Отбелязваме Международния ден на Земята

Тази година мотото на кампанията е "Инвестираме в нашата планета"
16
Отбелязваме Международния ден на Земята
Снимка: Pixabay

Международният ден на Земята се отбелязва днес. Тази година мотото на кампанията е „Инвестираме в нашата планета“, посочват от Министерството на околната среда и водите (МОСВ).  На фокус са екологичната и социалната политика, устойчивото развитие, зелените технологии и иновативното мислене, които могат да възстановят екосистемите и да съхранят здравето и живота на хората в световен мащаб. Акцентира се върху адаптацията към изменението на климата и начините за справяне с проблема.

Министерството, чрез своите регионални структури, ще се включи в събития, с които ще популяризира опазването на планетата. В Бургас например предстои конкурс за рисунка или изработване на анимирана картинка на тема „Възстановете нашата Земя“.

Платформата EARTHDAY.ORG координира събития по целия свят, за да демонстрира глобалната подкрепа за движението за опазване на околната среда, информират от МОСВ.

За пръв път Денят на Земята е отбелязан в САЩ през 1970 г. с цел приобщаване на хората на планетата към идеята за опазване на околната среда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: планетаземя
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СТИГА СТЕ ДРЪНКАЛИ АМИ ХВАЩАЙТЕ МЕТЛИТЕ И ЛОПАТИТЕ И ВЪРВЕТЕ ДА ЧИСТИТЕ!!! ВСЕКИ ДЕН ДА ВИ Е ЛЕНИНСКИ СЪБОТНИК!!! НЯМА АЗ ДА ВИ ЧИСТЯ ***-ТА!!!
11
1
 
4
 
! Отговори
Qanon преди 2 години
Земята ще се оправи и без нас, но ние без нея сме нищо! И ако някой си мисли, че сме много напред, много се лъже. За да оцелеем следващите десетилетия, са нужни масови залесявания. Само това ни оправя.
10
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Американците много мислят за земята да зсрали са всичко де що има
9
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 7, Кардашев*
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 7, калата на Караджов счита, че сме цивилизация от тип 0, ако станем докрая на този век от тип 1 това значи, че ще можем да контролираме процесите на Земята. Следва да можем да контролираме енергията на слънцето. После на галактиката и накрая от последен тип да пътуваме от Вселена във Вселена. Да, знам че ще се изсмеете и кажете чиста фантастика, но има хора които работят по този въпрос. Друг е въпроса не дали, а кога ще се случи... :)
7
0
 
2
 
! Отговори
вземи преди 2 години
Възможно е и да плоска.
6
1
 
1
 
! Отговори
Закривай! преди 2 години
Герп питат къде са парите.Въпросът е риторичен.А аз питам къде са милионите от тотото,сламка за глупавите бедняци,коита весто да се купят хляб,дават парите на крадлев и перуков,а те ги разпределят по чекмеджетата.Познах къде ще отидат вчера 12 милиона.Един човечец от маалата у Сливен пуснал фиш за 1.20 и спечелил,ти да видиш.А на бас,че парите не са у него,а където трябва.Дали са му някоя стотачка за прикритие.
5
3
 
3
 
! Отговори
Свиквайте! преди 2 години
Напълно естествени процеси са. Нищо не зависи от нас! Земята е преминала през стотици цикли на унищожение и възраждане. Животът на Земята е унищожаван почти напълно много пъти и много преди нас да ни има изобщо. Ако си мислим че можем да влияем на тези процеси значи сме затънали в голяма заблуда. Всичко в космоса е програмирано! Слънчевата система е като часовников механизъм. Периодично се рестартира времето и старото се унижава за сметка на новото. Идат нови форми на живот.
4
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Горката Земя, побъркахме я.
3
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Земята е санаторюм за душевно болни,изпратени сме за наказание тук.
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да си припомним видеата с Карл Сейгън от края на миналият век за климата... има ги. :)
1
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путларанчето, джудженцето озверяло,да не вземе да я заруши по случай празника.