪЖИ, ЛЪЖИ .....И АЙДЕ В ЕВРАЗИЯ.
40
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още през декември изпратих 100 кинта на баща ми, който е пенсионер и няма намерение да си боде "ваксини"! Така, мисля че няма да се чувства "ощетен"!
39
3
 
9
 
! Отговори
ПЛАДНЕШКИ ОБИР преди 2 години
В ЕВРОПА 200 ЕВРО- ТУК 75 ЛВ И ТОВА ОТ ТИЯ ДЕТО ЦЯЛО ЛЯТО ПЛАКАХА ЗА БЕДНИТЕ И МЯТАХА ЯЙЦА, КАМЪНИ ДЪРВЕ, ДА ЗНАЕМ КАКВО НИ ЧАКА КОГА ДОЙДАТ- АМА НА КОЙ ДА МУ ДОЙДЕ НА УМ ЧЕ ВИДЕНОВАТА ЗИМА ЩЕ Я ДОКАРАТ- СИГУРНО ТИЯ ДЕТО ПЛАЩАХА ЛЕТНИТЕ ПРОТЕСТИ МНОГО СА ОГЛАДНЕЛИ, ЧЕ ВИЖ КОЛКО МАЛКО ДАВАТ- ГОЛЯМО ГРАБЕНЕ ПАДА. ЗАПРИЛИЧАХМЕ ПО ЦЕНИ НА ЕВРОПА ПО ЗАПЛАТИ И РЕЖИМ НА ТОКА НА ЕВРАЗИЯ.
38
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Срам. Изнудвачи на изнемегващи хора. Долна ***.
37
9
 
16
 
! Отговори
ХХХ преди 2 години
Супер ! Продават се за 75 лв за да имат повече пари да мятат през терасите !
36
2
 
9
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 2 години
Абе тази сутрин още в 8ч, зън-зън, и нещо дойде на телефона.Викам си рано, рано бажанака пак ми праща някоя гола пинтия-ама неее, от банката иде съобщение, че 75лв ми турили в сметката. На жената пък нищо няма и взе та се ядоса бе-Вика: Де си Бойко и на кой на остави, тоя михлюз дето е на Румбата човек-получи, пък на мене, пушека де излиза отзаде на джипката... Ама дорде си опява и нейните дойдоха бе.Инак, Бойко си помни много бе-един път не обърка книгата си де е чел, както Кирчо направи
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахахаха
34
0
 
11
 
! Отговори
партийно наказание преди 2 години
Отнемане на партийния билет при отказ!
33
1
 
6
 
! Отговори
комунистически терор преди 2 години
Там където, теорията не помага - идва на помощ практиката!
32
3
 
22
 
! Отговори
сс преди 2 години
ДОВЕРИЕТО КЪМ ПРАВИТЕЛСТВОТО Е НАЙ-ВИСОКО ОТ 12 ГОДИНИ НАСАМ......ПРИ ИЗБОРИ ДНЕС ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА ПЪРВА ПОЛИТИЧЕСКА СИЛА.....ЦИТАТИ ОТ НОВИНИТЕ......СЪВСЕМ ЗА МЕЗЕ НИ ВЗЕХА.... МАЛКО Е ДА ГИ БИЯТ ТРЯБВА КРЪВ.... ЗА ДА БЪДАТ ИЗМЕТЕНИ И СЛЕД ТЯХ ДА ГИ Е СТРАХ ЧЕ НЕ МОГАТ ДА СЕ ЕБ... С НАРОДА ВЕЧЕ....
31
7
 
32
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Аз съм пенсионер , който не за 75лв., а за 750000 не би се жигосал.
30
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се задължат банкерите да премахнат таксите при теглене на пенсиите от банкомат. Срамота е и от пенсионерите да печелят.

Спонсорирани публикации