Колко щастливи сме в България?

29
Колко щастливи сме в България?

Днес ще бъдат представени резултатите от единственото за страната представително национално социологическо изследване „Индекс на щастието в България“ 2022 г.

На 7 април, в Литературен клуб „Перото“(НДК) и начален час 13.30, списание „Мениджър“ представя резултатите от проучването, което проследява индекса на щастие в България. То се подготвя за четвърта поредна година по задание на “Мениджър” от агенция G Consulting и социолога Живко Георгиев и е единствено по рода си национално представително изследване, посветено на личното и обществено щастие в страната ни.

Резултатите за 2022 година са в основата на дискусиите, които екипът на „Мениджър“ организира в рамките на събитието днес. Медията събира на едно място експерти, представители на бизнеса, лидери на мнение от различни сфери и широка общественост, за да извлече повече полезни и задълбочени размисли за това кое прави хората щастливи, а оттам и по-продуктивни и целеустремени да променят света в положителна посока.

Предстоят дискусии обединени около три теми:

Щастието е в психичното здраве - участниците в този сегмент, търсят аргументи на тази теза: ако сме психично здрави,то ние сме по-автономни, успешни, емоционално зрели и свързани със света около нас. Ще бъдат поставени важни въпроси: Как се грижим за психичното си здраве? Какви са постпандемичните ефекти върху психичното здраве на обществото и децата? Дискусията ще бъде модерирана от психиатъра д-р Ирина Лазарова и в разговора ще се включат психоаналитикът Весела Банова; психологът проф. д-р Маргарита Бакрачева; Ивайло Спасов, директор "Комуникации за социална промяна", УНИЦЕФ – България и социологът Живко Георгиев.

Във втория панел тематичният фокус е върху щастието на работното място: как може да бъде постигнат баланс между работата и личния живот, зависи ли щастието на компанията от лидера и неговата култура за щастието, може ли правилният кариерен избор да бъде генератор на щастие. Модератор на дискусията е Любов Кирилова, съосновател на „Хепинес Академи“. Участници в разговора са Мария Стоева, ръководител направление „Продажби и Бизнес развитие“ на Manpower Group България; Атанас Симеонов - предприемач,  основател на Ocean Investments; Детелина Смилкова - председател на УС Българската асоциация за управление на хора.

Третият панел е под мотото „Щастието е в доверието” и е с модератор Красимира Величкова - съветник по въпросите на гражданското общество на вицепремиера Калина Константинова. Темата ще бъде разгледана през призмата на доверието към близкия свят, институциите и медиите. Участници в дискусията са Калина Константинова -заместник министър-председател по ефективно управление; проф. Георги Каприев – преподавател, Философски факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“; Кремена  Кунева - основател и председател на фондация „За Доброто“; Десислава Бошнакова - преподавател в НБУ.

Трябва ли да има държавна политика за подобряване щастието на нацията? Защо изчезва доверието към институциите/към информацията и медиите? Какви реални действия ще предприемат властта и институциите, за да повишат индекса на щастието на хората? Генерират ли общностите доверие или доверието ни прави общност? Как приемаме другия и го допускаме в общността/обществото? – отговорите очаквайте днес, от 13.30 часа. Участието в събитието е без такса вход, но е необходимо да направите своята регистрация ТУК.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 13 Нямате представа какво е щастие, докато не ви почука на вратата нещастието. И онази с косата.
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Екстра сме си! Българите са щастливи, какво ни е? Кръчмите са пълни, стомасите също! Малко повечко пари да имахме и по-работливи да бяхме!
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"По-добре да бъдеш недоволен човек, отколкото доволна сви.ня"
16
0
 
4
 
! Отговори
1973 г. ... преди 2 години
...бях по разпределение в Разград. Имах работа, мотор и осем любовници. Квартира с тераса на тавана на блок в центъра срещу х. Абритус. Гошо хубавеца. После се прибрах у дома, ожених се, добра девойка, родихме деца, печелех парички от няколко места. Най-важното е да си здрав, на всичко друго се намира решение. Някой се е снимал до Айфеловата кула или на Тауър бридж, но съм готов да споря дали е по-щастлив от мен. Както се пее, "дали това е най-важно на света."
15
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Истинското щастие е пред нас и ще дойде с новите Украински имена на улиците и площадите !
14
2
 
4
 
! Отговори
До /..../, БГ 30 г. преди 2 години
Ти, приятелю, си написал глупости.Можеш да напишеш как БГ е била преди 30 г. икономически развита. Да го обясниш на публиката, как БГ, като член на СИВ, е била развита държава. Питай моряците и тексимаджиите защо харчеха долари в кореком или в Гибралтар, щом родината им беше икономически развита, Или строителите и мед. сестрите в Азия и Африка. Като твърдиш нещо, дай факти.
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искам една тава баклава!
12
1
 
8
 
! Отговори
Апокалипто преди 2 години
Щастието е вътрешно усещане и нагласа.Някои хора си мислят,че само парите носят щастие,ако беше така децата щяха да са най-нещастните на Земята.
11
4
 
5
 
! Отговори
и те така преди 2 години
много сме щастливи , кико ни продава мечти .
10
1
 
18
 
! Отговори
.... преди 2 години
България беше икономически развита още преди 30 години. А сега? Няма по-бедна и с нещастни хора държава,съсипаха и унищожиха всичко. Какъв глупав въпрос сте задали.
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 15. Ми, то това е щастието - да даваш и да си полезен! Поздравявам те, човеко!
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бутан е най-щастливата държавица.
7
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Живял съм в Ню Йорк, Амстердам, Мадрид, Берлин, но в Младост ми е любимо. Познавам си съседите от дете, работя 4 дни после 4 дни ходя на село при баба. Бих казал, че се чувствам щастлив когато се грижа за имащите по-малко от мен. Вчера купих пелени и бебешка храна на една просеща в подлеза на софийския, взех храна за един бездомен и кучето му, дадох шепа левчета на двама улични музиканта, а в квартала взех вечеря на още един бездомен. Не търся щастие аз съм щастие.
6
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който е щастлив в това жалко подобие на държавица, значи е на тежки наркотици...
5
0
 
16
 
! Отговори
Тираджията Z преди 2 години
Ако питате някой депутат с 10к заплата ще каже че сме много щасливи
4
1
 
7
 
! Отговори
факт... преди 2 години
До АнонименЛошото е че тука само глупендерите верно останаха,умните хора избягаха отдавна...
3
0
 
7
 
! Отговори
Taню преди 2 години
Без тежки нюанси, бих казал - една от най-нещастните нации, които имам честта да познавам. Мрънкане, жалване, дребнавост и оттам-насетне към "по-високите добродетели"...
2
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зависи колко ракия има.
1
2
 
17
 
! Отговори
ahahh преди 2 години
Който каже че е щастлив или лъже под натиск или не живее в България..... няма нормален човек в България който да вика и да скача от кеф че живее в тази ***...

Спонсорирани публикации