От Helpbook - незаконно строителство, нагло паркиране, мръсотия

Ако видите проблем, подайте сигнал в платформата
18 мар 2022 20:35, Анисия Иванова
8
От Helpbook - незаконно строителство, нагло паркиране, мръсотия
Снимка: Helpbook

Снимка: Helpbook

Според действащото законодателство строеж или част от него е незаконен, когато се извършва в несъответствие с предвижданията на действащия подробен устройствен план и без строителни книжа. В някои случаи, въпреки че строежът не отговаря на изискванията, не е незаконен, а строеж в нарушение.

В платформата на Helpbook.info получихме сигнал за самоволно изграждане на тераса и разширяване на помещенията в жилищна сграда. Липсва съгласие от страна на съседите, тъй като по този начин се ограничава слънчевата светлина към другите апартаменти, вдига се шум, разваля се фасадата на сградата и не на последно място се твърди, че липсва разрешение за тази дейност. "Молим за съдействие, че да тръгне нанякъде тая държава", апелира нашият потребител.

Изпратиха ни снимки на новострояща се сграда в столичния квартал „Дружба“: "Строителите рушат тротоара, зелените площи и велоалеята. Обособен е нерегламентиран вход-изход на обекта. При извършване на бетониране, се ограничава движението по улицата, без да бъдат взети необходимите мерки за безопасността на участниците в движението - пътни превозни средства, колоездачи, пешеходци.“, твърди авторът на сигнала.

Продължават да пристигат сигнали за нагло паркирали автомобили в град Русе: "Три автомобила паркираха съвсем спокойно на една от малкото останали зелени площи до църквата "Св.Николай" на улица "Епископ Босилков". Много пъти съм подавал сигнали до КОБД да се предприемат някакви действия и да се ограничи това безобразно паркиране в района, но резултат няма. Моля, община Русе поне да постави ограничаващи паркирането колчета около зелените площи в района. Няма да е лошо да се поставят такива колчета и около детската площадка зад църквата, защото децата са принудени да играят заедно с колите. Да не говорим за безобразното паркиране на по два реда по улицата, дори почистващите машини не могат да минават тогава по улицата“.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорнитеинституции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нови блокчета никнат като гъби ни има место за коли ни дете да играе ни куче къде да се изпикае.... общината за пари би дала и корито на река за строеж
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Купувайте си още автомобили има още зелени площи за унищожаване. Кеф да се оплаквате от цените на бензина, кеф 10% от доходите Ви да излитат през ауспуха и за поддръжка на няква купчина железа. Кеф да плащате винетки, кеф да ремонтирате всеки уикенд таралясника, кеф да мечтаете да налеете още 2 заплати за по-хубава каляска. Колко трудно е да сложиш слушалки да затвориш очи и да се возиш или спиш в автобуса или метрото туко виж те помислили за бедняк или за лентяй. Ох къф кеф е паркиране в калта!
3
0
 
9
 
! Отговори
. преди 2 години
В гетото е така.
2
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма сила на земята, която да разтури незаконната автоморга между Горубляне и младост 4 стопанисвана от Сашко сина на Митко милиционера. Няма РИОСВ, няма НАП, няма икономическа полиция, няма кмет, няма нищо. Само безраборно разпиляни стотици автомобили. Явно си плаща добре, защото от баба знам, че който не се отчита подобаващо,се чете по вестниците.
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бензина е скъп сега, ама за 20 лева с една туба ще се прежалите и ще ги заплите. ВСИЧКО ЛИ ТРЯБВА ДА ВИ КАЗВАМ, КАК ДА ПРАВИТЕ?