Над 694 хил. пенсионери вземат 75 лв. след ваксиниране още днес

Колко добавки ще има към пенсиите за февруари?
66
Над 694 хил. пенсионери вземат 75 лв. след ваксиниране още днес
Снимка: БГНЕС

Над 694 000 пенсионери, които са били със завършен ваксинационен курс или поставена бустерна доза до края на миналата година, още днес ще получат еднократно 75 лева добавка. Това съобщи социалният министър Георги Гьоков. Добавките за насърчаване на ваксинацията ще продължат да се изплащат от НОИ и през следващите месеци за хората, които отговорят на условията, предаде БНР.

516 хиляди души вече са с преведени суми по банков път, останалите ще ги получат чрез пощенските станции. От 7 февруари НОИ започва да плаща и пенсиите. Към тях ще има няколко вида добавки.

"Първото, Covid добавка с размер 60 лева. Второто, доплащане за февруари за достигане до размера на декемврийската пенсия с индивидуален размер за всяка пенсия и третото доплащане за януари за достигане до размера на декемврийската пенсия с размер на февруарското доплащане. От март до юни общият размер на плащанията за пенсионерите ще се формира като към размера на индивидуалната пенсия, отново казвам, с преизчислен размер с коефициент на тежест на една осигурителна година от 1,35 се добавят още две доплащания", обясни социалният министър Георги Гьоков.

Обсъжда се вариант Covid добавката от 60 лева да се плаща на различна дата от пенсиите, но това не е окончателно решено.

Пенсионерите, които получават плащания по личните си банкови сметки, могат да правят справки с ПИК, а тези, които взимат от пощенските станции, ще получават фискален бон, където отделните суми са описани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още по темата: ваксинипенсиидобавки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е едно от най-позорните решения, вземани от управляващите. Наглост, подигравка, разделение на хората!
8
5
 
23
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ВЕЧЕ ОБЯВИХА, ЧЕ СМЕСВАНЕТО НА ВАКСИНИТЕ Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ОПАСНО НО НАСЕЛЕНИЕТО НЕ СЕ УСЕЩА И ДО НЯКОЛКО ГОДИНИ ТАКА ЩЕ СИ НАБИЕ НОВИ ВАКСИНИ И БУСТЕРИ, ЧЕ ЩЕ ГИ СМЕСИ! ДО 2030-ТА БИЛИ ЩЕ ПОСТИГНЕ ЦЕЛИТЕ СИ, УПОРИТ И ТЪРПЕЛИВ Е, ЗА РАЗЛИКА ОТ СВЕТОВНОТО НАСЕЛЕНИЕ КОЕТО ДОКАЗА , ЧЕ Е ДОСТА ГЛУПАВО И АЛЧНО В ГОЛЯМА СТЕПЕН И ЗА ПАРИ ЩЕ СИ ПРОДАДЕ ДУШАТА И ТО ЗА МАЛКО ПАРИ ;_)
7
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те се подиграват с най- бедните! Изнудват ги чрез глад! Сербезова, кой измисли тая гавра??? Дано този, който я наложи да умре от глад!!!!
6
4
 
20
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
1 МИЛИОН И 400 ХИЛЯДИ ПЕНСИОНЕРИ ОЩЕ НЕ СА ВАКСИНИРАНИ! ЦЕЛТА ИМ Е ДА ДОКОПАТ ТЯХ ,А НЕ ВЕЧЕ ВАКСИНИРАНИТЕ! ТЕ СА СИ ПЪТНИЦИ - ВЪВ БИЛИ ВЛАКА СЪС СЛИЗАНЕ САМО НА СПИРКА СВЕТИ ПЕТЪР СЛЕД НУЖНИЯ БРОЙ БУСТЕРИ
5
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А подадените заявления за преизчисления по стаж и доход от първото полугодие на 2021 защо още не са готови, подписани и влезли в сила?
4
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жал ми е за подигравката с пенсионерите.
3
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наистина недоумявам как в 21 век допускаме фашизъм и подигравка с хората. Наистина ли сме стадо?????
2
1
 
9
 
! Отговори
ъъъ преди 2 години
Вие проверете какво е "гражданското им състояние", преди да ги преведете - да не се минете, трябва да се мисли за тая държава.
1
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Иде глад.