БНР наложи дисциплинарно наказание на Петър Волгин

Радиото се разграничи от всеки опит за дезинформация
13 апр 2022 20:06, Нели Христова
100
БНР наложи дисциплинарно наказание на Петър Волгин
Снимка: БГНЕС

Ръководството на Българското национално радио категорично се разграничава от всеки опит за провокиране на насилие и неговото оправдаване или одобрение, както и от всеки опит за дезинформация и разпространяване на фалшиви новини.

Категорично заявяваме, че всяко нарушаване на закона, професионалните стандарти и етичните норми в програмите и платформите на обществената медия ще бъде санкционирано. Същевременно няма да бъде допуснато вмешателство в работата на журналистите в общественото радио, в това число сваляне от ефир на водещи под външно давление. Подобни решения ще се вземат само след задълбочен анализ и професионален диалог.

Програмният съвет на БНР разгледа изданието на предаването „Политически НЕкоректно“ с водещ Петър Волгин, излъчено на 10 април в ефира на програма „Хоризонт“. Програмният съвет единодушно реши, че с действията си г-н Волгин е нарушил Правилника за редакционната дейност на БНР и Етичния кодекс на служителите на БНР. В резултат на това, на г-н Петър Волгин е наложено дисциплинарно наказание съгласно трудовото законодателство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
0
 
0
 
! Отговори
Klimbo преди 4 месеца
E,само едно мнение ли трябва да има,не трябва ли да има сблъсък на мнения?Ама като се сетя как беше по време на Ковид-а...що ли ми е чудно!!!
88
0
 
0
 
! Отговори
И после се преди 1 година
чудим що сме на 113 място по свобода на словото... Ако въобще съществува такова понятие!
87
3
 
2
 
! Отговори
Читателка преди 1 година
Уважаеми господин директор на БНР, докога в най авторитетната бг медия ще продължава да работи едно недоразумение на журналистите -Петър Волгин, който е срам за бг журналистиката с изключително крайните си коментари и с манипулациите на бг слушатели! Доколкото знам ролята на журналистите е да водят безпристрастно предаване, а не да налагат гледната си точка по спорни въпроси в политиката!
86
14
 
4
 
! Отговори
Волгин Шпионин преди 2 години
До кога ще държат руски шпиони в медиите, да клатят държавата?
85
0
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
има ли регистрирано обществено радио ? аз си мисля, че има Българско Национално Радиоа да не говорим колко дезинформация се лее всеки ден по 24ч. да не мислите , че не знаем истината и кого заблуждавате????!!!!!
84
13
 
3
 
! Отговори
Паню Баирски преди 2 години
Комунистите от мъмрене не разбират - те разбират само от бой по *** глави!
83
17
 
4
 
! Отговори
Паню Баирски преди 2 години
От това, което чета тука като коментари, виждам колко много жалки нещастници и празни глави има в нашата държава. Само един промит мозък сдървена глава може да поддържа тая *** Волгин!
82
16
 
4
 
! Отговори
Паню Баирски преди 2 години
Докога ще го търпите тоя жалък комунист в радиото? Трябва да бъде изритан от България незабавно и да бъде изпратен при главореза Путин!
81
9
 
3
 
! Отговори
Hm преди 2 години
С тая фамилия си е за уволнение
80
4
 
7
 
! Отговори
САЩ стимулират коруп преди 2 години
САЩ стимулират корупцията в София . Символът на комунизма и до ден днешен си остава БНР . Завистта на новите комунисти е толкова голяма , че спират развитието на един от виртуозите на българското слово Петър Волгин. Мързеливите селяни , които ни управляват след втората световна война показва колко добре са се окопали комунистите и за никаква свобода на словото не може и да си помислят работливите хора в Република България ! Независимо от вида на работата , която изпълняват !
79
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 80 - Представи си само какво ще стане с България , когато такива като Волгин и Карбовски вече няма да ги има ( никой не е вечен ) , а ще останете само такива които драскате и пикаете по паметниците ?!
78
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако всичките ни Политици и Журналисти бяха като Волгин , България НЯМАШЕ да е това което е - Мааала в задния двор на цивилизацията която "Вода гази и жадна ходи " , и която срещу 50ст. увеличение на пенсиите и заплатите е готова на всичко !
77
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ... 85 - Ако имаше поне нещичко в главате си , не би се изказал по този просташки начин ! Би могъл да чуеш това което такива като Волгин имат да кажат дори и да не си съгласен с тях , но поне би могъл да помислиш ! Никому ненужно "МРЪСНО КОТЕ " ( макар че аз обожавам котките ) си ТИ драги в целия цивилизован свят именно защото си *** и НЕВЕЖ , но пък си пръв когато трябва да бъде оплют един достоен и интелигентен човек ! Няам как да го осъзнаеш и именно в това ти е ППРОБЛЕМА !
76
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един народ с ДОСТОЙНСТВО и КУРАЖ , в такъв случай би излязъл на улицата , за да защити такива достойни хора , защото вече са малко и това съвсем не е добре , вместо да преименувате улици на някакви си ЧУЖДИ "герои" по заповед , без дори да сте чували за тях ! Волгин , Любомира Бенатова , Мартин Карбовски и такива като тях трябва да ги пазим като очите си защото те СА ИНТЕЛЕКТУАЛЦИ , ако искаме наистина да сме нормална и цивилизована държава а не дивашко племе в Украйнините на Европа и Света ?!
75
17
 
7
 
! Отговори
... преди 2 години
Любимецът на червените бабички,"радикално левият"(по неговите думи) кремълски глашатай беше деликатно "смъмрен" от ръководството на БНР.Вместо да бъде изхвърлен като мръсно коте,той в продължения на дълги години трови българския ефир като проводник на руската пропаганда...
74
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Волгин е един от малкото останали СВЕСТНИ и наистина ИНТЕЛИГЕНТНИ журналисти в тази държавица , който все още има смелостта да казва нещата точно такива каквито са , но за негово (и други като него хора разбиращи отлично каква е реалността) нещастие по-голямата част от аудиторията сте от онези 80% , и затова светстните и културни хора страдат !
73
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Уволнение на целия американски обслужващ персонал в българските държавни институции, като се започне с премиера мошенник и чужд агент.
72
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бнр е номер едно заедно с бнт по дезинформация на бедното и глюпаво българско общество. Аз не гледам тв и не слушам българско радио от дълги години заради предателите назначени за шефове в тези уж български институции, които контролират новините и целия поток информация. А петър волгин е един достоен човек. Ще се опитат да го изхвърлят точно по тази причина. Искаме оставката на директора на бнр.
71
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 80 - И затова точно твоите Американски приятели те определиха меко казано като ДИВАК и ИНДИАНЕЦ , що се отнася до свобода н демокрация , законодателство и т.н. - И най-хубавото е че са ПРАВИ откъдето и да го ппогледнеш ! За дребните кражби вече никой ЦИВИЛИЗОВАН по света не Ви води статистика изобщо , ако не става дума за пари които Ви ги дават БЕЛИТЕ държави за да заприличате поне малко на Европейци , а Вие не го окрадете - По-добре си ТРАЙ и си цокай ракията !!
70
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Волгин е мръcник русофил който трябва да бъде моментално уволнен. За никакви гледни точки не може да става дума, а за най банален руски пропагандист и предател на българския интерес на Русия.