България да бъде страна с модерно земеделие

Иван Иванов откри специализираното изложение за земеделие "БАТА АГРО 2022"
16 май 2022 23:30, Красимир Ангелов
31
България да бъде страна с модерно земеделие
Снимка: Община Стара Загора

Наша цел е България да се превърне в страна с модерно и развиващо се земеделие, заяви министър Иван Иванов, който откри специализираното изложение за земеделие "БАТА АГРО 2022" край Стара Загора.

"Конкурентоспособността на сектора зависи от иновационните процеси в селското стопанство, от необходимостта да се премине към съвременни начини на производство, което може да се постигне чрез подпомагане на отрасъла, както по линия на европейските фондове, така и с национални средства. Така ще изпълним целта си България да се превърне в страна с модерно и развито земеделие, която предоставя възможности на земеделските стопани не само да затвърждават позициите си, но и да навлизат на нови пазари", посочи земеделският министър.

Той подчерта, че за Министерството на земеделието основен приоритет е развитието на сектора. "Правим всичко възможно в настоящата трудна обстановка да подпомагаме българските земеделски производители. Родното ни земеделие е с дългогодишни традиции и съм уверен, че заедно и с общи усилия те ще се запазят и за бъдещите поколения", каза той.

По думите му българските земеделски стопани имат възможност да ползват съвременни методи и техника при отглеждането и производството на продукцията си - за периода 2019-2021 г. в България са регистрирани 3227 нови колесни трактора и 492 нови зърнокомбайна.

Министър Иванов обясни, че мярката „Инвестиции в земеделски стопанства“ от Програмата за развитие на селските райони (2014-2020 г.) е това, от което се нуждае земеделският стопанин, желаещ да модернизира производството си. По думите му финансовата помощ от минимум 50% от размера на разходите, за които се кандидатства, е мотивът, който прави мярката толкова привлекателна за иначе така необходимите инвестиции, в т.ч. земеделска техника.

Аграрният министър подчерта, че България е страна с потенциал в областта на земеделието и изрази увереност, че с общи усилия и чрез прилагането на добри практики ще успеем да развиваме все по-успешно традициите на родното ни селско стопанство. Иванов заяви още, че провеждането на това изложение, демонстрациите и презентациите пред настоящи и потенциални партньори е основа за създаване на нови възможности не само за ефективно развитие и сътрудничество, но и за стартиране на нови бизнес начинания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
да сте чували - летен лагер за крави в средата на гора да не кажа къде !!!!!!!!!, на какво ще ме учите??????????????
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да бъде!
23
0
 
1
 
! Отговори
традиция преди 1 година
До Анонимен 14 Това "ще"-кане го слушам от 50 години!И само с него си оставаме!
22
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма как да стане без закон за комасация.
21
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България беше . Но някои политици умишлено я съсипаха.
20
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Точно колкото имаме и модерна армия.
19
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България беше страна с модерно земеделие, сега намерете тези които го разрушиха и у зандану.
18
0
 
6
 
! Отговори
Селяните преди 1 година
Сърбия е най-близо, който може и желае да я посети, за да се увери какво означава Земеделие. В Бг само с арендатори и тук-там кооперации не става, нали? Без равнопоставеност на различните видове собственост и оттам реална конкуренция между тях , ще получаваме ниско качество, високи цени и ултразамърсена природа, както се случва в последните над 20 години.И джипове-камиончета на килограм за едни и същи, набедени за земеделци.
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Модерно земеделие - засега са приготвили фона за речите! От него личи какво ще се случва - черна щипка, като на робот, това се вижда на фона. Изкореняване до последно!
16
2
 
12
 
! Отговори
Менто преди 1 година
Модерното земеделие произвежда отрови на ниски цени, трови и унищожава почви и води! Америка, Китай и гнясната Турция която произвежда отрови за жителите си, за руския dобитък и за някои полубългарски полуiдiотi.!.
15
2
 
19
 
! Отговори
msm преди 1 година
БЪЛГАРИЯ е страна с модерно земеделие! Едно от най-развитите в Европейски и света и един от най-работещите отрасли в България! Този министър - *** - явно си живее в ерата на ТКЗС-тата! Навлеци безполезни.
14
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Демек - ще връщаме ТКЗС-тата? Досегашните успяха да приватизират земеделието. Сегашните ще върнат соц-системата
13
2
 
13
 
! Отговори
Дежа Вю преди 1 година
Ние щяхме да бъдем и страна с модерна армия ..... Платихме изцяло преди години едни самолетиииии... и още ги чакаме . Сега сме щели да ставаме страна с модерно земеделие.... Ей, Харвардски мУшеницци, да не би да се каните да плащате "на зелено" и комбайни дето ще пристигнат следващия век ?
12
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Във феисбука ли ще копаме ?
11
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е заради такива пръскат реколтата с всякакви гадости и после ни тровят. После защо има толкова болни от рак. Ми ще има като ни пробутват отрови заради по-ниската цена.
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще... ама кога?
9
0
 
16
 
! Отговори
NoirFire преди 1 година
Ще има газ на по-ниски цени, бензин на по-ниски цени, модерно земеделие а държавата от ден на ден затъва все повече.
8
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйците че работят по нивите )вчера на борсата в Бургас имало 9 украинеца ,много бря ,явно нямат намерение за работа ,кой е луд да бачка когато всичко му е безплатно,така че П П и коалиции да ги пращат по нивите украинските фашисти
7
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съсипаха плодородната земя в Пловдив със безумни заводчета, а сега ще решат да правят земеделие в горските райони та да изсекат и дърветат.
6
0
 
24
 
! Отговори
Селяк преди 1 година
Сладки приказки и обещания докато си въртят далаверките! Това заменки на държавни земи и гори, усвояване на фондове, изпразване на държавни резерви, държавни поръчки и пладнешки обири, любимите занимания на червените другари. По скоро България, страна с модерно крадене.