Случаят от Клисура: Може да се касае за престъпна група за имотна измама

Полицията извършва масови проверки в траурните агенции
31 май 2022 19:20, Анисия Иванова
6

Продължава разплитането на шокиращата схема с незаконни погребения. Полицията досега е открила общо 15 тела, които вместо да бъдат кремирани, са заровени край гробищния парк на село Клисура. За постоянно в ареста беше оставен погребалният агент Георги Енев.

Столичната полиция започна масови проверки в траурните агенции в търсене на лицензии, съобщиха от Съюза на погребалните фирми в България. Според зам.-председателя на организацията - Стоян Макреев, фирмите няма как да имат такива лицензи, тъй като те не са държавно регламентирани.

Още по темата

По негови думи целта на полицията е да размие отговорността на общинските власти, които са оставили гробището в Клисура нестопанисвано.

"Не може 2022 г. гробище на територията на Столична голяма община да бъде без ограда и без времеви достъп. Погребенията трябва да се извършват в светлата част на деня. В тъмната част не трябва да има достъп до гробищните паркове. Тленните останки са в района на гробището, готов съм да свидетелствам", заяви Макреев.

Няма ограда, няма регистър на починалите лица. Има единствено събиране на такси, подчерта той пред Bulgaria ON AIR.

Криминалисти са на мнение, че в случая с телата в Клисура може да се касае за организирана престъпна група за имотна измама на възрастни и самотни хора.

Прокуратурата е открила и разпитала свидетел, който е посочил къде е ставало заравянето на телата. Той получавал от Георги Енев по 100 лева за изкопаване на гробно място, съобщиха от прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
3
 
! Отговори
БлагодаримВиКраваре преди 1 година
След 32годишно опростачване на нацията,чрез натрапената ни от СДС-Шайката и шпионите-краваре и ингилизи(СереУ и Ми-6) краваро-атлантическа ценностна система,и прилагането на доктрината на Илън Дълес за деморализацив,какво друго да очакваме в англо-краварската ни колония,освен безчинства и простащина!?
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Митът че в България имало Мафия,е само за болните мозъци.Протекцията на организираната престъпност е само Мит,а труповете които изскачат като коркови тапи от земята,са дело на малки деца заиграли се със лопатките за пясък.Та и това ще се збрави скоро.
4
1
 
14
 
! Отговори
Онзи преди 1 година
Да ги проверят и данъчните, че за едно погребение не издават нито една касова бележка, а прибират 2 хилки!
3
2
 
7
 
! Отговори
Бокич преди 1 година
До ФАКТСамо в момента викаш? хахахах
2
1
 
8
 
! Отговори
ФАКТ преди 1 година
Престъпна група "управлява" България в момента!!!!!!!! !!
1
5
 
2
 
! Отговори
Рада Дълбоката преди 1 година
Путинистите убиват хор и ги заравят нощем!!Така ми каза Асан Гробаря,моя личен проктолог..