Светлана Божилова и Сашо Диков трябва да поправят своите документи за БНТ

Имат седем дни за поправките
2 юни 2022 20:39, Росен Стойчев
6
Светлана Божилова и Сашо Диков трябва да поправят своите документи за БНТ
Снимка: БГНЕС

Журналистите Сашо Диков и Светлана Божилова имат 7-дневен срок за отстраняване на недостатъците в документите си за кандидати за генерален директор на Българската национална телевизия (БНТ). Решението е на Съвета за електронни медии (СЕМ).

За поста се кандидатираха осем души.

Още по темата
Техническата комисия имаше за задача да извърши проверка на наличността и редовността на подадените документи от кандидатите за генерален директор на Българската национална телевизия.

Решението на медийния регулатор беше взето единодушно, след като председателят на техническата комисия за проверка на документите Симона Велева представи доклада от дейността ѝ.

Председателят на Комисията - Симона Велева, докладва пред Съвета за електронни медии, че шестима от претендентите за поста, включително настоящият генерален директор на обществената телевизия - Емил Кошлуков, са подали пълен набор от документи и не са открити несъответствия при тях.

Такива обаче има при кандидатите Сашо Диков и Светлана Божилова. Диков, който е кадър на БНТ, след това създаде телевизия "Канал 3", която по-късно бе преобразувана в Нова нюз, не е предоставил официални документи, удостоверяващи необходимия петгодишен трудов стаж в телевизия.

"В този смисъл няма трудова книжка или... Предлагам на Съвета да уведоми кандидата да отстрани пропуските в седемдневен срок от съобщението с указания за последици при неотстраняването му така, както е записано и в правилата", каза Симона Велева.

Светлана Божилова не е приложила кратка биографична бележка и резюме на концепцията за развитие на националния обществен доставчик на аудио-визуални медийни услуги. "Приложените документи, а именно мотивационно писмо и декларация за най-малко тригодишен управленски опит на мениджърски позиции, не са подписани и датирани", обясни Велева.

Изслушванията са на 27 и 28 юни, а самият избор - на 29 юни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Неграмотника Диков за телевизионен директор? Вие луди ли сте?
3
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кошлуков направи много образователни програми и смислени предавания!СЕГА ПРОСТОТИЯТА ЩЕ ЗАВЛАДЕЕ И БНТ!*** И ПОЛИТИЧЕСКИ ВЕТРОПОКАЗАТЕЛИ
2
1
 
6
 
! Отговори
Моля?????? преди 1 година
Този мазен и потен пр0стак - директор на БНТ??????? Това е шега, нали?
1
0
 
8
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 година
Всеки кандидат не трябва да е...пенсионер,защото медията е държавна и затова там са държавни служители.За мъжете на възраст над 65,документите трябва да се връщат,защото това е тавана. Диков е на 70-сет,да си работи в частната медия до 100,ако го...държат,ама за държавната времето му е минало.