Мариана Тошева: Украинските бежанци ни заблудиха

Хаби се ресурси - човешки и финансов, заяви тя
29 май 2022 18:53, Нели Христова
294
Мариана Тошева: Украинските бежанци ни заблудиха
Снимка: БГНЕС

Украинските бежанци, настанени в хотели по Черноморието, са заблудили властите за намеренията си. Това стана ясно от изявление на председателя на Държавната агенция за бежанците Мариана Тошева, цитирано от bTV.

По план днес от Варна с автобуси и влакове към вътрешността на страната трябваше да тръгнат 250 души, от които се явиха само петима. От Бургас - от 300 планирани с влак отпътуваха 57 души, отчете Тошева.

Всичко беше планирано и подготвено до последния детайл, ситуацията се променяше до последния момент, обяви председателят на Агенцията за бежанците.

Информация за намеренията на бежанците от Украйна е събрана чрез анкета. Над 40 хил. от тях са попълнили въпросника.

По данни от "Гранична полиция" над 5200 украинци са напуснали страната ни през последните два дни. Предполага се, че повечето от тях се връщат в Украйна, в по-спокойни райони.

"За съжаление е факт хабене на ресурс - човешки и финансов. Това е като с фалшивите сигнали на тел. 112", коментира Тошева.

Тя предупреди, че накрая ще се наложи украинци да бъдат настанявани в бежанския център в Елхово с над 1700 места. Това е най-фаталния вариант, не искаме са прибягваме към него, но заради капризи може да се наложи, допълни Тошева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


294
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
29
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 175 "Заблудиха ви, защото сте балъци." Никой за нищо не ги е "заблудил". На тая калинка са й казали да плюе по бежанците. Когато дойде 31 май ще се види, че по хотелите украинци не са останали.
159
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заблудиха ви, защото сте балъци.
158
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 170 "Де факто точно това са направили, като не са се явили за транспортиране до новото място за настаняване и са останали по морските хотели." Абсолютна лъжа. ТЕ трябва да напуснат до 31 май. Преди това имат правото да останат. Никой не се е "настанявал" отново или "сам".
157
31
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 172 "Питайте ни! Исламе ли мигранти?" И с тоя въпросник ще стане като със заканите ви за референдум за ЕС и НАТО: нещо напоследък Копейкин не смее да шукне по въпроса. Що така бе, пиленца? Май откакто нациста в Кремъл свали маската, ви поугасна ентусиазъма на русофилите? И за бежанците ще е същото.
156
1
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тошева да каже защо не питаха българите първо искат ли мигранти. Поне един въпросник първо на нас българите да бяхте дали. Питайте ни! Исламе ли мигранти? Искаме ли да им плащаме хотелите и цялата им наглост? Второ. По кой закон са пуснати тук. По кой! ?България не е първа страна! Защо не седят в Румъния? Защо? Аз твърдя че това което вършите е престъпление! И то не е едно!
155
0
 
45
 
! Отговори
Наме преди 1 година
Пращайте ги в Елхово, Грудово, Звездец...)))
154
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Сега заради някакви т ъпи бюро-патки българите ще на мразят украинците, които нищо не са им направили, не са се самонастанили в хотелите на морето" ________________ Де факто точно това са направили, като не са се явили за транспортиране до новото място за настаняване и са останали по морските хотели. Самонастанили са се, защото чудесно знаеха, че там няма да могат да останат след 31 май. Ай стига вече с тези сълзи и сополи, че сте и досадни, и нагли с тия украинци.
153
36
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АЗ НЕ ЗНАМ КАКЪВ Е ПРОБЛЕМА И БЕЗ ТОВА ТЕЗИ ХОТЕЛИ НЯМА КАК ДА СЕ НАПЪЛНЯТ ТОВА ЛЯТО И ЩЕ ОСТАНАТ ПРАЗНИ...ПОСЛЕ ДА НЕ ВЗЕМЕТЕ ДА ГИ ВРЪЩАТЕ ПАК ВЪВ ВАРНА И БУРГАС.
152
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези украинци не разбират ли, че не са дошли на дълготрайна почивка.Не може да са толкова претенциозни, че даже и нахални. Грешката беше, че ги настаниха в най-луксозните хотели, в които работещите българи в болшинството не са били.Просто трябва малко смирение и реалност.
151
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
РУСИЯ И УКРАЙНА РАНО ИЛИ КЪСНО ЗАЕДНО С ТУРЦИЯ ЩЕ СИ ПОДЕЛЯТ БЪЛГАРСКОТО ЧЕРНОМОРИЕ...ТОВА Е САМО НАЧАЛОТО НА НЕЩО ПО-МАЩАБНО...
150
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не са по-различни от бежанците от Афганистан. Сега ли го разбрахте? Дадохте им прекалено много права. Разглезихте ги. Сега ще ви размотават както си знаят. Тези хора нямат какво да губят. Ще ви изнудват.
149
30
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименТО ПЪК ЕДНИ ХОТЕЛИ...ПО-ДОБРЕ ДА ГИ БЯХА ОСТАВИЛИ В ТЯХ И БЕЗ ТОВА ТОЗИ СЕЗОН ЩЕ ОСТАНАТ ПРАЗНИ.
148
3
 
28
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 1 година
Марианче, ако неможеш да се спревиш с "бежанците" мога да се обадя на Кадиров да съдейства с някое и друго рамо............грешка, батальон !
147
0
 
21
 
! Отговори
Лъки преди 1 година
Всичко най-хубаво и най-добро за почиващите породното ни Черноморие!Без места,без храна,без питиета,без паркинг,без почивка и без грижи от 01.06.ПростоКиро е помислил за всичко!!!
146
26
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Аман от некадърници "Сега заради някакви т ъпи бюро-патки българите ще на мразят украинците, които нищо не са им направили, не са се самонастанили в хотелите на морето, а там са ги поканили да отседнат ей такива като тази заблеяна козичка" НЕ само това, ами в медиите постояно се тиражират някакви слухове за това как нямало да се преместят, как нямало да работят и какво ли още не: целта е ясна - настройването на обществото срещу тях. Тая калинка на снимката, съзнатело или не, участва в това.
145
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така и не разбрах с какво са по-специални от другите бежанци.
144
22
 
8
 
! Отговори
Аман от некадърници преди 1 година
Сега заради някакви т ъпи бюро-патки българите ще на мразят украинците, които нищо не са им направили, не са се самонастанили в хотелите на морето, а там са ги поканили да отседнат ей такива като тази заблеяна козичка
143
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 155 "Защо пък някой да е й е поръчал? Врели-некипели. Тя е служебно лице и говори. " Защото няма НИТО ЕДНА причина, човек, на който работата му е да организира процеса на настаняване, да излиза по медиите и да обяснява колко са лоши бежанците. НИТО ЕДНА. Освен, разбира се, ако някой не е поръчал такава кампания. Това е ФАКТ. Затова горят украински автомобили, а руските мегафони тук са във всяка статия за бежанците и плюят до посиняване.
142
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До РуменМиличък, много милиони души осъди току-що. Да не си хомофоб? Или просто балкански дивак? Успокой се.
141
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хайде сега, заблудили били няколко държавни чиновника... Че то цялата им държава заблуждава вече 3 месеца целия свят!