Търсенето на имоти у нас е по-голямо от предлагането

Цените на имотите са скочили с до 20%, обясни Снежана Стойчева
21 фев 2022 09:00, Ния Христова
154

 

 
Какви са цените на имотите у нас на фона на растящата инфлация?
 
"Цените на имотите вървят нагоре - средно с около 10%. Има райони, в които цените се качват и с до 20%, но и такива където е под 10%. Това е тенденция не само в страната, но и в София. Няма голямо предлагане на имоти, а има търсене. Когато липсва една стока, нормално е да има повишаване на цените", заяви мениджърът на Imoti.net Снежана Стойчева в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Тя уточни, че по-голямо е поскъпването на имотите в апетитните райони. 
 
"Когато човек има налични пари, е добре да инвестира в имоти. Депозитите в банките не намаляват. Пазарът се движи от огромното желание на хората да живеят по-добре, да се преместят в по-добър район", коментира Стойчева.
 
Тя обясни, че един от проблемите в сектора е липсата на регулация по отношение на брокерите на недвижими имоти.
 
"Пазарът не е регулиран, няма изисквания към брокерите от страна на държавата. Изисквания имат потребителите. На пазара има повече от 10 000 брокери и над 4 000 компании. В този сегмент добре се печели, ако добре си вършиш работата. Ние искаме потребителите да разберат кои са най-добрите", подчерта Стойчева. 
 
"Това е форум, който отличава най-добрите експерти и компании. Награда се връчва и за агенция за недвижими имоти - малък, среден и голям бизнес. В този бранш най-много са малките фирми, понякога с до 4 служители. Най-голям интерес очакваме към кандидатстването за сайт на агенция за недвижими имоти. Награда има и за имот на годината. Ще се радваме, ако кандидатстват дори и селски къщи, за които е преценено, че могат да спечелят", призова Стойчева.
 
Кандидатстването е до 21 март, а церемонията по награждаването ще се проведе на 18 май. 
 
Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
1
 
5
 
! Отговори
Алов преди 2 години
Бе то няма лошо има търсене ама трябва да се осъзнаят банките,че от необслужени кредити може да фалират.Сега да кажа,че има огромно търсене на _наркотици и за това има голямо предлагамане - ми намесва се държавата полицията и тук е така, БНБ иска 3% депозит от банките при всеки кредит, диат лихвата с 1% и да видим 200,000евро панелка в Люлин на последен етаж
69
0
 
9
 
! Отговори
Лелче, преди 2 години
и вие, мисироци, уточнявайте за кои имоти пишете и за къде, че разлики има огромни. Тази статия не става за нищо така, обобщена.
68
1
 
21
 
! Отговори
До до 69 преди 2 години
Брокерче, неми говори смешки ти. Тая статия е поредната партенка - руклама на брокелрски къщи за имоти. Първо няма такова понятие като "имотите у нас", за които да се говори за "покачване на цени", защото много зависи от вида на имотите и от местонахождението им - едни ако се качват и те не са много, на други се свиват. Зависи. За цените не сесъди пообявите, а по реално изповядваните сделки, а ти няма как да направиш анализ, понеже не си вещо лице, което да има достъп до АВ с данни за цените.
67
0
 
18
 
! Отговори
Някой БГ гражданин преди 2 години
Много съм учуден как популярен сайт, средство за комуникация и кви ли не медии дават тон на тези болезнени глупости!Това рано или късно ще доведе до пълен крах,,,,Икономика която нищо не произвежда да се движи от съмнителен бизнес и да се вливат средства само в бетон това е Нереалистично за нормална страна. А, и хората са прави ,че този пазар не е само гр. София и още 2-3 града.Но,власт имащите искат да направят страната ни в град-държава.Горко ни,,,,
66
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имоти за инвестиция трябваше да купувате 2014-2015 г. - цените бяха три пъти по-ниски !В момента при тези цени покупката е меко казано грешка , която ще ви струва много скъпо ! България е безперспективна държавица в шеста глуха с намаляващо и бедно население - единствената добра инвестиция е в земеделска земя , но вече я изкупиха !
65
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Търсенето е голямо, ама не на всички видове и категории имоти! Не е сле да се напише това у следващата статия от поредицата "Търсенето е голямо, цените на имотите скачат" )))
64
0
 
12
 
! Отговори
Драгостин преди 2 години
Лелчето е мн зле. Напомня ми на един виц. Отива пациент на преглед при доктора и се оплаква, че единият му тестис е пораснал три пъти повече от другия. Доктора поглежда и го успокоява, че всичко е наред. Пациентът обаче не се дава лесно и минава през още няколко кабинета за да го уверят, че е добре. След прегледите си тръгва и среща свой познат. Той го пита: ,,Ванка, добре ли си? Какво правиш тук?'' А пациентът отговаря: ,,А, отлично! Днес съм в почивка и идвам малко да ми почешат т**ките!''
63
2
 
9
 
! Отговори
Рентиер преди 2 години
До До 64Те са тук отдавна. Почти половината ми наематели са чужденци от средния мениджърски състав на IT и аутсорс компании. Отделно имам договор и с Райънеър за две жилища за техен кабинен персонал, когато се налага да преспят в София. София, София и пак София! В Елхово, Павликени и Белоградчик скоро имотите ще се подаряват за по 10е/кв.м. само и само да се освободят наследниците от плащане на данъци.
62
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ървин Фишър е печално известен с гръмката си прогноза от октомври 1929 г., че фондовият пазар е достигнал перманентно високо равнище.Точно девет дни след тези думи пазарите се сриват, което води до период на световна икономическа стагнация през 1930-те години, познат като Голямата депресия.Само да напонмя цените могат да падат! Както и може да се продава на загуба!
61
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз съм с външна тоалетна все още.
60
14
 
9
 
! Отговори
до 69 преди 2 години
Драги ми смехурко, с 2 клика онлайн проверяваш данните колко сделки има. С още 2- колко имоти са построени. Пулбично достъпни данни. Никой за нищо не лъже. Около тебе нямат пари за ток, а около мене се чудят какво да си купят. Различни среди просто.
59
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Моля, ако ще има статии за цените на имотите в София - акцентирайте на това, че става въпрос за София. Не пишете общи баламуристични приказки за "имотите у нас".
58
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хората масово нямат пари за ток, тая тръгнала с имотни сделки да лъже. Сигурно има търсене - при около 5% от населението, ако не и по-малко.
57
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бих коментирал имотите до София- в радиус 20-30км. Това търсехме ние- хубава къща, да можем да избягаме уикенда и да работим от там. Ами, няма. Всичко са коптори, а видиш ли нещо хубаво- цената е 500к евро и нагоре. Е, намерихме в крайна сметка с огромен късмет. Сума приятели и те търсят и няма, и няма. За апартаментите е подобна ситуацията- смислените свършват още на кота нула.
56
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има протести с искане за по-високи заплати от много групи хора в обществтото, криза с тока, затваряне на малкия бизнес, и в това време голямо търсене на скъпи имоти. Този феномен трябва да се изследва.
55
1
 
5
 
! Отговори
До 64 преди 2 години
Баш пък тук ще дойдат...
54
0
 
13
 
! Отговори
Кочо преди 2 години
Имоти за продажба колкото искаш, но на цени като в Сан Франциско затова и няма да има сделки. Когато пазара влезе в фаза депресия ще найзлезат още толкова за продажба. Парите на нетърпелив и те ги харчат търпеливите
53
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това което писах важи само за София с много малки изключения. До 20 г. половината население ще живее в столицата, както и много пенсионери-западняци, също и нашенски пенсионери със пенсии от запада, където са работили 20-30 г. Отделно все повече млади чужденци ще идват да работят в IT клъстерите, оформящи се в югоизточна София. Там цените и за продажба и наемите ще растат.
52
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шкембаците пред панелките с по 3000лв. заплати на складови работници и шофьори цял живот пият бира, люпят семки и говорят как всичко било балон, докато развиващите се кариеристи купуват по трето жилище вече. Разберете, не е за вас. Друг тип хора търсят жилища- било то вила, къща, апартамент. Било то за лично ползване или за инвестиция. Не сте от тях, не коментирайте. Отваряте агенция по вписванията- гледате броя на сделките и смятате. Всичко е достъпно онлайн.
51
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Търсенето на *** у нас е по-голямо от предлагането