Превозвачите са под прозорците на Петков

Не разпознават своите искания сред мерките на кабинета
18 май 2022 12:58, Александър Попов
58

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Превозвачите и премиерът Кирил Петков се сдобриха след разговори във вторник, но липсата на конкретни решения ги изкара на обявения протест днес.

Те вече са под прозорците на Министерския съвет, стана ясно и че не разпознават своите искания в обявените от кабинета антикризисни мерки.

"Нито една мярка, която е предложена от правителствата, не кореспондира с исканията на превозвачите. Затова обединеният транспортен бранш Ние не сме включени в мерките и никоя от тях няма да има отражение по цената на транспортната услуга, респективно на стоките, които се превозват, което ще увеличи инфлацията", коментира Йордан Арабаджиев от Съюза на международните превозвачи пред bTV.

Според него много малко превозвачи използват метан, а и там намалението на акциза е символично. Арабаджиев отбеляза, че продължава да настоява за намаляване на акциза върху петролните горива.

Към превозвачите се присъединяват недоволните таксиметрови шофьори и служители на градския транспорт в столицата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПРОТЕСТА НА МИЛИОНЕРИТЕ!
31
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДАЙТЕ ДА ИМ СЪБЕРЕМ ПАРИ БЕ ХОРА ДА СИ КУПЯТ НОВИЯ МОДЕЛ БУГАТИ НА ТРАНСПОРТНИТЕ МИЛИОНЕРИ
30
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като чета коментарите които са против протеста и си викам какви долни предатели продажни има за жълти стотинки се продават!Пуу..не сте българи *** сте!
29
8
 
5
 
! Отговори
объркаха деня преди 1 година
Днес обаче беше чудесен ден за протест, мокри кокошки просо сънуват!
28
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде бяхте когато Б.Б беше на власт? Тогава нямаше протести, сега се сетихте да решавате стари проблеми.
27
5
 
4
 
! Отговори
Дали вали ? преди 1 година
Добре си изкарват, кат гледам къв порой си изля - не е зле да им тръшнат и по една глоба, май нарушиха онова което бяха казали - че няма да блокират градския транспорт
26
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Просто е ако си леко момиче на Бойко немаш право на протест или дума
25
3
 
13
 
! Отговори
въпрос преди 1 година
ме мъчи от няколко дни----защо не протестираха при управлението на Тиквата? Явно тогана пътищата бяха по - хубави; нямаше блокада на градовете;никой не чакаше по границите;. Злите езици говорят, чме доста пари са му плащали на Тиквата за да стане така, че леките коли да издържат ремонтите на пътищата, а тези, които ги чупят--а те пътищата се развалят лесно, защото тиквените фирми ги правеха---да не плащат почти нищо.
24
1
 
11
 
! Отговори
МУРЗИЛКА преди 1 година
Синдикати+мафиоти,вдигнаха на крак бачкаторите,за да не им се наруши стандарта на живот.Правителството губи като взима мерки за намаляване.Търговците вече вдигнаха няколко пъти стоките-и те не искат малко да се свият.В такива кризи богатите стават по-богати,а бедните по-бедни.Най-голямото наказание за бедността е некадърността.Д-вата трябва да се грижи да има ясни правила и върховенство на закона.Всичко друго ще си дойде на мястото.Истинска конкуренция е нужна,а не раздаване на пари на тунеядци.
23
11
 
7
 
! Отговори
въпросчета преди 1 година
абе , къде са ония врякащите , къде са им палатките, къде са тримата овчари и мая общата ? за дежурните протестиращи няма да питам . нали се бореха за правата на народа , кво стана , или нема спонсори ?
22
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Превозвачите още живеят в Социализъма - държавата да ги субсидира, да им направи пътища, да им убие конкуренцията от БДЖ .. а те само да разкарват старите си бории из теритотията. Те така искаха и от ЕС да им дадът да работят с конкурентното предимство евтиня труд и горива ... ама не стана. Да закриват, като не могат. Ще отворят пространство за по креативни и адаптивни бизнесмени.
21
6
 
19
 
! Отговори
Gogo преди 1 година
Цялото герберастко войнство: превозвачи, заради които погубиха бдж, некадърни пътищари, заради които хората се избиват по пътищата, градски транспорт, който смуче десетки милиони от столичани и другите гнъсни бандити като нелегалните таксита искат да си върнат бащицата пак на върха на хранителната пирамида, че да им хвърля трохи и на тях! 12 години всички ние волю-неволю му пълнихме бездънните чекмеджета на тиквата и му търпяхме мутренските изцепки! Долу герберастията долу тиквата!
20
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тапири,спрете да блокирате градовете и да пречите на хората . Така никой няма да ви подкрепи,и вместо да се насочи гнева към правителството,се насочва към вас. Блокиайте дома на кирчо и еконта,защо пречите на нормалните хора?
19
4
 
12
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Какви специални мерки за бранша бе, какво толкова специално искате? Да дават милиони на чорбаджиите? Ето, намаляват цената на метана и LРG за бедните и това е. Нищо повече не намалявайте, и това е много. Иначе държавата ще фалира.
18
4
 
12
 
! Отговори
Нео преди 1 година
Очаквам недоразумението да изпълзи от президенството и с вдигнат юмрук да вземе страна в протестите.
17
4
 
15
 
! Отговори
Тигърът преди 1 година
Таксиджии, тираджии, шофьори все каймак на обществото.
16
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На Бойко леките момичета на протест
15
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво! Стига са ни яздили, като магарета. 30г ни убиваха, бавно но славно.
14
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Петков ли ви е виновен че сте некадърни, все някой ви е виновен, от 1 година управлява резултати от старите кризи
13
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мачкайте хората на Мустафова от Козяк. Аре стига с този геноцид, срещу българите.

Спонсорирани публикации