От БХРА настояват за спешна среща с премиера

Причината е искане на НАП за връщане на помощи
7 фев 2022 16:26, Ния Христова
18
От БХРА настояват за спешна среща с премиера
Снимка: БГНЕС

От Българската хотелска и ресторантьорска асоциация (БХРА) настояват за спешна среща с премиера Кирил Петков. Поводът е искането на НАП голяма част от собствениците на заведения да върнат получените Covid помощи с начислени лихви, съобщи БНР.

Според заместник-председателя на Асоциацията Златко Златанов, ако има нарушения, трябва да се провери и приходната агенция, тъй като тя е администрирала и контролирала този процес "ако действително има нарушение, ние не искаме да си играем на балък и тарикат, да ги назоват кои са".
 
"Ние не искаме нищо друго, освен коректност, ако има нарушение, нека се докаже това, което е и никой няма да гъгне. Но… покрай сухото да гори и мокрото - не става така. Начинът, по който го правят не е правилен.
 
Няма мерки за подпомагане на бизнеса, реално нищо не сме получили, реално нищо. В момента бизнесът страда страшно много не от пандемията, а от цената на тока и на газа.
 
С тези темпове, с които върви това нещо, аз казвам, че повече от два месеца бранша в никакъв случай никой няма да издържи. Искаме среща с премиера, да видим какво му е в главата на него, как ги мисли той тези неща".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно каво очакват?! Декларирали са фалшив изкуствено завишен оборот преди пандемията, за да получат повече пари. След като ги разкриват, по закон всеки, който е хванат за злоупотреба с европейски средства, ги връща в пълен размер с лихвите. Така е по всички програми - земеделие, околна среда.. Всички. А честните кръчмари искат на тях да им се размине, тъй ли?! Айде у лево. Според мен трябва да им откажат срещата и да ги дават на съд
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези вече трябваше да фалират, ако фалираха. Години вече фалират всеки ден. Кога ще фалирате?
11
1
 
9
 
! Отговори
x преди 2 години
Тия фалират от две години и все викат "Ще фалираме скоро"....имат мазнинка или преувеличават
10
7
 
6
 
! Отговори
ДртПрч преди 2 години
Първо има даваш, после им вземаш, когато ги изхарчат. :-) Време е и тия да си ходят, с мир, че ще им бием шутове от тук до Канада.
9
4
 
6
 
! Отговори
ДртПрч преди 2 години
Сега и НОИ като кажат на пенсионерите да връщат 50-те лева и ще стане мазало. Ха-ха-ха!
8
5
 
13
 
! Отговори
Гиле гест хаус преди 2 години
Пишман-бизнесмените да продават сувчетата на любовниците, ако не могат - да фалират. Пазарна икономика .
7
14
 
9
 
! Отговори
Боко преди 2 години
Ще ревете за Боко
6
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комунизмът би трябвало да е свършил и държавата не трябва да помага на никой, освен на физически лица, които имат нужда. И то в нетрудоспособна възраст. Като им е скъп тока, да затварят, да вдигат цените или да търсят начини за оптимизация. Който оцелее, оцелее. Който не оцелее, очевидно или е объркал бизнеса, или не става за бизнесмен. Да отива на заплата.
5
11
 
15
 
! Отговори
Киро и Асен преди 2 години
Няма да мрънкате. Това е промяната. Нали това искахте ?
4
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много сте назад от БХРА момчета. Просто Кире е у Белград и немоиш го фана. Лъзгав като гол *** е!
3
1
 
15
 
! Отговори
о, не ..! преди 2 години
Нека да има връщане на пари, нека! Аз в къщи отключих парното, пари нямам за парно и преминах на твърдо гориво. А защо тези с хотелите не ме вземат при тях, а? Студ и мизерия в къщи, а те само пари искат. Е, тази няма да стане!
2
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Канадскию шмекер ще се карантината пак, в някоя резиденция,с някоя мома. Докато жена му е като Шива в курабийницата,че тока скъп.
1
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия два месеца не изтекоха ли от миналата година ?