Над 694 хил. пенсионери вземат 75 лв. след ваксиниране още днес

Колко добавки ще има към пенсиите за февруари?
66
Над 694 хил. пенсионери вземат 75 лв. след ваксиниране още днес
Снимка: БГНЕС

Над 694 000 пенсионери, които са били със завършен ваксинационен курс или поставена бустерна доза до края на миналата година, още днес ще получат еднократно 75 лева добавка. Това съобщи социалният министър Георги Гьоков. Добавките за насърчаване на ваксинацията ще продължат да се изплащат от НОИ и през следващите месеци за хората, които отговорят на условията, предаде БНР.

516 хиляди души вече са с преведени суми по банков път, останалите ще ги получат чрез пощенските станции. От 7 февруари НОИ започва да плаща и пенсиите. Към тях ще има няколко вида добавки.

"Първото, Covid добавка с размер 60 лева. Второто, доплащане за февруари за достигане до размера на декемврийската пенсия с индивидуален размер за всяка пенсия и третото доплащане за януари за достигане до размера на декемврийската пенсия с размер на февруарското доплащане. От март до юни общият размер на плащанията за пенсионерите ще се формира като към размера на индивидуалната пенсия, отново казвам, с преизчислен размер с коефициент на тежест на една осигурителна година от 1,35 се добавят още две доплащания", обясни социалният министър Георги Гьоков.

Обсъжда се вариант Covid добавката от 60 лева да се плаща на различна дата от пенсиите, но това не е окончателно решено.

Пенсионерите, които получават плащания по личните си банкови сметки, могат да правят справки с ПИК, а тези, които взимат от пощенските станции, ще получават фискален бон, където отделните суми са описани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още по темата: ваксинипенсиидобавки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кокорчо намали ковид добавката към пенсиите от 120 лв на 60 лв за да им плаща на набодените пенсионери. Тези 35 евро са еднократни но някои си мислят че ще ги взимат всеки месец. Но пък за сметка на това набодените ще освободат ресурс на НОИ.
28
1
 
17
 
! Отговори
сс преди 2 години
ЗА БОГ ДА ПРОСТИ...
27
3
 
1
 
! Отговори
до 25 преди 2 години
На белината съставката са ясни. Ти знаеш най-добре.
26
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според герберастите 50лв е повече от 75лв. Нищо им нямаше на пенсионерите по бойково време, сега било подигравка. Ах колко жалко е да си герберунгел.
25
1
 
8
 
! Отговори
Ааа, не преди 2 години
До Анонимен 33 Остана, остана...нашите роднини (на лекари и сестри), на които сме забранили да го правят.
24
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То не остана неваксиниран пенсионер:)))
23
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези пенсионери на маймуни ги обърнаха. С данъците на хората да им плащат подкупи да се ваксинират. Щото явно не може да се разчита на инстинкта им за самосъхранение. А с добавките на каплак, които им раздават го докараха до положение - работил неработил, плащал не плащал осигуровки, пенсията е еднаква. После върви внасяй осигуровки в тая бездънна каца и с тези политици-дебилии.
22
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега може да махат мораториума. С 430 лв ще си платим тока и парното, а с останалите пари ще отидем на почивка в Кушадасъ.
21
2
 
13
 
! Отговори
тъй де преди 2 години
Нека, но повечето ще ги похарчат за свещи и тамян.
20
9
 
4
 
! Отговори
до 27 преди 2 години
Ти целият си един експеримент, драги ми смехурко. То и заплатата ти е подигравателно малка, ама не ти се смеем, нали?!
19
5
 
16
 
! Отговори
Дан сан преди 2 години
При всеки медицински експеримент с хора трябва да се плаща на доброволците(амсалаците), които са предоставили тялото си за опити .Друг е въпроса, че сумата е подигравателно малка.
18
2
 
15
 
! Отговори
За жалост преди 2 години
Едва ли ще ги взимат за дълго след боденето с бъркоч.
17
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ok, милиони пенсионери ще взимат. а кой ще дава? моя бизнес е пред фалит, няма за повече данъци. Остава държавата да тегли заеми, които децата ми ще плащат, за за има за сегашните старци. В това няма никаква логика! 10% бюджетен дефицит, това е престъпление.
16
6
 
10
 
! Отговори
ваксина=инфаркт преди 2 години
Хубавата новина за държавата е, че ваксинираните пенсионери ще се преселят в по-справедливия свят и ще се спестят доста пари от пенсии.
15
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не, еднократно плащат срещу две ваксини минимум. Повече няма да им дадат.
14
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А на работещите , които принудиха да се бодат с отровите нищо не дадоха.....Пенсионерите никой не ги е задължавал да се продават за жалките 75 лв.
13
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До БиволъЕ то след като си набоден надали ще изкараш дълго. Ако не е от дтуд и глад ще е от ваксата.
12
4
 
21
 
! Отговори
Биволъ преди 2 години
Аз съм пенсионер и след като платих ток и парно останах без пари. С тези 75 лв.ще избутам до 7 февруари, но после съвсем ще умрем от студ и глад.
11
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Би трябвало почтените хора в България за почувстват огромно омерзение. Съвестта на гражданското общество да се пробуди и да заклейми този позорен акт на принуда от страна на властите към една от най-уязвимите групи. А медиите, вместо да хвалят, да разобличат и заклеймят подобна гавра.
10
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой е евтин си остава евтин за цял живот,аз за да се ваксам срещу заплащане ще трябва да се свържа директно с бил Гейтс или Гейтс Бил ли къв беше там евреина милиардер :)

Спонсорирани публикации