Петков: Ще има дипломатически отговор на изявления на руския посланик

"Не е приемливо да говори от името на българския народ срещу правителството"
514
Петков: Ще има дипломатически отговор на изявления на руския посланик
Снимка: БГНЕС

Ще има дипломатически отговор на изявления на руския посланик у нас, даде да се разбере премиерът Кирил Петков след заседанието на правителството.

Още по темата
Не е приемливо по никакъв начин чужд посланик да говори от името на българския народ срещу българското правителство, заяви Петков. Въпросът е обсъждан на оперативно заседание на кабинета.

Преди дни руският посланик в София Елеонора Митрофанова каза, че мнозинството от хората в България не подкрепят нито реториката, нито действията на правителството по отношение на Русия.

Тя отбеляза, че в големи градове на България, включително Варна и София, е имало антинатовски акции в подкрепа на Русия в момента на посещението на шефа на Пентагона Лойд Остин.

Преди малко повече от две седмици Петков покани Митрофанова на разговор в Министерския съвет заради нейни думи по повод отбелязване на Освобождението на България на 3 март.

Тогава българският премиер призова първия руски дипломат да се придържа към общоприетите норми на дипломатическо общуване и изиска от нея да се отнася с нужното уважение и да не използва обидни квалификации към българските институции. От МС съобщиха, че посланик Митрофанова се е извинила.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


514
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
412
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вън Русия от Европа.
411
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Да живее Путин И повече ботокс на 70-годишния дядка. На дърт ъз - зелен бъз!
410
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нито съм путинофил, нито русофил. Но пак повтарям, повръща ми се от американските демократи, тяхната агресия и тяхната войнствена риторика. Анализаторите преди изборите в САЩ го казаха. Спечелят ли демократите ще има войни! Но Путин бил виновен! Вижте форумите в България. Като се изключат очевидно ттролещите и от двете страни, превеса е против САЩ в Украйна. Нас ни е реда след Грузия и Украйна в американските дивотиии. На грузинците им дойде акъла и си седнаха на заддниците.
409
12
 
5
 
! Отговори
Да живее Путин преди 2 години
Господ здраве да му дава и вечен живот.
408
2
 
1
 
! Отговори
До 449 преди 2 години
А второ,сегашното марионетно правителство да възстанови 20 млрд.крадени,те са и от служебното и от новите.Дали 4 млрд.на бизнеса за тока,но само на РП,а на другите ще е в бъдеще време, но не представиха справка на кого какви суми.Ех тъй,за по лесно.Игрите с дължимите суми от хазарта са пунта Мара,тези пари ги дължи Черепа,не държавата.Те са установени след ревизия изискана от тогавашния министър Горанов и потвърдени с одит от Спец съда.Това са минали неща,не открива Киро топлата вода.Използват
407
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Петков не е годен за премиер на България, това е вярна констатация на герб. Може би за някоя островна държава в тихия океан -- да. Но ако си мислят, че ще бъде сменен от мафиота борисов -- ха-ха-ха! Първо трябва да възстановят на бюджета липсващите милиони до последната стотинка, установени след излизането им от властта. До тогава може да помагате за свалянето на канадското недоразумение от власт.
406
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е приемливо и Киро да се изказва неподготвен с тежка форма на дислексия, но го прави. Добре, че му дадоха едно аутокю от Божков ТВ, та сега чете пред монитора и гледа като теле в железница.Много работи не са приемливи, но за Киро са правилни. Има нещо сбъркано в главата на тези артисти от Болшой театър.Руски гардове са го пазили преди да стане министър. Прави се на ни лук ял, ни пари мирисал. Върнал се от Харвард с 60 млн. и се скрил в Дупница.Приемливо ли е да назнача мошеници като министри?
405
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е то във Варна и София ясно кой организира "митинги" срещу НАТО,има един добре платен,свързан с копейката и не само с нея.Но пък Кико също имитира, че всяка негова глупост и манипулация е от българския народ,изречена от него.Много странно,че още е на поста си,то се вижда ,че е за кратко,докато изпълни поръчките на ъндърграунда за които им е платено много щедро.Затова и не могат и не искат да се справят с никоя криза,защото не могат да се нагодят към проблема,а мислят единствено за спекула.
404
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кире, ти първо се запознай с мнението на българския народ и тогава си помисли дали и как да се изказваш от негово име.
403
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
предателите да напускат българия
402
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин е пукнал отдавна. Показват холограмите му. Седи двойник на 15 метра от другите да не се разбере, че е имитатор. Кой генерал управлява Русия, не разбирам?
401
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е намеса във вътрешните ни работи. Тя да не смята, че ще се крие вечно зад Путин?
400
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Коя е тая, че да ни диктува какво да правим. Да се блещи на своя Путин. Киро не и е в правомощията. Аз може да го плюя Кирчо, но на нея не разрешавам, тя е никой тука.
399
7
 
11
 
! Отговори
По големи боклуци преди 2 години
от мУтрофанова е имало в пасольството.....и нея ще изпратим.
398
2
 
5
 
! Отговори
... преди 2 години
Петлето пак ще се перчи. Страхувам се да си пусма телевизора вече да не го видя да ръси размисли и страсти за конфликта, че знам каква ни е армията от една страна, а от друга САЩ как ще слагат знаменца във фб и твитър в подкрепа
397
3
 
2
 
! Отговори
баща му преди 2 години
Исак Соломон Паси - един от главните идеолози на БКП,участвал в процесите срещу католиците (1952 г.), потомственмасон, цензор на академична литература, баща на атлантика"Соломон И. Паси
396
0
 
11
 
! Отговори
Гипса преди 2 години
След Коледа ,затапваме тръбите и сбогом
395
6
 
5
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Ха ха, русо-филистиците щели да съдят Петков за "държавна" измяна? На коя държава? Насила някакви копейковци ще ни направят Просто Киро "положителен" герой!
394
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
путин джудже а нашото зло джудже е соломон паси много дребен и злобен с три тестиса затова мрази лъва който имал само два
393
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не аз неска се изпуснах и го убидих кирчо падна ми пердето и не мисла какво говора,по некои път се случват и такива работи,иначе попринцип не обичам да обсъждам хората къде не ги познавам дори и такива къде ги познавам,болен съм от рак и съм се узлобил.