Радев призова да се търсят решения на кризата с тока

Президентът заяви, че трябва диалог между институциите и бизнеса
Обновена: 17 фев 2022 19:51 | 17 фев 2022 19:51, Веселина Йорданова
52
Радев призова да се търсят решения на кризата с тока
Снимка: Президентство

Президентът Румен Радев призова за диалог между отговорните институции и бизнеса за разрешаване на кризата с енергоносителите.

Трябва да има диалог между отговорните институции и бизнеса, за да търсим най-добрите решения на кризата с енергоносителите, каза той пред журналисти в Бургас след посещението си в завод "Трансвагон" АД, специализиран в извършването на ремонт, реконструкция и модернизация на товарни вагони.

Президентът обсъди с ръководството на предприятието необходимостта от навременни и работещи мерки за справяне с високите цени на енергийните ресурси, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

"Необходима е целенасочена и ясна държавна политика за ускорен икономически растеж и повишаване на конкурентоспособността", каза Радев и посочи, че премахването на бюрократичните пречки и осигуряването на нормативна база ще предостави възможност на предприемачите да вървят напред.

По думите на държавния глава целта е обща и ясна, а именно, че наред с бързото икономическо възстановяване на страната и повишаване качеството и стандарта на живот, е важно възстановяването на доверието между държавата и бизнеса. "Това е неотложна задача, ако искаме да постигнем по-висок темп на икономически ръст", каза още Румен Радев.

Президентът разгледа производствената база на предприятието и поздрави ръководството и колектива за постигнатите високи резултати, въпреки сложната икономическа обстановка, породена от растящите цени на енергоресурсите. "С много предприемчивост, отговорност и усилия продължавате не само да оцелявате, но и произвеждате с изключително високо качество и изнасяте в държави като Германия", подчерта Румен Радев. По думите му това е атестат, че в България може и се развива успешна тежка индустрия.

"Производството на този завод задължително трябва да бъде част от модернизацията на българските железници", заяви Румен Радев в отговор на въпрос. По думите на държавния глава в зеления преход една от тенденциите е автомобилният транспорт да намалява като пробег, а за голяма част от товарите да се използва железопътен превоз.

Президентът призова за по-голямо внимание от страна на държавата и към предприятията, които са се доказали като успешни, експортно-ориентирани са и дават голяма принадена стойност, за да запазят не само пазарите и производството си, но и работниците си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още по темата: президентРумен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
10
 
! Отговори
Ще се отпускат преди 2 години
на преференциални цени малки битови генератори за ток за нуждаещите се.Тъй като те работят с бензин,а той е скъп,ще им се отпуска бензин по преференциални цени. Тъй като те замърсяват,ще им се отпускат пречистватели на въздуха,по преф.цени. Те са скъпи и със скъпи филтри,значи по-добре соларни панели.Те имат ниска ефективност-под 25%,работят денем,значи по-добре ветрогенератори.А когато няма вятър?Най-добре да се учим да се справяме без ток.Чисто и евтино.Браво Радев,добро решение!
24
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей това се казва наглост
23
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И земеделието ще унищожат? Провал! Да си ходят, че става все по-лошо.
22
0
 
40
 
! Отговори
Сър Уилямс преди 2 години
Радев се прави, че няма нищо общо с тази криза! Безсрамник!
21
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След дъжд качулка..... Предател, продажник антибългарски. 32 години всички вкупом крадете, а народа го унищожавате.
20
1
 
20
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Ток изнася на студено зъзне Що е то? Червени кхмери :)))
19
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ако сте държавници, ще мислите в перспектива как да не се стигне до даден проблем, а не когато е налице да се чудите какво да правите, само симулирате дейност, празни приказки, това е.
18
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
бклк, иска американци да построят калпава аец вместо белене и да гръмне след 10 години, бягай вшка
17
0
 
27
 
! Отговори
ФАКТ преди 2 години
НИКОГА ДОСЕГА България не е имала такова ме ке ре за управник!!!
16
0
 
13
 
! Отговори
Тричо преди 2 години
Цяла Европа сваля мерките и сертификатите, а ние мрем на студено в болниците. Отговорността е лично на този който каза те не се справят. Радев и неговите сателити Оставка
15
0
 
21
 
! Отговори
Няма срам този Радев преди 2 години
За 5 години НИЩО полезно не направи, мазен слуга на американските демократи и Прокопиев, сложи Киро ментето да му мете пътя и тръгна да обикаля. Целта е ясна - президентска партия!
14
6
 
4
 
! Отговори
Създайте пазар преди 2 години
Отворете пазара за максимално най-голям брой хора. Нека стане супер лесно човек като частно лице да може да продава тока си който е изкарал чрез соларните си панели в мрежата. Сложете цени според търсенето. Да кажем м/у 18 и 23 ч. тока се изкупува най-скъпо (или когато там са дупките на електроподдаване) Така хората с батерии в къщи ще знаят да ги пълнят когато тока е евтин и да продават когато тока е скъп. Българина е креативен. Създаде ли се пазар хората ще решат проблема с електричеството.
13
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скоро ще трябва да търсите решение не само за тока, ами за бензина, за ниските заплати коит не се пипат, дори на нас умните и успели направо ни ги намалихте с новия праг.
12
0
 
19
 
! Отговори
Аналлизаттор преди 2 години
Освен сметките в магазините, аптеките, бензиностанциите и др. Сега ще платим и на ЕРП Тата. Просто Киро. А България беше богата държава преди четири месеца, сга сме 16 милиарда кредити. До кога ?
11
0
 
8
 
! Отговори
3 преди 2 години
Комунистите виновни, американците, ЕС, децата на комунистите, руснаците, внуците на комунистите, да изброявам ли още?А вие сте невинни и мили като меченцата на кока-кола?
10
0
 
24
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
Радев, дръж се естествено!Увеличихте тока, за да се накрадете на бързо, че Бойко не ви пусна аванта 12 години. И сега грабите, а после се правиш на улав!Марш куче!
9
0
 
17
 
! Отговори
?!? преди 2 години
Огромни обещания, ново ръководство на КЕВР, Анализи. И сега обикновеният човек ще плати скъпия ток в системата. Лъжци !
8
13
 
2
 
! Отговори
До 6 преди 2 години
Не сръбския си колега трябва да пита Радев,а лоената топка от Банкя,който построи тръба за 3 милиарда по която да тече газ към Сърбия и Унгария,а за нас от трите по-дълги я.
7
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-доброто решение е една гилотина на площада и да отрежем зелките на тези харвардски народни изедници иФатмаци с техните мораториуми.
6
2
 
11
 
! Отговори
30 годишни преди 2 години
Лакардии. Не ви ли омръзна в тая държава да слушате празни приказки? 30 години? Това се нарича търпение. Евала! Лошото е, че не е стока да я продадете.Хората по света търпяха да ги баламосват около 3 години и се вдигнаха срещу господарчетата. Вие търпите 10 пъти по 3?