"Възраждане" се опитаха да свалят знамето на Украйна от сградата на общината

Протестът блокира движението в центъра на София
Обновена: 11 май 2022 20:48 | 11 май 2022 20:11, Анисия Иванова
633

Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

Протест на партия „Възраждане” блокира движението в центъра на София. Митингът започна в 18 .00 ч., като по-късно множеството блокира бул. „Цар Освободител” пред сградата на НС.
Още по темата

Малко преди 20.00 ч. недоволните тръгнаха на шествие до Столичната община, където се стигна и до напрежение. Има сблъсъци. Представители на „Възраждане” се опитаха да свалят знамето на Украйна от сградата на общината със стълба. 

Председателят на партията Костадин Костадинов каза пред Нова тв, че няма да позволи чуждо знаме на чужда страна да бъде поставено върху обществена сграда.

Според протестиращите правителството на Кирил Петков се е провалило в управлението на страната и през последните месеци е отделило повече време на войната в Украйна, отколкото на вътрешните проблеми в България.

От партията на Костадинов изразиха позиция, че Петков трябва да подаде оставка, да има нови избори и след това "Възраждане" да започне да управлява съгласно националните интереси на страната.

"Ако някой си мисли, че тези – сегашните управляващи, като отидат на избори и казват всички тези неща,... жестоко се лъжат. Българският народ ще ги нокаутира, а след това, след това ние ще ги вкараме в затвора, където им е мястото", заяви Костадинов в речта си пред протестиращите пред НС.

Преди това на паметника пред Народното събрание беше окачен голям транспарант с надпис "Те погребаха България", както и друг с призив за оставка на Петков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


633
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
329
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 363/371 Вие нямате представа какво значи "ред", нито "законност". Затова се излитате със смехотворни изказвания за това как издигането на знамето на Украйна било "незаконно". А "реда" на Възраждане го виждаме: напъните за прокарване на руската политика води до разбиване на държавността. Същите Възраждане, които имат много против чуждите символи, онзи ден развяваха руски знамена и се биха, за да пазят чужд паметник. Пълно лицемерие и слугинаж.
328
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
372 ти посети 4 километър
327
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
368 на мен ми се гади от такива като теб
326
8
 
13
 
! Отговори
363 преди 2 години
Издигането на укрознамето свидетелства за това, че сме васална държава и че нашето наведено правителство вече му нареждат не само от господаря сащ, а и от укрите в лицето на наркомана зеленски и ордата му тип наглеца кулеба. За радост, има трезвомислещи, които колкото и да сме малко все ще ви бъркаме отзад и ще връщаме реда в държавата. Айде със здраве.
325
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 365 "Относно украинското знаме. В Германия самите полицаи прибират/сгъват украински флаг" Грешиш.. Германските полицаи са прибрали украинско знаме, което е било разпънато до място, където може да предизвика безредици, а не като отношение на държавата. Всъщност, в германските институции МАСОВО е издигнато украинското знаме като знак на съпричастност. Виждал съм го с очите си. София всъщност прави нещо, което е напълно нормално за европейски град с европейска култура.
324
1
 
6
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Просто Киро обеща,че след няколко години няма да познаем България.Е,яко работи по въпроса,защото на БЪЛГАРСКИТЕ институции, приляга само и единствено БЪЛГАРСКОТО знаме.Та за коя държава говореше новото мин.председателче?Щом по фасадите на властта се веят неонацистки знамена,как да познаем България?А минаха броени дни,откак е на власт измяната,докато свърши мандата му.....
323
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Относно украинското знаме. В Германия самите полицаи прибират/сгъват украински флаг ,в сащ украинци на границата не ги допускат ПОЛИЦАИТЕ ,макар да викат УКРАИНЕ и да са с децата си. Има и в Франция случеи -човек руснак заобиколен от украинци му крещят ! и полицаи го защитават от злобните украини !Нима евроатлантиците тука ще спорят с Германия и Сащ ,Франция ?
322
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украйнското знаме е знак на съпричастност защото Украйна е нападната страна а вие с руските знамена сте рашисти подкрепящи агресора убиец на деца цивилни и кървавата война това е няма по малко убиец и по малко убит Ако вашия приятел убие човек вие ще го подкрепите ли не защото утре може да убие вас и вашето семейство ще се дистанциране а той ще отиде в затвора
321
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 330/359 "Хайде сега да ме убедите каква съпричастност се демонстрира с поставянето на чужд флаг" Никакъв проблем: издигането на украинското знаме е демонстрация, че България като държава разбира, че украинската ДЪРЖАВНОСТ е нападната и разрушавана.
320
8
 
1
 
! Отговори
356 преди 2 години
Украинската армия е по подготвена и от турската. Те са кротък и дисциплиниран народ.
319
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Славаокрайнците са си виновни. Нали ревете за демокрация, ето ви я.Мнозинството казва. Тук не е Украйна
318
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И в Банско национализация на хотелите и предоставяне на бежанците. Така все повече ще предпочитат бг
317
5
 
13
 
! Отговори
100йо преди 2 години
Украинското или кое и да е чуждо знаме няма място на български институции. Прилежно и внимателно се сваля и се праща в съответното посолство, защото ние не сме диваци като укромалоумниците от дебъипп мафията, които късат и горят чужди знамена. Това впрочем се отнася и за знамето на ЕС, време е и то да бъде изметено от нашите институции.
316
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не желая украинци да ги виждам.Писал съм с такива хора и наглоста им прозира отвсякъде м/у редовете. Имал съм колеги турци ,роми ,поляци ,чехи и съм се разбирал идеално с тях.
315
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайде някой от папагалите на Костадинов да изясни за"нацизма"на украинските граждани,защо"демократа" Путин руши чужди домове на мирни граждани,инфраструктура,обществени сгради,болници,театри,предприятия ,защо с безогледна война заграбва територия на суверенна държава?Какви претенции,какви руснаци,нека изследваме ДНК,да потвърдим генетичната връзка с прабългарите на днешните украинци,както беше уставено,без руснаците.Ако е така,с кой народ са свързани,така ли е както си измисля руската пропаганда
314
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 342 "Съпричастноста я бъркаш човек с предателството ." Абсолютно неадекватно изказване. Съпричастност е БУКВАЛНО да можеш да се поставиш на мястото на пострадалия и да му ПОКАЖЕШ, че разбираш проблема му. Издигането на украинското знаме е такава демонстрация, че България като държава разбира, че украинската ДЪРЖАВНОСТ е нападната и разрушавана. Това няма нищо общо с конкретната помощ на украинските бежанци, което е отделен въпрос, защото там съпричаснотта е за отделните хора.
313
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
334 много си *** с Украйна нямаме сухопътна граница но по море Одеса е близо до нас на 400км
312
9
 
7
 
! Отговори
....isko.... преди 2 години
Какво ви пречат Украйнците не мога да разбера явно само раша *** расъждават Аз имам вече контакти с такива хора са много кротки сресирани и възпитани вече си търсят работа и квартири те не са дошли да просят а бягат от войната и бомбите не ви ли е срам ако това се беше случило на нас и ние сте в друга държава помислете как щяхте да се чувствате ако изгубите домовете си дори и близките нямате пари и дом
311
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прави са читателите по-,долу. С нищо не ни пречат украинците, а ако национализираме хотелите, тези 40 лев ще да за ток, сод и храна
310
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съпричастност когато издигнат Българския флаг в Киев