Радев: Нищо не може да оправдае жертвите и разрушенията

Президентът заяви, че войната в близост променя средата за сигурност в региона
Обновена: 15 мар 2022 19:17 | 15 мар 2022 17:15, Веселина Йорданова
70
Радев: Нищо не може да оправдае жертвите и разрушенията
Снимка: Президентство

Каквато и да е предисторията, какъвто и да е претекстът за войната в Украйна, нищо не може да оправдае потъпкването на националния суверенитет на страната, жертвите, разрушенията и огромните страдания.

Това заяви президентът Румен Радев на пресконференция с президента на Румъния Клаус Йоханис в Букурещ, предаде БТА.

Румен Радев каза, че войната в непосредствена близост до нашите граници променя коренно средата за сигурност в нашия регион. Системата за сигурност в Европа, градена с десетилетия, рухва пред очите ни, каза държавният глава.

Той заяви, че системите и пътищата за доставки, линиите за комуникации, тяхното прекъсване, особено в акваторията на Черно море, застрашаването на енергийната сигурност, налагането на невиждани досега санкции на Русия, поставят нашите икономики и социални системи пред огромно изпитание.

Всички тези процеси консолидират единството и решимостта в Европейския съюз и в НАТО за координирани действия в целия спектър на международните отношения, заяви още президентът.

Още за посещението на президента Радев в Румъния вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев ни прави на кръгли ***. Трябвало да проучим дали военният агресор Путин можел да поддържа старите ни руски самолети, с които да се браним от него.
52
1
 
3
 
! Отговори
Black Metal преди 2 години
Нищо не може да оправдае глупостта ми, че гласувах за теб.
51
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да правилно! Точно така,нищо не може да оправдае жертвите и разрушенията в една държава особено ако е президент.Но ти направи точно това с нашата България с лъжите си, омразата която насади,слугинажа си към олигарсите и ченгетата.Всичко разруши и превърна народа в жертва
50
1
 
4
 
! Отговори
Антибоко преди 2 години
Радев гласувах за теб защото си против Тиквата...но...това не значи че дори и като руски агент се изложи много. Кой ще пази небе ни.. старите мигове... или целта ти е ясна никой да не ни пази от руската мечка. Жалък си Радев....
49
2
 
10
 
! Отговори
Русия плаща преди 2 години
Русия отдавна плаща на българските предатели-комунистите от БСП/АБВ/Възраждане/Атака и президента Грипен Радеф за да защитават руските интереси в България.
48
0
 
5
 
! Отговори
Бай Гроздан преди 2 години
Прав е,но империите не се нуждаят от оправдание за действията си.За тях хората не значат нищо откакто свят светува.
47
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
нищо не може да оправдае потъпкването на националния суверенитет на страните, жертвите, разрушенията и огромните страдания на всички в Камбоджа, Виетнам, Япония, Корея, Ирак, Сирия, Египет както и много други..
46
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя е като платно !!! Мъж ли си бре или на Деса пантоф?? Оня ден Крим бил руски после било операция сега не могло така !!!! Собствено мнение имат мъжете и хората с ЧЕСТ ти Госин поставен явно не си от тях!!!
45
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев, нали Крим е руски, другото не е важно
44
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Санкциите не плашат комунистическите ни ***. Те не ползват рубли, а долари.
43
0
 
1
 
! Отговори
българина преди 2 години
радев взе много на едро да говориш. война се печели от засилката.
42
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кажете го на Зеленски дет се пъни още
41
7
 
3
 
! Отговори
Вината е на Киев преди 2 години
До Анонимен 43: но и на САЩ, защото те направиха войната неизбежна. Ако Русия не я беше започнала, войната пак щеше да се води, и то не много по-късно. Вече има заловени документи с оригиналните подписи за подготвено масирано настъпление на уктаринската армия срещу Донбас и Луганск.
40
5
 
3
 
! Отговори
Не е баш тъй преди 2 години
Когато Радев е учил във военно училище и генерал-щабна академия не може да не е да не са му цитирали труда на Карл фон Клаузевиц, който е писал: "Когато една война е неизбежна, военоначалник, който не се решава да нанесе първият удар върши престъпление спрямо отечеството си". Войната в Украйна беше станала неизбежна. Ако генерал Радев знае, как се води война без жертви и разрушения, нехга го каже. Но се съмнявам - той просто говори това, което се очаква от него.
39
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не мога да повярвам, че му се радвах на тоя миналия мандат!Искам Бойко да се върне и да спре промяната!
38
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците избиват мирно население в независима суверенна държава, но вината е на САЩ, риъш ли. Смях в залата.
37
7
 
6
 
! Отговори
Майдан преди 2 години
Натовският генерал няма да признае, че вината и този път е на Щатите. Само хора без елементарна обща култура не са наясно с това
36
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо само България от източния фланг на НАТО няма съюзническа противоракетна и солидна военновъздушна закрила? Благодарение на вещата експертиза на военния пилот Румен Митрофанов ли?
35
4
 
8
 
! Отговори
Я, па Я преди 2 години
Ако някой е ошашавен и се чуди какво става нека види видеото в ютюб от руските източници. Там показват "успешните" бойни действия на РА. Ще ви направи впечатление, че руските военни колони се предвождат от танкове със знамето на СССР. Боните групи се бият под тези знамена. В тила се ползва руското знаме. Някаква шизофрения е цялата тази хралдика на путинизма. Сами не знаят какво точно искат СССР или Руска империя. Руския имперски флаг е бяло, черно, жълто с двуглав византийски орел.
34
1
 
5
 
! Отговори
Я, па Я преди 2 години
До Радев България е единствената страна в Европа в която никога не е имало гладни гробища. Радев и компания може и да ни построят ...