"Възраждане" се опитаха да свалят знамето на Украйна от сградата на общината

Протестът блокира движението в центъра на София
Обновена: 11 май 2022 20:48 | 11 май 2022 20:11, Анисия Иванова
633

Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

Протест на партия „Възраждане” блокира движението в центъра на София. Митингът започна в 18 .00 ч., като по-късно множеството блокира бул. „Цар Освободител” пред сградата на НС.
Още по темата

Малко преди 20.00 ч. недоволните тръгнаха на шествие до Столичната община, където се стигна и до напрежение. Има сблъсъци. Представители на „Възраждане” се опитаха да свалят знамето на Украйна от сградата на общината със стълба. 

Председателят на партията Костадин Костадинов каза пред Нова тв, че няма да позволи чуждо знаме на чужда страна да бъде поставено върху обществена сграда.

Според протестиращите правителството на Кирил Петков се е провалило в управлението на страната и през последните месеци е отделило повече време на войната в Украйна, отколкото на вътрешните проблеми в България.

От партията на Костадинов изразиха позиция, че Петков трябва да подаде оставка, да има нови избори и след това "Възраждане" да започне да управлява съгласно националните интереси на страната.

"Ако някой си мисли, че тези – сегашните управляващи, като отидат на избори и казват всички тези неща,... жестоко се лъжат. Българският народ ще ги нокаутира, а след това, след това ние ще ги вкараме в затвора, където им е мястото", заяви Костадинов в речта си пред протестиращите пред НС.

Преди това на паметника пред Народното събрание беше окачен голям транспарант с надпис "Те погребаха България", както и друг с призив за оставка на Петков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


633
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
309
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правителството само ще се свали.
308
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цяла нощ мислих как можем да сме полезни на съюзниците. А за собствениците може държавата да издаде записи на заповед или бонове
307
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 339 "Има и то много." Настояваш с наглото си незнание. Хайде да проверим: посочи в коя част на Закона/Конситуцията това е незаконен акт. Давай. А ти не определяш как се изразява съпричастност, ОСОБЕНО когато виждам, че нямаш и грам такава.
306
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво ви пречат Украйнците не мога да разбера явно само раша *** расъждават Аз имам вече контакти с такива хора са много кротки сресирани и възпитани вече си търсят работа и квартири те не са дошли да просят а бягат от войната и бомбите не ви ли е срам ако това се беше случило на нас и ние сте в друга държава помислете как щяхте да се чувствате ако изгубите домовете си дори и близките нямате пари и дом
305
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това знаме кво прави там? Нито са в ЕС, нито са ни съседи, нищо! Тез живи ще ни опвкат и изядат! Да си взимат знамето и да ходят да се бият за страната си! Чийй го търсят тук?
304
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В ресторантите на хотелите шефни машини. До всяка украинка. Шие платнища за фронта. Ще изтепаме рибата на запад и като свърши войната ще е фул туристи заради тази атракция.
303
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 337Съпричастноста я бъркаш човек с предателството . Съпричастност е да помогнеш в нужда и човека на когото помогнеш да ти е благодарен.При украинците няма такова нещо -те са нагли хора ,използват света като трибуна ,искатр оръжие и пари ,фалшифицират войната. Благодарение на тяхното правителство разбира се !!!
302
11
 
6
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 години
Малко сте и сте смешни от ***. Нито правителството ще свалите нито знамената, не че аз ги подкрепям, но сте малко. Един протест не можете да направите, а и горивото поскъпна и няма пари за много автобуси. Смешна и жалка картинка.
301
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 337 Има и то много. Съпричастността на фронта. Недей да си по вярващ от папата. Съпричастния
300
5
 
2
 
! Отговори
335 преди 2 години
А знаеш ли как ще падне международният рейтинг на страната, ако ги изгоним от хотелите след май
299
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 334 "Тия жестове във вас. Не на държавна институция. Има Конституция и тов а се води национално предателство" Точно на държавна институция това показва съпричастността ни като държава. Ако хората искат могат да показват съпричастността И у тях. А не се изказвай така урбулешката за това какво пише в Конституцията, защото в опита си да звучиш претенциозно, всъщност се излагаш като кифладжия. Няма нищо незаконно, камо ли противоконституционно в такива актове.
298
8
 
4
 
! Отговори
332 преди 2 години
В центровете ще се настаняват новодошлите бежанци. Фашагата Путин каза че войната ще е дълга
297
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 330 Тия жестове във вас. Не на държавна институция. Има Конституция и тов а се води национално предателство
296
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Костадинов скоро ще изчезне като му спрат денгите вече няма надежда за него Янев ще го издуха той е новата звезда която ще е на неговото място явно поправят грешката на петата колона
295
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да помогнем на Украйна като до всеки хотел поставим хале, където бе снците да шият платнища и поправят техника
294
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До анонимен 325 "а украинското знаме на наше учереждение ,не е правокация така ли" Провокация за какво? Какво точно те "провокира" в един жест на съчувствие и съпричастност към страданието на 40 милиона човека?
293
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Безспорно ще станеме по-зле ,БЪЛГАРИЯ ВЪРВИ ВСЕ И САМО НАДОЛУ.Колко правителства се смениха след 89 година . Всички до едно не защитиха България .Икономически доходите са най-ниски в цяла Европа -ЕС .
292
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Молдова е същото.
291
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А хотелиерите,които по друг начин не могат да изкарват пари и са вложили целия си живот в тези хотели после чуждите медии ли ще ядат?
290
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Време е бежанците да са в бежански центрове и да си развяват флагчето У Дома