Еколози към шефа на НС: Забранете пластмасовите бутилки!

Това щяло да даде нужния пример на институциите и обществото
44
Еколози към шефа на НС: Забранете пластмасовите бутилки!
Снимка: НС

Природозащитници, представители на бизнеса и блогъри изпратиха писмо до председателя на Народното събрание (НС) Никола Минчев и до Комисията по околната среда и водите, в което предлагат замяна на пластмасовите бутилки с такива за многократна употреба или с машини за филтриране на питейната вода в парламента. Това съобщиха от екологично сдружение „За Земята“.

Според инициаторите реализирането на тяхната идея от страна на ръководството на НС ще допринесе за ограничаване на замърсяването с пластмаса за еднократна употреба, но и ще даде нужния пример както на обществото ни, така и на всички институции в страната.

Това е поредният призив за намаляване на пластмасата у нас. В началото на миналата година природозащитници направиха акция с искане за категорични мерки за справяне със замърсяването. Поводът тогава беше заради тоновете отпадъци в река Искър.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още по темата: парламентпластмаса
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
1
 
! Отговори
Мартин преди 2 години
То пък у нас едни еколози... еко-мафия с неформален шеф олигархът Иво Прокопиев!
35
0
 
0
 
! Отговори
Питам преди 2 години
А Зелените защо не го направиха още от ден 1??? Шото са толкова и зелени.....
34
0
 
0
 
! Отговори
Кика преди 2 години
Защо си мисля, че родните еколози на ръководни позиции изобщо не се стремят към такива инициатива, чудят се само как да се налапат с повече пари
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И торбички всички имат платнени може да си ги носят в чантата
32
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие еколозите що не вземете да говорите повечко за вноса и изгарянето на хиляди тонове *** ? Или сте на хранилка ,а? Първо спрете вноса на *** ,после мислете за пластмасовите бутилки!
31
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
пенсионери към шефа на НС: Забранете бонусите си.Това щяло да даде нужния пример на институциите и обществото
30
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Диана 25. Идете в Германия и ще видите как е решен въпросът с пластмасовите бутилки, при това във всеки супермаркет.
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак казвам ИМА такса от 5 (пет) стотинки , САМОза найлоновите торбички. Т
28
3
 
6
 
! Отговори
До Тревожния 23 преди 2 години
Баце, хубаво си ги изпльоскал тия работи, обаче я помисли кой най-много произвежда, замърсява и консумира, да, позна ЕС и сащ. Работих преди години и за немска фирма и за хамериканска фирма,разхищават ресурси като за последно... Правят страшно много *** и все недоволни и нещастни... А сега си помисли за Африка, където има цели области без ток, вода, елементарни съвременни условия за живот, както и милиони души се изхранват с насекоми и корени,нямат коли,фабрики,смартфони и т. н.
27
3
 
7
 
! Отговори
Веско преди 2 години
До Диана . . . Ами намалете малко консумацията ;) В Норвегия всеки във всеки супер има автомат за бутилки и не се чака по седмица.
26
0
 
4
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До ЕТО ТОВА Е ТРЕВОЖНО! Това не е проблем! Колкото повече хора, толкова повече възможности за решения...Много отдавна някои хора се опитват да прехвърлят трудностите върху външни фактори като броят на населението, което си е абсурдно! Природата е помислила за всичко, няма защо да се опитваме да се месим в нейната работа..Най-ниската раждаемост е в най-напредналите страни...
25
1
 
3
 
! Отговори
Веско преди 2 години
До do vesko . . . . Напротив. Сложиха на всякакви опаковки и кашоните за телевизори и бойлери имат включена такса
24
0
 
10
 
! Отговори
. преди 2 години
Навремето лимонада, кола, боза и т.н. бяха само в стъклени опаковки!
23
1
 
2
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Веско Точно това не е истината, но е някъде по пътя към нея, според мен! Представяш ли си как ще мъчкнеш всяка седмиса чувалите с пластмасови опаковки за рециклиране - всяка опаковка вътре ще трябва да се преглежда и приема отделно за да се знае колко да ти възстановят..Кошмар!..Ще чакаш сигурно 2 часа на опашка...
22
0
 
1
 
! Отговори
do vesko преди 2 години
Да, сложиха , но САМО за найлоновите торбочки
21
10
 
6
 
! Отговори
ЕТО ТОВА Е ТРЕВОЖНО! преди 2 години
Нищо не може да премахнете, просто защото сме ТРИ ПЪТИ ПОВЕЧЕ от колкото планетета може да издържа и изхранва ! Тоест , сега сме към 9 милиарда, а трябва да сме не повече ое 3 милиарда !! Ще става все по зле и по зле ! За 100 години Индия от 380 милиона, сега е 1400 000 000 милиарда! Значи се е увеличила с повече от ЕДИН МИЛИАРД ! Това нормално ли е, ами Нигерия за 50 години от 18 милиона се е увеличила на над 100 милиона и продължават усилено напред! Така е в ЦЯЛА Африка и Азия Китай
20
0
 
12
 
! Отговори
Веско преди 2 години
До Анонимен 17 . . . . Нали сложиха продуктова такса на опаковките преди десет години. Това са пари които просто потъват в нечии джобове. Истината е многократна употреба или просто депозит и връщане. Работи навсякъде.
19
0
 
3
 
! Отговори
do 20 преди 2 години
Защото мила Диана , колкото по-голям финансов стимул има, толкова повече сортиран *** ще се рециклира
18
2
 
2
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Анонимен17 Защо да се плаща на този, който ще я рециклира - той многократно ще си избие парите с по-евтината суровина!
17
2
 
3
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Инж. Хоясан Както всичко останало! - всичко се превърна в един цинизъм, защото отива в неподходящи ръце..Целият ни живот се превърна в един цинизъм, стъпили на гнилите дъски на допотопната ни култура, разчитаща най-вече на първичните ни инстинкти и на адаптирани първобитни решения..Рибата се вмирисва от главата!.Докато не махнем БСП не.ка.дър.ни.ци и не.год.ни.ци явно не можем да тръгнем напред като общество и хора...