Търсенето на имоти у нас е по-голямо от предлагането

Цените на имотите са скочили с до 20%, обясни Снежана Стойчева
21 фев 2022 09:00, Ния Христова
154

 

 
Какви са цените на имотите у нас на фона на растящата инфлация?
 
"Цените на имотите вървят нагоре - средно с около 10%. Има райони, в които цените се качват и с до 20%, но и такива където е под 10%. Това е тенденция не само в страната, но и в София. Няма голямо предлагане на имоти, а има търсене. Когато липсва една стока, нормално е да има повишаване на цените", заяви мениджърът на Imoti.net Снежана Стойчева в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Тя уточни, че по-голямо е поскъпването на имотите в апетитните райони. 
 
"Когато човек има налични пари, е добре да инвестира в имоти. Депозитите в банките не намаляват. Пазарът се движи от огромното желание на хората да живеят по-добре, да се преместят в по-добър район", коментира Стойчева.
 
Тя обясни, че един от проблемите в сектора е липсата на регулация по отношение на брокерите на недвижими имоти.
 
"Пазарът не е регулиран, няма изисквания към брокерите от страна на държавата. Изисквания имат потребителите. На пазара има повече от 10 000 брокери и над 4 000 компании. В този сегмент добре се печели, ако добре си вършиш работата. Ние искаме потребителите да разберат кои са най-добрите", подчерта Стойчева. 
 
"Това е форум, който отличава най-добрите експерти и компании. Награда се връчва и за агенция за недвижими имоти - малък, среден и голям бизнес. В този бранш най-много са малките фирми, понякога с до 4 служители. Най-голям интерес очакваме към кандидатстването за сайт на агенция за недвижими имоти. Награда има и за имот на годината. Ще се радваме, ако кандидатстват дори и селски къщи, за които е преценено, че могат да спечелят", призова Стойчева.
 
Кандидатстването е до 21 март, а церемонията по награждаването ще се проведе на 18 май. 
 
Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 102 - Стегни се малко, селски ... Живях 24 години в несебър, така че градът ми, а не просто сградата ки беше хотел. Не е толкова лошо, колото гонизкара тука. "Всякакви се мукнели" ... Ейййй селянин загубен си еййййй
89
0
 
12
 
! Отговори
Богат преди 2 години
4. Ще има фалити на строителни предприемачи заради завишените цени на материалите.5. Китайците не изнасят или изнасят малко за Европа. Ако не вярвате разходете се до Икеа.6. Кризата с горивата ще се застои и ще доведе до още по-голямо поскъпване на материалите и съответно още повече фалити.
88
0
 
19
 
! Отговори
Богат преди 2 години
Цитат от биографията на Уорън Бъфет,, Информация за масите и информация за класите ". Познайте сега поредната поръчкова статия към кои е насочена. Умните хора разбират точно обратното : предлагането е по-голямо от търсенето.Подкрепям с аргументи защо написаното не е вярно.1. ФЕД вдигат лихвите и пазарът в Америка моментално реагира. Как? Ами вижте 2007-2008 или гледайте the big short.2. ЕЦБ скоро ще вдигне лихвите.3. Украинската криза ще разклати още пазарът.4. Следва
87
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То няма паркинги, те продължават да си строят!! И при нас започва строеж на ново блокче, а паркингите са препълнени навсякъде около блоковете!! Това не е държава, това е мофиотска ко чина !! Става въпрос за Сухата река до блок 224
86
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
98, браво пич, но истината я гледам всеки ден. До нас построиха сграда с 3 входа, лъскава, хубава. 5-6 апартамента са живущи, останалото го превърнаха в хотел. Отврат. Една от жениците с детенце, новодошли ревеше на площадката, защото не знае какво да прави, никога не е предполагала че ще купи жилище в хотел. А това че се мъкнат всякакви с куфари всеки ден и не знаеш кой ти влиза и излиза от входа, не ща и да си го представям. Как детето ти се връща от училище в такава сграда? Трябва да има отго
85
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази сутрин Постоянното Присъствие по ТВ Тихомир Тошев каза , че имат сделка за 60 хил.евро за гараж в София ! Това лудост ли е , пране ли е , какво е ?! Прави са управляващите , че БГ е безумно крадена ! Мръсните пари определят цените в БГ ! Да се набуташ сега на пазара е безумие !
84
0
 
1
 
! Отговори
Паци преди 2 години
..
83
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е след тоя материал се питайте пак защо народа не вярва на журналисти. То т*пи и слепи да сме пак ще го проувеем, че се лъже, защото явно се вижда истината. Балона скоро ще се спука и дано да можете да бягате бързо, както тия дето го надуват, така и журналистите дето им давате поле на изява на лъжите им.
82
2
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Имам много приятели, които живеят в чужбина и имат имоти във Варна и София, в които не живее никой. Просто в Западна Европа апартаментите станаха безумно скъпи и вместо да се заробват с кредити от по 400-500 000 евро, те решиха да инвестират спестените пари в апартаменти на зелено, които са вече завършени. Кой и кога ще живее в тях, не се знае. В малките градове картинката е ясна, пълна трагедия и ограничени сделки.
81
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха-ха! Това виц ли е? Нямало имоти? Търсенето било по-голямо от предлагането?
80
0
 
20
 
! Отговори
Гошко преди 2 години
В щатите инфалцията е невиждана, една къща удари половин милион долара, раздадени са трилиони за ипотеки, врче няма кой да ги плаща- само че това тук няма да го прочетете-, не е политкоректно, айо имате познати в щатите питайте тях какво се случва там и за каква и флация говорим , недейте четете наше медии - в бикакъв случай, на гона на това военни действия в украйна- не съм специалист- , бих казал доста народ ше останат на улицата, тези с цел инвестиция фалит - лихвите в щатите вдигнали са вече
79
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Даже Лагарт ви каза да спрете да надувате балона. Няма липса на жилища. Точно обратното е. Елате да видите в София какво презастрояване е и колко от сградите са с по 2-3 апартаменти живущи. Хората си купуват жилища в блок и после блока става я хотел, я хостел, защото не могат да продадат имотите на тия безнусловни цени. Спрете да лъжете вече.
78
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В близкото бъдеще на много "инвеститори" ще им се наложи да пробват дали цимента и тухлите стават за ядене ...
77
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо подобно. Кой в криза ще има пари за да си купува имат , а ние в България сме вече 33 години криза след криза. Незаконно забогателите с далаверите с усвояванията да само те могат да си позволат този лукс . Остонолият народ електорат живее ден за ден. пари за хлеб, лекарства , ток и вода.
76
1
 
11
 
! Отговори
Топ мериндейн преди 2 години
У мойто селу има търсене . Като се гътне някой бабичок и наследниците се избиват да продават . Ама тук не е модерно като софето да се теглят пари от влогове в банки и да се правят инвестиции . Тук се набляга на бързата продажба с цел да се отървеш от тежестта на имота да поктиеш някой масрав , белкем остане някой лез за някоя 10-тина годишна трошка нов внос .
75
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама като е такава оферта, брокерите защо сами не ги купуват тия апартаменти с инвестиционна цел и да ги дават под наем, а нас ни убеждават да го правиме. Защо биха си делили хляба и инвестициите с нас обикновените хора?
74
0
 
16
 
! Отговори
Гуньо преди 2 години
Сега е момента за апартамента, ша Ла Ла Ла, купувайте преди да са поскъпна ли и ако е възможно теглете кредити. Колкото по големи кредити толкова по добре
73
14
 
1
 
! Отговори
Брокер преди 2 години
Всъщност е точно така , има голямо търсене , но пари реално няма . Хората се опитват да измъкнат възможно най ниско даден имот , защото си мислят че те са му определили цена , а не колкото иска собственика !!! И докато умуват , някой със сух кеш го купува , и те продължават с търсенето....
72
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Купувате имоти на зелено на диви цени и при растящи цени на строителните материали , и при предстояща война под носа ни - абе вие какво всъщност имате в главите ?!
71
4
 
1
 
! Отговори
Мен преди 2 години
Купувайте, сега е момента и най вече с кредит преди да са го вдигнали.