Охраната на българското небе - гарантирана

Първите F-16 ще пристигнат у нас през 2025 г.
74
Охраната на българското небе - гарантирана
Снимка: БГНЕС

Охраната на българското небе от българската изтребителна авиация е гарантирана още от 1951 г. Оттогава досега не сме спирали да носим бойно дежурство и категорично заявявам, че е тя е гарантирана и сега, и ще продължи да бъда гарантирана и занапред, независимо с какъв самолет ще носим дежурство, ще го носим с абсолютно същата отговорност и качество.Това заяви командирът на 3-та ИАБ "Граф Игнатиево" бригаден генерал Николай Русев пред bTV.

Той поздрави военнослужещите за празника.

„Днес на авиобаза „Граф Игнатиево“ ще видите демонстрация на способности от различни родове авиация в българските ВВС, а по-конкретно бойно маневриране и блокиране летището от самолет МиГ-29“, разказа ген. Русев и добави, че първите F-16 ще пристигнат у нас през 2025 г.

„Дотогава трябва да се подготвени българските пилоти, които да пилотират този самолет. В САЩ в момента се обучават седем пилоти, които трябва да започнат подготовка. До края на 2024 г. – началото на 2025 г. трябва да имаме готови 12 пилоти. До края на май ще дежурим с колегите от Нидерландия, след което вероятно ще има ново формирования, което ще дойде от съюзническа държава“, заяви още той.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още по темата: охранасамолети
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гарантирана? От кого и с какво?От амирикански ПВО, които не могат да прихващат руски ракети ли?Или просто щот кирчо тъй казал?
57
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С тея талиги ко ша вардиш ???
56
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гаранция - Франция !
55
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Много *** днес пак са на амбразурата.
54
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 57 Хайде прочети малко статии от м. юли 2019 година да видиш какво пише по вестниците, платени ли са самолетите или не!
53
5
 
8
 
! Отговори
Народеее!!!! преди 1 година
Допуснахте хиляди украински нацисти бежанци да влязат в държавата ни за каква охрана и гаранция ни говорите?
52
2
 
4
 
! Отговори
-_- преди 1 година
Влезем ли във войната сме вътре с двата крака! Страна без ресурси. Без излаз на открито море. Изцяло външно-зависимо и задлъжняло стопанство. Демографски колапс. Отроден и обезверен народ. Корумпиран до кости елит. Никакви сигурни съюзници и лобита. Компрометипан и продължително сатанизиран имидж по света. Враждебни и хищнически намерения от всички съседи и не само... Къде отиваме...?!
51
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никога няма да пристигнат. Така както върви колонизаторите от Европа ще ни заличат от картата на Земята.
50
10
 
7
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 година
Нека сме наясно,ама твърде наясно! БЪЛГАРИТЕ СМЕ РУСОЛЮБЦИ! Нямам предвид разни вековечни вражески към Българите малцинствени групи,много от чиито членове са от тип "КРИПТО"(със присвоени Български имена), а ЕТНИЧЕСКИТЕ НАРОДНИ БЪЛГАРСКИ ЛЮДЕ. Кои защитават НАТО? Малцинствата! Следователно за каква гарантирана охрана на Българското небе може да става дума. Това не е сигурност за Българите,а за евреите,турците и гърците ,които искат да заграбят територията ни. Да живее Русия Свята!
49
2
 
4
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Майната му на небето :)))
48
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гражданя от дълбокото вие какво искате да щракнете с пръст и опоа самолетите се появили на пистата на секундата.Това не става с магическа пръчка.Все едно и също парите каде са няма ги самолетите и тях.А сега де каде са?
47
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 56 "Парите са платени, самолетите ги няма." Колко пъти ще повторите лъжата, че "парите са платени"? Никакви пари за самолетите не са "платени".
46
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво общо имат тука Грипен и Радев. Парите са платени, самолетите ги няма. Лъжат ни с обучение 4 години, като за начален пилот?
45
11
 
10
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Ако руската матрьошка Радев през 2017 година без да има право на това не бе определил Грипен за победител в конкурса досега щяхме да имаме 8 изтребителя и да чакаме другите 8.русоферите от Съединението до днес са най-големите врагове на България!
44
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Дотогава трябва да са подготвени българските пилоти, които да пилотират този самолет. В САЩ в момента се обучават седем пилоти, които трябва да започнат подготовка." Четири години подготовка на пилоти???? Ако имаме обучени военни пилоти на Миг, преминаването на друг тип ВС не трае четири години. Това са оправдания за печелене на време.
43
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха ха ха ... каква подигравка само - "Охраната на българското небе - гарантирана"! При положение, че златните хвърчила на тиквата ще пристигнат при нас между 2025 и 2030 г, освен ако не ни отсвирят пак и да ни искат още пари американците.
42
4
 
13
 
! Отговори
11 преди 1 година
Е кое му е гарантираното?
41
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГАРАНТИРАНА ОТ РУСИЯ
40
5
 
15
 
! Отговори
Ф16 блок 70 преди 1 година
Те не могат да предпазят чушките и доматите на бабките пенсионерки от градушка, обаче охраната на небето била гарантирана. От кого? От Свети Георги и Свети Илия ли?
39
3
 
12
 
! Отговори
Ха ха ха преди 1 година
Голем смех!