Булгаргаз е платил авансово природния газ от Русия в долари

Няма друто известие от "Газпром експорт"
31 мар 2022 19:31, Нели Христова
79
Булгаргаз е платил авансово природния газ от Русия в долари
Снимка: БГНЕС

Платили сме авансово доставката на газ за България от "Газпром експорт" за април в долари, както е по договор. Плащането е потвърдено от банките и е факт. Това заяви пред "24 часа" Анжела Славова, член на борда на директорите на "Булгаргаз".

Ситуацията в този ден е като вчера, като миналата година. Нямаме каквото и да е известие от "Газпром експорт",  писмо, проект за писмено споразумение между двете страни, заяви тя, но уточни, че това не изключва в следващите дни да имат.

В договора с "Газпром експорт" е записано, че плащането се извършва в долари, и че всички изменения  и допълнения се извършват с писменото съгласие на двете страни. А клаузата за плащането и в каква валута се извършва е една от важните.

Ситуацията с указа на руския президент Владимир Путин засяга и други европейски държави и ЕС като цяло, коментират източници в енергетиката. При едностранна промяна на договорите ЕС ще реагира. Те се питат как европейски фирми ще открият сметки в руска банка.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Те се питат как европейски фирми ще открият сметки в руска банка." ____________ Мълчешката ще открият сметки в рубли в руска банка. По същия начин, по който руски фирми откриваха сметки в ойро в еесовски банки. Ще, ще!
5
22
 
20
 
! Отговори
Указите преди 2 години
На пу ткин са не съществени и не значими за европейските страни. Ако едностранно се наруши договора от страна на Русия страните са в правото си да заведат дела , да наложат още санкции, да запорират сметки и други правни инструменти могат да се прилагат.
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За април
3
10
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Платили сте, ама ес ги е блокирал. Така че търсете си газта от европа.
2
30
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Егати разочарованието. За русофилите де.
1
8
 
5
 
! Отговори
Джо преди 2 години
Предатели!!!