Петков: Повече пари за хората, които вършат повече работа

Премиерът увери, че бюджетът няма да бъде намален, но ще има реформи
Обновена: 23 фев 2022 11:55 | 23 фев 2022 11:47, Веселина Йорданова
83

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В момента бюджетът е най-доброто, което можахме да направим в съществуващата ситуация. Това каза премиерът Кирил Петков в отговор на въпроси на журналисти за исканията за повече пари от различни браншови организации.

Петков е в парламента, където днес депутатите гледат бюджета на второ четене.

Още по темата
Всичките реформи, които сме заложили, трябва да започнат да се случват, затова се налага и актуализация. Ще отиват повече пари при хората, които вършат повече работа, увери той. Петков допълни, че бюджетът няма да бъде намален, но и няма да има неефективни звена след няколко месеца.

Премиерът посочи, че именно това ще каже и на протестиращите.

За музейните работници той посочи, че има някои културни институции, които са в остра нужда, но другаде не е така и не трябва всички да са в една обща графа.

Оттук нататък е - всеки лев, който е държавен и са пари на хората, ще са в услуга на хората, подчерта той.

Той попита например за Прокуратурата каква е ефективността, която предоставя на гражданите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
3
 
11
 
! Отговори
45 преди 2 години
Киро простото(***) прави смешен бюджет за три месеца, *** инсталиран от Румен Парцала приказва само глупости, срам за България е че подобно същество ще влезе в историята , като премиер. От началото на управление парцала Румен всичко в държавата е спряло , пълен застои в икономика и развитие. Вече цяла Европа започна разходване на средства за възстановяване и развитие са Кирчо, Кокорчо и Румен парцала не са направили нищо , дори няма внесен план в ЕО честито на гласувалите вината е ваша
33
2
 
5
 
! Отговори
Спецов още в първия преди 2 години
Златния гьол е под юрисдикцията на БАБХ, отделно нито лев не е влязъл до момента в Бюджета в следствие на действията му конкретно по този казус..Та не ми го хвали получаващия две мои годишни заплати под формата на тримесечен бонус...
32
2
 
14
 
! Отговори
ми преди 2 години
за тебе най-малко трябва да се даде, защото за 2 месеца сътвори куп небивалици и лъжи
31
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ами тогава трябва да сте на минимална, а бойкикев без заплата, жена му го издържа и без това, дори си купува апартамент в Белгия, някой знае ли какво работи тя, или се води жена на бойкикев.
30
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой ли вече му вярва на този "Grindr" с боядисаната коса? К уролацията не прощава.
29
1
 
23
 
! Отговори
Цъкльо преди 2 години
За не разбралите. Реформиран значи Намален.
28
1
 
26
 
! Отговори
Непозната преди 2 години
Хубав лозунг от страна на премиера, но в държавната администрация това никога не се е случвало. Повече пари, да, но за хората с връзки, клеветниците и интригантите. Никога не се е давало повече на хората, които работят повече. И сега няма да стане.
27
1
 
11
 
! Отговори
Фют преди 2 години
Лето 2021г преди изборите , България има много пари ,но много се краде изберете ме спирам 10млрд. кражби и пари ще има за всички. Фаст форуърд зима 2022г " Това е най-доброто което може да направим с бюджета,пари ще има за тези ,които работят, демек АЗ." Е чак 6месеца назад помним Киро-Грайндера и Асен-плъхомутрата.
26
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Видяхме я тая Видяхме я, да. Спецов още в първия си работен ден бастиса златната локва, за която знае всеки обикновен инспектор, но никой не я пипаше :)
25
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не виждам нещо да се казва в статията. От 15 години работя и от 15 години ми заплащат всяка минута труд над 8 часа по 1.5 до 3.5 според зависи. Ето например миналия уикенд работих сумарно 20 часа, за което ще получа 4000лв. отгоре на заплатата си. Не са много, но са нещо. Да, за накои хора може да е фантастична сума, но в технологичния сектор е така от години и заплатите са вече извънземни.
24
0
 
4
 
! Отговори
dakotabg преди 2 години
Значи твоята отива,,на ползу народу''!
23
6
 
12
 
! Отговори
Сахар преди 2 години
Например в МВР, ако съкратят пенсионерите, папкаджиите и тези, които не си изпълняват задълженията ще има достатъчно бюджет да увеличат заплащането на останалите.
22
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Затова вдигнахте осигурителния праг, за да вземете още парите от хората, които вършат най-много работа и най-много вкарват в продънената кацац наречена държавна хазна!
21
2
 
16
 
! Отговори
гостенка преди 2 години
за полицаи и пожарникари пари няма, но за депутати, министри и т.н. се наериха.... Откъде ве Просто киро? Как не те е срам ве?
20
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
***! Повече пари за повече работа - звучи много примамливо, на кой мери безпристрастно количеството, че и качеството на свършената работа и какви са точно критериите! Нгледахме се на такива измишльотини. Живеем ги - на блюдолизците, на изпълзелите до върха, на празнадумците. Всеки труд е важен! Няма ли разум и справедливост, следват бунтове и погром!
19
2
 
14
 
! Отговори
перко преди 2 години
Явно в България пари се дават на тези които творят гаф след гаф. Киро енай големит приер за това.
18
1
 
6
 
! Отговори
гостенка преди 2 години
"Агенция Пътна инфраструктура не е възлагала и плащала на IT експерти по ценовите ставки в договора за 24-часов мониторинг и поддържане на тол системата с КАПШ ТРАФИК СОЛЮШЪНС. Това показва справка на Националното тол управление." Радев и новите, очерниха ГЕРБ без основания се вижда и тук...., Рашков защо не казва нищо, медиите мълчите, това е новина от 16.02, която не отразихти никъде!!!!!
17
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най много работят депутатите ,да им още 700 лв
16
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На снимката двама харвардски мошеници, крадци лъжци, измамници.
15
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
" Петков: Повече пари за хората, които вършат повече работа ". Дбро пожелание, но никога не се получава. Почти винаги е обратното - който работи по-малко, получава повече. Реалността е, че заплащането няма нищо общо със свършената работа.