Започна настаняване на украинците по морето, те искат в хотелите

Няма достатъчно места в държавните бази
14 май 2022 14:45, Александър Попов
516

Започна настаняването на украинските бежанци в държавните бази по морето. Над 40 000 са украинците по Южното Черноморие, а местата в държавните бази нямат капацитет да настанят всички.

Детските лагери в Равда вече са пълни. До 31-ви май бежанците трябва да напуснат хотелите по Черноморието, след като правителството обяви, че няма да продължи програмата за подпомагане на хотелиерите.

В детски лагер в Равда вече няма места. Тук са настанени украински бежанци, които преди това са били в хотели в Слънчев бряг.

"В нашия комплекс има вече настанени 130 души, но и в днешния ден хората продължават да идват и ни молят за помощ", каза Елена.

Доброволците търсят за настаняване и в хотелски база, които няма да отворят това лято.

"Знам, че базите не са достатъчно. Фактически трябва да излизат накъде на квартира. Нямат никакви средства, никакви пари. Затова ни питат постоянно и са много притеснени. Трябва да ходят на улицата", коментира хотелиерът Тамара Анастасова.

"Много се притесняваме, че ще преместят в неизвестни хотели, в неизвестни градове. Обезпокоени сме, обезпокоени сме и за децата си", изтъкна Настя.

Бежанците от Украйна настояват програмата да бъде продължена и да останат в хотелите.

"Много хотелиери пострадаха от това, че предоставиха базата си. Правят и ремонти сега, след като въпросните бежанци напуснаха. Обществото прояви изключително голямо разбиране", заяви доц. Румен Драганов от Институт за анализи и оценки в туризма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


516
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
352
1
 
48
 
! Отговори
373 от Ямб .църв. преди 1 година
Ами ,те всички идват със коли,които струват маса пари...Значи имат средства,с които да си плащат хотела,а не ние да им го плащаме!
351
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Евала 372. Европа за европейците, а не за тсрсмбуки
350
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То на сл.бряг е същото ,не говорят украйнски а бяго от Русия ,с скъпи коли ,и жените им всички с силикони ,милите бедняги )
349
0
 
41
 
! Отговори
Загрижен преди 1 година
Тия ако не ги изпидуркаме тука за месец, те ще ни унищожат, да знаете!
348
28
 
4
 
! Отговори
До 370 преди 1 година
Ами освен с кола как да дойдат, пеша ли.
347
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 357Тези от Сирия, Ирак, Афганистан са предимно мъже,как виждаш да бъдат настанени жени с малки деца заедно с азиатските тарамбуки?!
346
27
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ето затова Урсула да национализира хотелите. По 40 лева им плаща, а тия недоволни. А Урсула ги пази, иначе досег фашагата Путин да им беше превзел хотелите
345
1
 
41
 
! Отговори
Ямболски ZV цървул преди 1 година
Оният ден бях в Равда.Българска реч не чух.Обаче украинците явно,за да избегнат конфронтация с руснаци,които може да срещнат си говориха на руски( без полският диалект).Та с какво повече да украинските "бежанци" от сирийските,че да се настаняват в хотели? И не видях коли по-евтини от 40000 лв.
344
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Драганов не лъжи че обществото е проявило разбиране ,ти украинците вън от България ,защо на морето бря ,има София в Пловдив Харманли и други центрове ,а може и в Бояна
343
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди много години гърците са бягали по света, но никой не ги е слагал в хотели. Живели са в общежития. Тези защо смятат, че някой е длъжен да им осигурява комфортен престой и това в бедна България. Много български деца нямат никакъв шанс да отидат до морето, дали на украинците им пука за тях.
342
40
 
0
 
! Отговори
361 преди 1 година
Човек ли е или звяр. Когато фашистите на Русия те нападнат, друга песен ще пееш
341
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако бяха такива патриоти за каквито искат да се изкарат, в първия възможен момент щяха да се върнат в страната си, за да работят за възстановяването й! А щом предпочитат да са на безплатна почивка в 5 звезден хотел, значи са обикновени използвачи и тарикати, които и майка си биха продали ако имат полза от това!
340
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 359Плащат ти по 40 евро на ден на глава първемю .)))))))По 20 евро и да верно ЕС ги плати.
339
38
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АК гаври се с беззащитни, гаври се. Като главорезите на Путин влязат в България, друга песен ще запееш. Ами не е имала сили и за сълзи жената, като рашките агресори фашистки долни са й взривили къщата и убили семейството
338
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 355Независимо, че се плаща на хотелиерите, претенцийте на украйнките да живеят в 3и4 звездни хотели по курортите си е не чувана безочлива наглост.Нали беше уж важно за тях да са в безопасност с децата си, където не падат бомби?! Е, до колкото знам никъде в България не падат бомби, може и в Каспичан да ги настаним.
337
2
 
55
 
! Отговори
АК-47 преди 1 година
По btv даваха някаква дебела украинка, която вече е преместена от хотел и настанена в почивна база. Опита се да се разплаче, но не й се получи. Почивната база е в най-нормален вид, но не е 4 или 5-звезден хотел, както бяха свикнали. Била от Буча, ами Киев е свободен, Буча също, защо не се връщат в нацистката си страна. Ако къщите им в момента не са подходящи за живеене, наци'то Зеленски да се погрижи за жилищата им. Напълниха го с пари, да се погрижи това отвратително наци за съгражданите си.
336
22
 
2
 
! Отговори
356 преди 1 година
Плащат ти по 40 евро на ден на глава първемю . Путинист, фашист. Добре, че Урсула се смили да ви плати
335
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бежанците се настаняват по лагери и палатки, а не по хотели и то през лятото на морето.
334
0
 
26
 
! Отговори
До351 преди 1 година
Кои са икономически бре,сирийците са поне три пъти по богати от тия прошляци!А виж,че прословутият ЕС прави "демократична дискриминация"спрямо едните и другите си прав,за което можем да попитаме -ЗАЩО?
333
16
 
5
 
! Отговори
353 преди 1 година
На хотелиерите им плащат.