Петков допусна: Ще влезем в ценови войни за енергията заради Русия

Вярваме в целостта на Украйна, ясен партньор на ЕС и НАТО сме, посочи той
231
Петков допусна: Ще влезем в ценови войни за енергията заради Русия
Снимка: БГНЕС

Вярваме в целостта на Украйна, че всяка държава, в случая Русия, ако влезе с танковете в чужда територия, това е нарушаване на международното право. Това каза премиерът Кирил Петков пред журналисти във връзка със световния конфликт.

Още по темата
По думите му България е много ясен партньор в ЕС и НАТО, силата на тези съюзи е да се говори в един глас.

Солидарни сме с тези санкции и едновременно с това приготвяме нашата система да има варианти да не останем без енергийни източници, да има план Б какво се случва във всяка една ситуация. Гледаме българския интерес, но работим в една общност със Съюза, посочи още той.

Тръбата, която захранва България, захранва и Сърбия, и Унгария, които са стратегически партньори на Русия, така че шансът да стигнем до този сценарий е малък. Ще влезем в динамика на ценови войни за енергията и за газа, допусна Петков.

Той изрази надежда до лятото да видим, че след 11 години строеж газовата връзка с Гърция е факт. Петков разкри, че на седмична база с гръцкия премиер обменят информация докъде е стигнал проектът.

Премиерът коментира още, че се е зарадвал да се срещне с българите в РСМ. Това, което потвърдих, е, че техните права са огромен приоритет за българското правителство. Съгласихме се едновременно с това, че най-доброто е
да видим Северна Македония в ЕС, това е дългосрочната ни стратегия, обясни той.

Премиерът допълни, че дългосрочно целта е хем да бъде премахнат езикът на омразата, хем да сме сигурни, че съседката ни "няма да изпадне извън шанса си да бъде в ЕС".

От думите на Петков стана ясно, че "пиар отборът" му е отрязал премиера на РСМ Димитър Ковачевски от  снимката на Мюнхенската конференция.

Това, което се опитват да направят всички - и в РСМ, и в България, да ни изкарат от диалогичния и конструктивен тон, няма да позволя. Кой на каква снимка е, няма значение.за общата ни стратегия, коментира той.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още по темата: Кирил ПетковРСМ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Г-н Мента ще оправдае некомпетенцията си с Русия!
55
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
....илииииии, знам ли, заради щатите, които се месят от години в проекти, които засягат само ЕС и Русия! Хм!?
54
0
 
28
 
! Отговори
Радев преди 2 години
Отиваш си батювата,отиваш си...пълна скръб и разочарование се оказа ти..По дох се по белите зъбки,сладките трапчинки...анализи,обещсния,думи думиии..ама времето не чака! 30℅ инфлация,над 30 000 безработни от Нова Г.досега,тока и газта- безбожно скъпи,всеки ден по 100 българи *** от ковид,а наш Кире гушка Леня гугълката..гуглята била чела изрезките от вестници..мъка мъкаааа
53
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЕС трябва да спре да слугива на американските интереси! САЩ са далеч и те ИМАТ изгода от конфликт. Нито ЕС, нито Русия, нито Украйна имат интерес от такъв, защото това ще повлече икономиките им надолу без изключение! За разлика от икономиката на САЩ, която ще се изстреля нагоре. Защо е такова роболепие пред американците и не си гледаме тукашните Европейски интереси?!? Дори Путин го е казвал неведнъж, че ЕС трябва да се еманципира от САЩ. Инфантилните лидери на ЕС закопават съюза все повече!!!
52
0
 
16
 
! Отговори
бай Киро Гелосаният преди 2 години
Анализираме ситуацията. Продължаваме промяната.
51
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нямате ли камиони, баничарки, трошки за един конвой на Свободата? Нали видяхте от Канада как става работата? Какви са тези партии, Копейки, преговори, глупости? Так не става, трябва тежки машини да минат през парламента и напролет да засадите картофи и тикви отгоре.
50
0
 
24
 
! Отговори
Ей Кирчо... преди 2 години
Я пак помисли "иновативно " и кажи "диалогично " (твоите любими думи) ...Кой е виновен за свръхскъпият ток ? Дали не е ЕС със зелените сделки !
49
0
 
27
 
! Отговори
clown world преди 2 години
Петков, черпя те едно цитатче: "Когато за да произведете нещо се иска разрешение от непроизвеждащите нищо, когато парите отиват в джобовете на онези, които търгуват не със стоки, а с влияние, когато забогатяването с труд е фантазия, а с измама - реалност, когато законите не защитават вас от Тях, а Тях от вас, когато корупцията се възнаграждава, а честността е акт на саможертва - тогава знайте, че обществото ви е обречено на гибел." Айн Ранд
48
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За високите цени на газа най-големият виновник в Европа е руския колаборационист и приятел на Путин Анжела Меркел. В България също има много виновници и те са ясни, всички ония които торпилираха през последните 17 години конкуренцията на Газпром в България. Изгонихме Шеврон от черноморския шелф след това ги изгонихме от Добруджа под "патриотичния" предлог че си пазим водите и въздуха чисти, проваляхме постоянно строителството на гръцкия интерконектор. Закономерно сега ще трябва да си платим.
47
0
 
32
 
! Отговори
Оставкааааа преди 2 години
Браво Кире, България "оправи" и сега Русия захваташ!
46
4
 
23
 
! Отговори
Смешници преди 2 години
Това че комуноида Ленин е раздавал територии 23та година и създавал фалшиви държави не означава че Русия няма право да си поиска своето.
45
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От Русия-Империята на злото е произлизало единствено и само зло за света.
44
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От Русия-Империята на злото е произлизало единствено и само зло за света.
43
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо Русия пак да ни е виновн и на нас?Ами господа правете и вие това което прави г-н Орбан, ако не знаете какво друго да правите. Как в една Турция бензинът ще е 1.60 лв. газта два пъти по евфина от нас, токът също, ДДС за голема част от хранителните стоки 1%.Когато човек не знае какво да прави, прави това което правите вие.
42
3
 
31
 
! Отговори
Да ви е ясно преди 2 години
Кирчо , вие може да сте лоялен партньор на НАТО и САЩ ,ЕС , но българският народ въобще не е и въобще не желае заради ,краварски интереси да застава срещу Русия.Повечето българи са със Русия и им писна от *** и американски номера.
41
1
 
33
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 2 години
Кире, от ЕС и НАТО българина файда, няма! От 30 години смешници като теб, ни водят към светли бъднини и стигаме до никъде. Цените вече рзстът с часове, но на теб за това не ти пука. Ти утре си вдигаш гълъбите и те няма, а ние пак ще плащаме с нашия труд, за вашите продажни и крадливи души. И в заключение, Кире, истината е относително понятие, зависи от това как я гледаш и виждаш!
40
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тоз и той войни сънува, ама понеже е евро ценител - ценови. Ти специално ще влезеш през вратата на панделата ако продължаваш така.
39
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кире, питай ЕС що ни затвори реакторите,а не да обвиняваш Русия. Панимаеш
38
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Увеличение на газа миналата година в България е около 400%, горивата с над 30%. Ако продължите да обслужвате като някакви балкански пр.тутки американците, това ще ни се види като детска игра и инфлацията ще удари България както никога преди това! Обедняването ще е тотално, само защото трябва да се слагаме на американците. ***.ната им! Започнете да гледате интереса на хората, и си оставете Русия, Украйна и САЩ да си се разбират. Ние нямаме никаква работа да се бъркаме там!!!!
37
1
 
23
 
! Отговори
Харвардски профан преди 2 години
Щото Путин нагара ЕС да печата па два трилиона Евра без покритие на година под разнообразни предлози. Какво ли не измисляха. Путин ги накара да слушат приказките на Грета Тумберг и да затварят електроцентрали, Путин ги накара да затворят автомобилните заводи! Нашите спаха 20 години и паразитираха на АЕЦа и Марица Изток. Путин ли ви отказа Южен поток?