Фитнес или нови уреди: Как полицаите поддържат физическата си подготовка?

В Академията на МВР всяка година влизат 150 курсанти
22 фев 2022 22:15, Красимир Ангелов
20

Освен от заплащането, служителите в системата на МВР са недоволни и от друго решение - за тях в бюджета да бъдат отделени 9 млн. лв., с които да подобрят физическата си подготовка.

Полицаите са съгласни, че пари за физическа подготовка трябва да има, но не и за фитнес карти, както беше заложено в бюджета. След изразеното недоволство стана ясно, че парите ще отидат за нови спортни уреди.

В академията на МВР всяка година влизат около 150 курсанти, които покриват високите нормативи всеки семестър. Боряна от малка тренира бойните спортове, а преди три години, именно те я водят към полицейската академия.

Още по темата
"Бойните спортове са много важна част, защото някой ден е възможно да ни потрябват за самозащита и цялостната физическа подготовка е важен аспект. Смятам, че е задължително и след като напуснем академията да покриваме тези нормативи", каза курсантът Боряна Стоева.

Според бившият министър на вътрешните работи Емануил Йорданов трябва да има общ норматив, които да се покрива от всички служители независимо от възрастта им.

"Всички знаем как много често хора се възмущават от това, че има отделни полицаи, чиито фигури подхождат на борци, отколкото на служители на реда. Според мен трябва да има един общ норматив и извън това всеки един служител би следвало да прави преценка на собствените си възможности", посочи бившият министър на вътрешните работи Емануил Йорданов пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Нормативите по общо физическа подготовка се правят всеки всеки семестър, като те са различни за жените и мъжете. Курсантите, които в момента са трети курс, прекарват около 5 часа седмично в тренировки и практически задачи.

Всяка година около 800 души кандидатстват в Академията на МВР, но именно заради високите нормативи само около 150 от тях стават курсанти.

Вижте повече в репортажа на Тереза Кънчева

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
tufy преди 2 години
Трябва им фитнес особено на патрулиращите и охранителна полиция. Жандармерията и спец частите са си във форма, но другите масово трябва първо да отслабнат ако не друго. Утре ако трябва да подгонят някой, едва ли ще го стигнат с тия тумбаци. Да влизат във форма.
15
1
 
5
 
! Отговори
Totenkopf преди 2 години
Овчари мутри това са бг полицаите смех
14
1
 
4
 
! Отговори
... преди 2 години
Важно е да научат изреченията, с които ше работят цял живот : "Закона е такъв, не можеме нищо да направиме" , "Иначе трябва да ти сваля номерата, сто разправии са след това", както и знаменитото " Теста хваща поне две седмици назад"
13
1
 
5
 
! Отговори
Стария Джо преди 2 години
Има ли по нагласени конкурси от тези в МВР
12
1
 
5
 
! Отговори
Дзъ преди 2 години
И като излязат от академията само 2-3 години висене в патрулките ги делят от свръх затлъстяване. Приличат не на борци а на шишковци. Пълна трагедия
11
1
 
9
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 2 години
сичкото мързелив селянин кадя го мързи да копа стаа или военни или полицай(милиционер)
10
1
 
6
 
! Отговори
Пешо преди 2 години
Повечето полицаи са сверични, но сверата и тя е форма.
9
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всекидневни тестове за алкохол, наркотици и веднъж годишно ревизия като физически лица. Че тази разпищолила се банда башибозyк ще затрие държавата. България е на първо място в галактиката по брой шуробадженакорушветчийски лапачи на глава от населението. А резултат никакъв, освен че се явяват основен генератор на престъпността. Разтуряй корумпетата.
8
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От тия корумпирани шкембета полза може да има само на едно място- в екарисажа! Да се преработят на туткал и лепило, все ще свършат някому нещо.
7
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре де ,проведете им изпита онлайн да се посмеем всички,нали и без това ги виждаме на улицата, но за тия шкембаци са малко 9 М ...и ся ко ша праим?
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Според бившият министър на вътрешните работи Емануил Йорданов трябва да има общ норматив, които да се покрива от всички служители независимо от възрастта им." --- Съгласен на 100% с Мистър Бийн.
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази Садистична организация трябва веднага да бъде закрита !
4
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гнус! От тук са дошли най-големите беди за България. Закриване, разрушаване до основи с фадроми и след това да се направи едно сметище на това място.
3
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз съм завършил това учреждение, когато се водеше школа, но даваше знания като академия. Днес се води академия, но дава знания като школа.
2
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ела ги виж на улицата какви лехуси са със шкембета по 170 см, па после ми говори за физическа форма!
1
1
 
17
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Академия на Мевере академици ли ше стават като Каскета :)))