Близки на моряците, блокирани край Мариупол, нямат връзка с тях

Корабът е бил под обстрел, провизиите свършват
41
Близки на моряците, блокирани край Мариупол, нямат връзка с тях
Снимка: БГНЕС

Близки на моряците, блокирания край Мариупол, нямат връзка с тях от 2 дни. За това алармира една от съпругите на моряците пред Нова телевизия.

17 българи са блокирани вече повече от месец на плавателния съд, който не може да излезе от пристанището заради военните действия в Украйна.

Близките и роднините на моряците са силно притеснени, тъй като последната информация, която излезе е, че корабът е бил под обстрел.

„Вчера никоя от нас не е чула мъжа си. Но преди това се виждаше, че са доста притеснени. Последната ни информация е, че от няколко дни се водят боеве на пристанището. Една бомба е паднала много близко до кораба и има по обшивката на корпуса големи вдлъбнатини. От шрапнели има напукани прозорци. Има дупки по горната част на корпуса”, заяви Севдалина Стоянова.

Според нея провизиите на моряците свършват.

По думите й евакуация е предложена на моряците преди около десетина дни от жена, която се е свързала със ситуационния център. Оттам било предложено моряците да слязат от кораба и да се качат на автобус.

„Това беше, докато се стреляха там. Трябваше да слязат, да минат докато се стрелят войниците и да се качат на него. Това е самоубийство. Отказали са”, заяви Севделина Стоянова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още по темата: моряцикорабМариупол
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
Боли ли? преди 2 години
боли ли русоробскиорки ?
32
7
 
6
 
! Отговори
Хитър Петър преди 2 години
Не ги жаля нашите "потурлаци" на двата ни кораба, които са рискували за пари да правят подобен черен контрабанден курс /можете да се досетите какво са превозвали/ във военна зона !
31
3
 
14
 
! Отговори
Питам само преди 2 години
Български моряци за жив щит на "Азов", брои ли се за военна помощ или не покрива НАТО-вските критерии за такъв?
30
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
бртитански инф.служби пишат че русия отстъва на исток бг пишат че рус недава коридор за бежанци лъжливи иф.служби сега някоя си севделина стоянова каквр правят в мариопол чии го търсят бг кораб има в одеса не могат да си идат заради мините пак лъжите какво си мислите че народа или света не знае истината
29
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПростоКиро нали обясни, че имали всичко? Отделно, руският флот разреши да излязат в открито море, но укрите - не. Трябват им за жив щит! Точко като им трябваха в Мариупол, Харков, Киев...
28
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
важното е, че киро канадеца каза, че всичко 6.. тия да не се притесняват, канадеца се е погрижил
27
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
28, стига се напъва. Бегай да събираш валежник и не ни занимавай с опорките си.
26
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Американските фашисти ще ги избият и ще обвинят Русия
25
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От ясно, по ясно е методът на тези изверги, укрите, защо се получава така. Гледат си тяхните интереси и всички останали им пречат, няма значение пол и раса. Продължавайте да събирате помощи за тях, но погледнете и как вече се настаниха в БГ, подлите укри. Карат коли последни модели, оглеждат се за чейндж бюра, пълнят количките с алкохол , а тъ-пун-ге-рите да събират помощи и дават пари . Подигравката с българският народ в този момент е пак на лице !
24
2
 
14
 
! Отговори
Най-важното е преди 2 години
Кирчо да си направи селфита с Байдън и Урсула. Летят ли самолети до Македония? Всичко друго ще ядоса Кирето и той ще тропа по масата и ще иска арести.
23
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
да им събирате помощи, да им организирате концерти, да им раздавате безплатно всичко, от памперси до мобилни планове-----------Ясно ми е, че за редовият руснак в момента неща от типа на памперси са луксозна стока, ама завистта ти е чак забавна :)))
22
3
 
18
 
! Отговори
Най-важното преди 2 години
Най-важното е ежеминутно да работим синергично със САЩ, НАТО и ЕС! Да се разрешават протести със знамена на Сирийската опозиционна партия, считана за терористична и горене на руски знамена. Банско да осъмне с нарязани гуми на коли с руски номера.
21
1
 
7
 
! Отговори
Верно ли??? преди 2 години
Г-н Петков каза, че ситуацията е под контрол и правителството работи за това. Есичко друго е грозен ПР.
20
2
 
33
 
! Отговори
мдаа преди 2 години
Ка ми, каква е тази автоцензура? Даже снощи по една ТВ роднина на тия хора каза - украинската армия ги държи като жив щит! Толкова ли е трудно да го напишеш? И да знаеш, не са само нашите българи, там има много такива задържани като жив щит, вкл. и населението там, за което се говори от много време, но тук се казва само, че руснаците не позволяват на мирните жители да се евакуират.
19
0
 
28
 
! Отговори
Киро Канадеца преди 2 години
Те са жив щит на Азов, изпълняват своя дълг към евро атлатическите ценности! Слава Украине
18
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия не стреля по цивилни, така че няма повот за притеснение.
17
1
 
7
 
! Отговори
Бум преди 2 години
Чакайте сега имали там кораби под Български флаг или са под чужд флаг?!
16
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Време е за Възраждане!
15
1
 
39
 
! Отговори
а така! преди 2 години
Продължавайте да крякате за ония навлеци, да им събирате помощи, да им организирате концерти, да им раздавате безплатно всичко, от памперси до мобилни планове. Покъртително некадърно управление на всички нива!
14
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Закърпеният Васил ще даде акъл как да бъдат спасени тия бедстващи бг моряци. Той си мечтае за президент като Зеленски.