Експерт: Скок с 20 ст. на колонка при отказ от внасяне на руски горива

Димитър Хаджидимитров каза, че в момента има спад на потреблението с 30%
23 мар 2022 08:30, Елка Василева
178
Експерт: Скок с 20 ст. на колонка при отказ от внасяне на руски горива
Снимка: архив, БГНЕС

"Ако на срещата на върха на НАТО решат да се спре вносът на руски горива деривати, газ - предполагам, че ще има повишение от 20 ст. на колонка." Това каза пред bTV Димитър Хаджидимитров, зам.-председател на Асоциацията на българските търговци, производители, вносител и превозвачи на горива.

Още по темата
„Ако се задържи тази тенденция, нормално е да скочат, но ако не се вземе това решение, предполагам, че ще има връщане пак назад на цените", добави той и обясни, че при решение за спиране на вноса това няма как да стане от днес за утре.

Ще са нужни около 6 месеца, но само информацията ще увеличи цената. После, като няма потребление, цената отново ще падне, каза още Хаджидимитров.

Той добави, че има спад и на потреблението с 30%.

„Може би всеки си прави сметка в момента дали да не се качи на метрото, да си вземе колелото, да се разходи пеш. Но ако войната свърши, цените ще са много под 3 лв.“, обясни още експертът.

„Целият бранш работим за потребителите. Намалили сме си максимално печалбите, за да не виждаме цени над 3 лева на колонка“, добави той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
0
 
0
 
! Отговори
Христо преди 2 години
Който не може да кара магаре, да се оправя.
129
0
 
0
 
! Отговори
туз преди 2 години
братя Българи много сте богати НО ще пеете Алеша...,
128
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е то именно това "работа имаше за всички" съсипа соца. Дори да си най-големият мързел, бутаха те някъде там и кюташ на заплата, без нищо да вършиш. И маса народ свикна на лежачка, за която да си взима парички и да не се замисля как ще приключи всичко това. А то приключи с гръм и трясък. Някои хора още не са се отърсили, вече 30 години, от шока, че трябва да се работи.
127
3
 
2
 
! Отговори
Българин преди 2 години
И два лева на литър повишение ще плащам, ако това ще ни освободи от руско робство.
126
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много хубави неща имаше----------Е, да, после се оказа, че трябва да платим и сметката. Щото се оказа, че всичко това е било на кредит :)))
125
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те в тази организация дали не са всички на руска хранилка...
124
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
думата "ПРЕДПОЛАГАМ" е много важна в тази статия, щото от предположения в европа вече минават на купони за олио и хляб
123
0
 
4
 
! Отговори
айде бе ? преди 2 години
И на какво отгоре, като в момента цената на нашите горива е най-висока - преди акциз и ддс.Ако плащаме цена на литър, съизмерима с тази в страни от ЕС, и добавим нашия акциз и ддс, които са по-ниски, цената при нас трябва да е под тази в ЕС.Хайде да отчетем производствените разходи - заплатите на хората в нефтохима не са като на хората в рафинериите на тотал, БП или ОМВ в западна европа. Накратко - докога руския лукойл ще продължава нагло да краде обикновенния българин ?
122
6
 
23
 
! Отговори
До "спомени&quo преди 2 години
През 1988 г. имах и цветен телевизор, и кола, и домашен телефон - вързани два на дериват. Отоплението ми беше стотинки на целия апартамент, билетът за автобус - 6 стотинки, баничката - около 10 стотинки. Никой не се страхуваше, че ще остане без работа, отопление и храна - това поне беше осигурено за всички. Както и адекватната здравна грижа и образованието. Лев не сме плащали за уроци и за лечение. Много хубави неща имаше - стига човек да не е склерозирал до там, че да ги е забравил.
121
12
 
9
 
! Отговори
спомени преди 2 години
През 1988 си имаше поговорка-"левче-кефче".Средната заплата по официална статистика е била 225 лева.Седем година съм чакал да ми свържат домашен телефон.Телевизор си купих по случайност,а кола изобщо нямах.Единственото по добро бе,че бяхме млади.
120
11
 
7
 
! Отговори
до 155 преди 2 години
Откъде вече танкове в Русия? Украинците им видяха сметката.
119
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тука виждам много Сашовци Иоедановци които пишат смешки.
118
13
 
6
 
! Отговори
съгласен преди 2 години
По добре бензин по 4 лева отколкото руски танкове в България!
117
12
 
7
 
! Отговори
Хахахаха преди 2 години
Само толкова?! Ако това е цената да не плащам на пияните рашунгери, бих плащал и бонус отгоре!
116
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
20 ст. на колонка и бензинджията ще ви заражда бензин от 5 колонки по малко.
115
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да го спират, и 50 стинки отгоре да е, един път завинаги да се откъснем от тия допотопняци. Тамън ще понамалеят и задръстванията. Питах бащата 88г литър бензин 0.80лв, взимал е 200лв демек можел е да сипе 250литра. Сега и 4лв да стане при средна заплата 1300лв са 325литра. Демек свикнаха на евтиното сега и затова се задръсти всичко. Кой не му е по силите има метро, БДЖ, айде и те да живнат малко а не всеки се качил в барака за 3-4 бона и пуши кат тец.
114
4
 
8
 
! Отговори
Как е протестъри ? преди 2 години
Продължавайте Пеша. Сега по добре ли живеете от преди година? Няма да мрънкате. Нали това искахте промяна ? Ако сте недоволни, излезте да поскачате на Орлов мост и да опикаете на хората входовете. Но щом ви харесва при Пелтека си стойте в къщи. Интересно какво постигнахте след Герб ?!
113
11
 
6
 
! Отговори
пена преди 2 години
"Искам да купувам руска газ и петрол и да спонсорирам Путин и руската армия" - Искай си. Ама те на теб ти плащат в рубли а за петрола искат долари :-D
112
11
 
6
 
! Отговори
пена преди 2 години
"Той добави, че има спад и на потреблението с 30%."И това не е малко! 30% по-малко приходи за скапаната руска енергийна мафия!
111
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И скок с хиляди жертви и робство ако не се противопоставим.