Търсенето на имоти у нас е по-голямо от предлагането

Цените на имотите са скочили с до 20%, обясни Снежана Стойчева
21 фев 2022 09:00, Ния Христова
154

 

 
Какви са цените на имотите у нас на фона на растящата инфлация?
 
"Цените на имотите вървят нагоре - средно с около 10%. Има райони, в които цените се качват и с до 20%, но и такива където е под 10%. Това е тенденция не само в страната, но и в София. Няма голямо предлагане на имоти, а има търсене. Когато липсва една стока, нормално е да има повишаване на цените", заяви мениджърът на Imoti.net Снежана Стойчева в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Тя уточни, че по-голямо е поскъпването на имотите в апетитните райони. 
 
"Когато човек има налични пари, е добре да инвестира в имоти. Депозитите в банките не намаляват. Пазарът се движи от огромното желание на хората да живеят по-добре, да се преместят в по-добър район", коментира Стойчева.
 
Тя обясни, че един от проблемите в сектора е липсата на регулация по отношение на брокерите на недвижими имоти.
 
"Пазарът не е регулиран, няма изисквания към брокерите от страна на държавата. Изисквания имат потребителите. На пазара има повече от 10 000 брокери и над 4 000 компании. В този сегмент добре се печели, ако добре си вършиш работата. Ние искаме потребителите да разберат кои са най-добрите", подчерта Стойчева. 
 
"Това е форум, който отличава най-добрите експерти и компании. Награда се връчва и за агенция за недвижими имоти - малък, среден и голям бизнес. В този бранш най-много са малките фирми, понякога с до 4 служители. Най-голям интерес очакваме към кандидатстването за сайт на агенция за недвижими имоти. Награда има и за имот на годината. Ще се радваме, ако кандидатстват дори и селски къщи, за които е преценено, че могат да спечелят", призова Стойчева.
 
Кандидатстването е до 21 март, а церемонията по награждаването ще се проведе на 18 май. 
 
Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
0
 
21
 
! Отговори
до брокерите преди 2 години
Тези 35 000 дето починаха по време на пандемията за търсещи имот новодомци ли ги броите или как ?
109
0
 
11
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Имам си някое кило злато за черни дни, ако не дай боже се наложи да вземеш дрехите и да се махаш. Интересно ми е как ще си заденете "инвестицията" на гръб, та да си " спасите" парите....
108
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До пляс пляс *** Браво, много точно си се определил.
107
0
 
30
 
! Отговори
Балон преди 2 години
Умните въртят кеша, строят и продават. А глупавите вземат 30 годишни кредити и купуват.
106
0
 
17
 
! Отговори
Циник преди 2 години
Кyчкатa викала на заека, да си купи салам, нищо,че не яде месо.
105
15
 
1
 
! Отговори
SS преди 2 години
Запомнете само едно : Купувайте когато никой не иска да продава !
104
2
 
7
 
! Отговори
морски преди 2 години
До Нафърфорий 119 Така е, само да започне някаква патаклама в Украйна и всички имотни фондове си бият камшика от застрашените държави, което освобождава огромен брой местни имоти и изнасяне на капитал. Наясно ли сте колко туристи ще дойдат в Слънчака в момента ,в който падне един снаряд на българска територия?
103
0
 
32
 
! Отговори
Икономист преди 2 години
Сега ще го обясня като за мало_умници, сиреч брокери! От 2023 се вдигат драстично данъците на имотите! От тази година поддръжката също поскъпва! Тази година се вдигат лихвите по кредитите (гарантирано) и съответно се оскъпяват още повече имотите. Чисто математически съотнесено жители-имоти, едните яко намаляват, другите яко се увеличават! Резултатът за който ни предупреждават банкери от ЕЦБ, БНБ, частни банки, финансисти, икономисти е БАЛОН! Ипускането започва през 2022-2023 ! Точка.
102
2
 
13
 
! Отговори
Нафърфорий преди 2 години
Някой наясно ли е колко поскъпват имотите в държава с потенциални военни действия? Да ви кажа ли какви са цените на апартаментите в Сирия ? Или къде са сирийските брокери на имоти?
101
1
 
17
 
! Отговори
Иво преди 2 години
Тея са болни мозъци...
100
3
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Земята е инвестиция като всяка друга, зависи как си управляваш вложението. То и с апартаментите е така. Можеш да го държиш празен, можеш да го даваш под наем дългосрочно, можеш да го дават под наем краткосрочно. Земята можеш да я обработваш сам, да я даваш под аренда, да я купуваш със спекулативна цел. За последните няколко месеца цената подскочи от 2100-2200 на 2800-3000лв/декар в СИ България.
99
0
 
43
 
! Отговори
Kolino Mongo преди 2 години
Работя много и пестя от години. НЯМА да набия пари в тоя балон, нито да храня гнусни брокери. Предпочитам да изгубя няколко хиляди в инфлация, отколкото да дам в пъти повече за нереални цени.
98
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имам три имота в България, но ги позлвам всичките (е, не на един път естествено, просто пътувам често ...). Обаче виждам 1000 имота, дето са ПРАЗНИ. Не съм виждал ЛАМПА да свети. На някой дограмите им са от 1975-а. Заминало смеейстовто за САЩ, я къщата на 25 наследника, я на някой спекулант... Ужас е просто!
97
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Идват едни батки с идеята, да имат 20-30 000 апартамента и то в хубави места из София, дето ако сме на сегашните закони, ще поробят не децата, ами правнуците на внуците на децата.
96
2
 
2
 
! Отговори
110 преди 2 години
Хахаха - ето, че на някой не му е харесало. Ок, ок, ок - при 320% възвращаемост на другата ми инвестиция, защо ... ЗАЩО ще давам пари в земята. Земята е добра инвестиция, ако ТИ я работиш, ако ТИ контролираш продажбите си, ама най-вече, ако затвориш цикъла и ти произввеждаш нещо и продаваш. Иначе ... иначе мутренска глупсот е.
95
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А тея айтиспециялистченца, дето ми вадят по 8 апартамента, на изплащане, нама е на 30 години още и се прави на "ленд лорд", демек - господар емеделец? Тея не вдигат ли яко?? Едно ми вика "докато не умра, няма да продавам! Ще държа, даже и 5-6 години на заугба, пак ще има печалбичка". Е да, ама един прецаква 20 ... баааахти и система *** и чудуту.
94
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Сата НАТО - И какво и е "единственото добро" на тея инвестиция, ще ми побясниш ли? Цената на земеделската земя масово не е мръднала от 2016-а/17-а насам. Да, имаше скок преди това, ама свърши вече. Арендата на места ПАДА. Може да е с 1 лева, ама ПАДА. И какво? За 9 години, възвращаемостта ми от земеделска е 36%! МОЛЯ? Че то на детски влог преди години беше повече, бе!!!!
93
0
 
13
 
! Отговори
Тц преди 2 години
Поправка: търсенето на читави имоти е по-голямо от предлагането на читави имоти...
92
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей този понеделник пак бум,тюх трябвше да купя миналата седмица панелка за 1800 е/кв.
91
3
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
единствената добра инвестиция е в земеделска земя , но вече я изкупиха ----////------ И нея ще ви вземат, но първо да разорят тези с апартаментите, да изгладнеят и после ще ги пуснат те самите да ви я вземат.