Временният център в Елхово е готов за бежанците, ето как изглежда

Областният управител: Има нормални условия за живот за хора, бягащи от война
Обновена: 31 май 2022 12:39 | 31 май 2022 12:39, Анисия Иванова
332
Временният център в Елхово е готов за бежанците, ето как изглежда
Снимка: YouTube

Създадена е организация за настаняването на украински граждани във временния център в Елхово, каза областният управител на Ямбол Васил Александров.

Осигурено е изхранването и медицински грижи за първите няколко дни.

Още по темата

„Все още няма яснота кога и колко бежанци ще бъдат настанени в Елхово, но има готовност за посрещането им“, подчерта  Александров, цитиран от БНР.

„Държа да отбележа, че бежанският център в град Елхово не е хотел, а е временен център за настаняване, така че не може да бъде за постоянен начин на живот да останат. Има създадени нормални условия за живот за хора, бягащи от войната“, посочи той.

Центърът в Елхово е от фургонен тип и е разположен в района на Гранична полиция, капацитетът му е 1750 места. По принцип режимът в него е затворен, но как ще се процедира с украинските граждани все още не е ясно.

Цялата организация е създадена от Гранична полиция и военните в Елхово. Очаква се първите автобуси с бежанци да пристигнат в Елхово в късния следобед.

Ето как изглежда центърът в Елхово:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


332
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе вие с нокиа с фенерче ли сте го снимали тоя клип? Кви са тия 240p ? Това от 2003-та насам го няма! Отделно що е заградено като, че си чака табелата "arbeit macht frei"? Това много прилича на Аушвиц така както сте го направили. Иначе фургончетата са класика в такива ситуации. Няма как да настаниш хора бързо и евтино и да не е във фургони. Пак да се радват, че не са на палатки като в Румъния. Но това с бодливата тел... Това да не е правено за нелегални имигранти от Сирия и терористи талибани?
13
1
 
29
 
! Отговори
наблюдател преди 2 години
До Анонимен 5Що, афганистанците и сирийците по-малко хора ли са от украинците? Парадът на лицемерието в пълната си сила.
12
1
 
27
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
До Анонимен 11 Този център не е направен специално за украинци.Днес са украинци,утре ще са афганистанци.Ти какво искаш?Постоянно да местиме оградата съобразно бежанците?
11
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И сега,всички курортисти беж към Украйна:)))))
10
0
 
25
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Да не се забравя, че това е само временен център
9
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аааа ясно къде са отишли гаражните клетки като ги вдигнаха от София.После само са им сложили прозорец и врата.Малко прилича на трудов лагер,но няма да работят.Трябва цветя да насадят да изглежда по-приветливо.Поне няма да има бомби и ще е спокойно.Временно решение е това.
8
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не вярвам украинец да отиде там, особено след морето, абсурд.И министерството знае със сигурност , че никой няма да остане на това място.
7
30
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За жени с деца? Разбирам защо фургони, това е ясно, но защо бодлива тел? Това не са затворници, а "бежанци". Че ги слагаме у фургони лятно време не ми е проблем, ако имат вода и вентилатор ще живеят някак и ние навремето по булгалата така карахме на море нищо не ни е станало. Но тия огради и тая тел си е чист затвор. Хора махнете загражденията, защо сте ги насложили! Това прилича на концентрационен лагер!
6
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този е много хубав, не е като оня дето ще приеме бесарабските българи в Украйна които подкрепят руската агресия.
5
3
 
31
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Предлага нормални условия за бежанци.Правителството направи и прави максимално възможното за тези хора.
4
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-добре им обяснете, че безплатното море свърши и всички навлици ще се приберат сами в полската част на Покрайна, където няма война
3
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е не е като пет звезден хотел по морето,ама все пак бива като за хора в"неволя"
2
32
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПРЕКРАСНО, ЩЕ ПРИЕМЕ МНОГО БЕСАРАБСКИ БЪЛГАРИ-РУСОФИЛИ
1
3
 
48
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 2 години
Браво. Трябваше да е още в началото това. Чемодан...вокзал