Елена Петрова: Човечеството върви към своето унищожение

Най-трудно е да намериш човек, който да се зарадва на успеха ти, каза актрисата
15 юни 2024 12:29, Елка Василева
36
Елена Петрова: Човечеството върви към своето унищожение

Много бързо трябва да забравиш успехите. Това каза актрисата Елена Петрова в съботното издание на "България сутрин" по Bulgaria ON AIR. Заедно с екипа ни тя посети Драгалевския манастир.

"Това място, освен че го усещам много мое, се чувствам много спокойна, водя дълги разговори с архимандрита. За всичко си говорим с него, както и със сестра Серафима. Много е зареждащо. Молитвата за мен е свещенодействие, тя е нещо много лично. Никога не бих я споделила на глас, тя винаги е различна, но винаги завършвам с "Амин". Това е място, на което се чувствам много малка и на което вярата ми пораства", допълни Петрова.

Самата тя вярва в хората.

"Човечеството е малко на ръба на своето оцеляване и върви към своето пълно унищожение, може би, за да се създаде нов човек, който отново да ни научи да живеем, вярваме и обичаме. Всичко, което се случва в световен мащаб, говори за това, че ние забравяме за човека срещу нас. Това, което се случва в социалните мрежи, говори за една огромна самота на хората. Това е дефицит на внимание и любов в глобален мащаб", коментира актрисата.

По думите ѝ ние се нуждаем от хора, които са визионери и са превъзмогнали егото си.

"Дяволът напира и си иска своето, той е безкомпромисен. Той е безпощаден, кара те да паднеш на колене. Това трябва да спре. Нещо, което ни липсва, е невинността. Ние сме алчни и злобни, ние сме жестоки един към друг, това е на всяко едно ниво - в изкуството, в политиката, в образованието. Няма да има спасение за човека, ако се продължава в този дух. Най-трудно е да намериш човек, който да се зарадва на успеха ти", добави Елена Петрова.

Гледайте целия разговор във видеото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от Общество
Експерт: България я очаква невероятно водородно и геотермално бъдеще
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
1
 
! Отговори
Всеки иска преди 3 седмици
да умре с него Светът. И ВИНАГИ, слънцето изгрява и без поредния петел. В случая - кокошка. Дърта и жилава.
31
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
33 коментара на почти един и същ "индивид" под различни имена.
30
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Утешава се за собственото си остаряване. Светът си върви напред и не му пука, че вече не си на 20 и не те канят никъде.
29
1
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 4 седмици
Много ми липсваха "мъдрите" заключения на актрисата Елена Петрова,която скоро не е участвала в някаква продукция.Я да си сипе още едно и да забрави тези тежки мисли.
28
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Запада върви към фалит и ние след него . На човечеството нищо му няма . То си се множи а запада си изчезва . Естествен подбор . Ненужните народи трябва да отпаднат от състезанието . Например българския . Света е конкурентно място а както знаем и от телевизорите ЕС ту е неконкурентно . Трябва да умре .
27
1
 
1
 
! Отговори
Архимандрита преди 4 седмици
и Серафима са причината този манастир вече да е резерват. Искахме да правим кръщене на дъщеря ни. Естествено, въпреки че съм бил кръстник там, първо тръгваме по каналния ред. Един месец по-рано търъсим телефон в интернет, проверяваме и на сайта на БПЦ. На тези телефони никой не вдига в работен ден, в работен час. Намираме личен мобилен номер. Звъним. Този "отец", едва ли не, щеше да ни набие виртуално: "Звъняли сме му на личния телефон...". И трябвало да се обадим три месеца по-рано!? Фарисей!
26
1
 
1
 
! Отговори
И акъл дава... преди 4 седмици
Анализ и синтез. Я кажи по-добре защо те хванаха да караш пияна като кирка с 1,4 промила преди няколко години. Пък ти каза, че си пила две чаши вино. Вече не можеш да се изказваш по други теми, освен "Как овладях временно алкохолизЪма".
25
4
 
13
 
! Отговори
2LOOP преди 4 седмици
"На младини- развратник,на старини- набожен лицемер..."казва Достоевски!Интересно, и за жените важи май)
24
4
 
1
 
! Отговори
До 23 преди 4 седмици
Светото писание.
23
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Човечеството трябва да бъде унищожено и ще бъде унищожено. Както по времето на Ной, ще останат само добрите хора. "Блажени са кротките, защото те ще са наследят земята." Амин, да бъде!
22
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Права е, някакви доказателства? Или си бръщолевиш колкото да не заспиш?
21
8
 
7
 
! Отговори
Права е преди 4 седмици
Господ бави гнева си, защото е търпелив и милостив. Но това търпение все някога ще се изчерпа...
20
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Аре пак депресии некви
19
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Всеки насилник си получава заслуженото, зад каквото и да се прикрива!
18
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Много мразя да им изтъкват дадена религия и да ми говори за самоунищожение на човечеството :)) Та нали именно религията е избила милиони хора, щото не били от техната религия..., овци колкото си искаш, от всичкото нагоре била бездарна актриса :))
17
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Коя беше пък тази....
16
3
 
7
 
! Отговори
Фемин хелп преди 4 седмици
Споко
15
2
 
9
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 4 седмици
тва дефицит на внимание ли е, дупка в програмната схема, или убавото ленче изплиска легено? мола пояснете, опорките са неясни
14
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ами права е с всяка една своя дума. Аз си го мисля същото, особено живеейки в тази държава, в която омразата, злобата, дребнавостта и алчността са обсебили по-голямата част от народа, и то не от вчера! В България това се чувства най-силно.
13
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
На мен ми омръзна да слушаме всякакви самопровъзгласили се пророци. И от както съм на този свят все свършва всичко. То не бяха озонови дупки, то не бяха киселинни дъждове, сега климатични промени.. и дявола намесиха... изобщо.... как да го живееш този живот, а? Как? Шегувам се! Време е да се научим да не гледаме другите и да не се занимаваме какво са. Такива са каквито са решили. Нямам силата да променя злобните и нещастните. Имам силата да ги разкарам от живота си. На другите крещя :) Лесно е!