Петков: Повече пари за хората, които вършат повече работа

Премиерът увери, че бюджетът няма да бъде намален, но ще има реформи
Обновена: 23 фев 2022 11:55 | 23 фев 2022 11:47, Веселина Йорданова
83

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В момента бюджетът е най-доброто, което можахме да направим в съществуващата ситуация. Това каза премиерът Кирил Петков в отговор на въпроси на журналисти за исканията за повече пари от различни браншови организации.

Петков е в парламента, където днес депутатите гледат бюджета на второ четене.

Още по темата
Всичките реформи, които сме заложили, трябва да започнат да се случват, затова се налага и актуализация. Ще отиват повече пари при хората, които вършат повече работа, увери той. Петков допълни, че бюджетът няма да бъде намален, но и няма да има неефективни звена след няколко месеца.

Премиерът посочи, че именно това ще каже и на протестиращите.

За музейните работници той посочи, че има някои културни институции, които са в остра нужда, но другаде не е така и не трябва всички да са в една обща графа.

Оттук нататък е - всеки лев, който е държавен и са пари на хората, ще са в услуга на хората, подчерта той.

Той попита например за Прокуратурата каква е ефективността, която предоставя на гражданите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
0
 
! Отговори
@75 преди 2 години
"Ако нямаше сметка да се работи в БАН" :) НЯМА СМЕТКА ДА СЕ РАБОТИ В БАН! НИКАКВА! Работим там, защото искаме да се занимаваме с наука и по някаква причина БАН ни е по-удобен от СУ, например. Същата причината поради която хората стават учители, пожарникари, социални работници - имаш си призвание, следваш си го. Но това не значи, че трябва да умираме от глад. Става въпрос за нормална заплата за София, където живеем. В момента хората в БАН са почти на минималната заплата. Това не е нормално.
53
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно как ще определи кой работи повече? Обикновено шефа получава най-много пари, а някой друг свършва работата.
52
0
 
3
 
! Отговори
Аз промяната преди 2 години
Киро Оставка с вашият ментор Оставка Разграбихте Разрушихте Окрадохте Оставка Подмяната
51
0
 
2
 
! Отговори
не разбрал преди 2 години
абе петков , твоята ефективност каква е та получаваш тая висока заплата ?
50
0
 
5
 
! Отговори
45 преди 2 години
Правителството на измамата на Киро простото(***) и Румен парцала докараха половин България до просешка тояга. Докато парцала и *** се надпреварват да се показват по телевизията няма одобрен план за възстановяване от ЕС , всички останали държави вече усвояват средства за борба с кризата. Простото и Румбата топат топката поради пълното си безхаберие. Киро *** е срам за българската история, благодарете на гласувалите в чужбина и заблудените от България. Страдаме истинските българи.Честито.
49
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А колкото до отчетите, мога да ви разкажа как се събират билетчета от градския транспорт и касови бележки и те карат да си правиш абсурдно скъпа здравна застраховка (ОТ ДЖОБА), за да ти върнат парите за конференции и т.н. И как пазиш всяка фактура, като очите си, защото всичко се проверява и ако липсва си вътре. Че и ги превеждаш на български задължително. Но няма да ми повярвате. Защото сте работили веднъж в БАН през 85г и знаете как е. Пълен абсурд.
48
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ВСИЧКИ учени по веригата работят единствено и само за заплатата си. Редакторите често също. Списанията използват труда на абсолютно всички и накрая прибират печалбата, като карат университети и институти да си купят статиите, за които те вече са платили (чрез труда на учените си). А списанията са необходими, защото иначе не ни признават труда за валиден и проверен и оценен. Това е омагьосан кръг, за който учените нямат вина. Но да се твърди, че печелим пари от това е смешно и просто грешно.
47
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обяснявам накратко: публикационния бизнес е бизнесът с най-голям марджин за печалба и нисък риск. Учените пишат статии, работното им време се заплаща от институти/университети/договори. Тези статии изпращат в списания, защото ако не са публикувани, не се броят в отчетите. Списанията ги получават и препращат на други учени, които в работното си време ги проверяват. Пак заплатено от института, НЕ от списанията. Накрая списанието ги публикува и печели пари от абонаменти/статии.
46
2
 
1
 
! Отговори
@65 преди 2 години
Господине или госпожо, вие изобщо имате ли някаква представа как се публикуват научни статии? НИКОЙ не ти плаща, за да ти ги публикува. Понякога даже ти плащаш, но ние не го правим, защото нямаме пари. Списанията не ти дават пари защото са ти публикували статиите, това да не са разкази или работа на хонорар? Единственото което получаваме от статиите, които ни печатат В ЧУЖБИНА е това че на края на годината ги отчитаме и доказваме какво сме работили. Пари не ти се дават.
45
1
 
7
 
! Отговори
ПП ХаХа преди 2 години
Разбирай, повече пари за нас и нашите хора.
44
0
 
10
 
! Отговори
Габи преди 2 години
Депутатите най-много ли работят, та техните заплати се вдигат непрекъснато?Те получават заплати и без да ходят на работа или за няколко часа. Вдигането с най-голям прозент на минималната пенсия пак ли е за най-много работещите?Спрете с лъжите и манипулациите.
43
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Освен това, като искат да са принципни, защо не наложат максимална разлика в заплатите в цялата държавна администрация и всички сателити 10. Т.е. разликата между минималната и максималната заплата да не може да бъде повече от 10 пъти. Това е честно, Ако всички получаващи пари от държавния бюджет влязат в тази разлика, ще се освободят пари. Ама със все бонусите и стимулите и ваучерите. 10 пъти. Точка. Тогава ще повярвам, че има справедливост. (но те ще си ги изписват за бензин сигурно, като в ЕП)
42
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Звучи добре, но малко не го вярвам. Въпреки, че ако искат да останат хора в България, ще трябва да го направят някак.
41
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Моят колега го каза, цената на една научна статия в България е 1/100 от тази на 1 статия на Запад. А на 100 статии, поне 50 стават, поне 10 са отлични. Това което се случва с БАН е репресия и унищожаване на науката в България, което се подкрепя от самата научна общност. Защото завистта крепи българина, а пък разделяй и владей е основен принцип откакто свят светува. В БАН всяка година има акредитации, отчети и аудити. Доказваме повече от всеки къде отива всеки лев, който ни се дава.
40
0
 
7
 
! Отговори
ДА ама Ахмак преди 2 години
После солидарните пенсионни фондове нема да има значение колко си работил като роб все е прецакване а ПАРИ НЯМА ЗА работещи НИТО за Пенсионери. Само доброволна евтаназия е изхода да се легализира.
39
0
 
8
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Колко повече работа бе Асане дърт ерген :)))
38
0
 
7
 
! Отговори
Shark преди 2 години
Добре! А как ще се оценява кой колко работа върши. По министерствата и държавните служби се правят атестации на служителите, които обаче са на принципа наши и ваши. Как ще разберете на кой да се дадат повече пари и на кой не?
37
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 44Тъпо.
36
0
 
8
 
! Отговори
Ники Пънчев преди 2 години
Чудесна логика!
35
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От лицемерите и лъжците въздухът става за парен и смрадлив, та е невъзможно да дишам. От 32 год. само фалш,и големи банкови сметки за властта (които единствено обичате да четете).... но един ден равнодушието към човешкати съдби, ще ви повлече в гнилото блато, което всмуква в своята тиня властно и неудържимо всичките ви сили и келепира ще ви погуби.