Предлагат акваторията пред "Корал" да бъде защитена

То цели опазване на местообитание на китоподобни
3 юни 2022 19:15, Йоана Цонева
0
Предлагат акваторията пред "Корал" да бъде защитена
Снимка: БГНЕС

Към РИОСВ-Бургасе направено предложение от Сдружение „Да запазим Корал“ за обявяване на морска защитена територия „Корал“ в землището на село Лозенец, община Царево, съобщиха от МОСВ.

Територията обхваща изцяло акваторията пред едноименния морски плаж. Предложението цели опазване на местообитание на китоподобни - морска свиня, афала и обикновен делфин, както и на карагьозови и есетрови риби.

В изпълнение на изискванията на Глава трeта от Закона за защитените територии (ЗЗТ), директорът на РИОСВ е назначил комисия, която да разгледа предложението и да вземе решение по него.

Още по темата
Комисията ще заседава на 15 юни. Поканени са за участие представители на Министерството на околната среда и водите, Министерството на земеделието, Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Изпълнителната агенция по горите, община Царево и Областна администрация-Бургас.

Решенията на комисията се взeмат с обикновено мнозинство. В случай че предложението се приеме, се подготвя проект на заповед за обявяване на защитена територия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации