В РСМ чакат някой да натисне София, убеден е Владимир Перев

Скопие не иска споразумение с България, смята журналистът
46

Българският културен център "Иван Михайлов" в Битоля беше подпален през уикенда. Последваха реакции от българската и македонската страна. Има ли изход от задъдената улица в отношенията между двете страни?

"Пожарът беше главната новина в медиите тези дни. Само за това се говори. Най-куриозното е това, че българският външен министър даде най-детайлен опис на човека, който е запалил сградата. Нещата в момента са в мъртва точка. Още няма информация, официално нищо не се знае", заяви журналистът Владимир Перев пред "България сутрин".

По думите му случилото се е продукт на дългогодишна целенасочена антибългарска политика в Северна Македония.

"В този момент на македонската политическа сцена никой не иска да се постигне споразумение с България. И двете партии, които са на власт, не искат това", подчерта Перев пред Bulgaria ON AIR.

"Между хората не се внася допълнително напрежение. Българите разбраха какво става с Македония, когато Борисов беше премиер, Радев - президент, Захариева - външен министър. Тогава се разбраха истинските проблеми на българите. Ние живеем под напрежение 50-60 г.", заяви журналистът.

Той не очаква решаване на спора между България и РСМ до 2024 г., когато ще се проведат избори. По думите му едва тогава ще бъдат решени правата на българите в Северна Македония.

"Всички знаят, че работата е да не се прави нищо до 2024 г. Имаше опити за диалог между България и РСМ, оказа се, че той не носи никакви решения. В момента РСМ трябва да си уреди отношенията с ЕС. Македония има илюзия, че някой ще натисне България и тя ще подпише каквото ѝ се каже. Радев и Генчовска няма да отстъпят, позициите им са ясни, казани точно и без тайни", коментира Перев.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
6
 
! Отговори
ира преди 1 година
Много ясно че Иван михайлов е противоречива личност. Да бяха избрали някой друг.
41
3
 
1
 
! Отговори
от пусто в празно преди 1 година
Аз пък мисля че тази тема е помпозно-банална, провинциално-героична. Понякога си мисля че всичко друго е по-интересно. Нямаме ли други грижи?
40
0
 
3
 
! Отговори
До Маке преди 1 година
Добри предложения,подкрепям.
39
1
 
1
 
! Отговори
До Маке преди 1 година
Добре де,вие какво име предлагате за българския културен център,кое име няма да ви дразни?
38
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Иван Михайлов е председател на ВМРО. Северномакетата нали имат партия ВМРО? Защо отричат председател на ВМРО, който се е борил за независимост на окупираната от Сърбия македонска област?
37
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Германецът Олаф Шулц сега ще му се обясни като на *** германец, че нереформираната титова югославска Северна Македония прави "Кристална нощ" и преследва българите вече 77 години.
36
4
 
4
 
! Отговори
Маке преди 1 година
До Мара Бунева. Да не се правиме луди. Иван Михаилов бил обичен квислинг и соработник на фашистите, има си докази, освен тоа бил и терорист одговорен за стотици убиени револуционери. А за името на клубот, тоа е ставено со амин на Софиа, за создаване на тензии и омраза мегу двете страни.
35
1
 
4
 
! Отговори
Мара Бунева преди 1 година
Тук някакъв анонимен упорито се опитва да представи нещата по извратената диалектика на македонизма: виновни са българите, защото...И си пее същите сърбоюгославски измислици:фашисти, нацисти,предатели и пр. глупости. Първо и най-важно:г-н/г-жо анонимен,ако такива обобщения са истинни,то и Вие сте от същата порода.Тогава как оценявате другите българи?Или--ако предателството е в кръвта ви,защо го приписвате на всички?Второ и трето:Иван Михайлов не е фашист,а името на клуба си го избират хората там
34
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Македонеца е твъреде емоционален и ако се беше издразнил щеше да го направи(подпали) веднага и пред Българската делегация без Маска.Това който го е направил не е Македонец,а е платен криминално проявен.А парите за палежа на 100% идват от България.
33
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Единственото разумно решение е Македония да поиска преговорите да минават чрез ЕК и ЕС,а не България.Тогавя няма да има подобни провокации платени от Българскта агентура в Македония.Аз предлагам в знак на признателност за приятелство към Македония да открием Македонски Културен Център с името ОМО Илинден.
32
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как ше реагират в Германия, ако открием Български Културен Център с името "Хитлер" или ако Турците в България открият Турски Културен Център с Името" Хасан Паша"?Той за Турците е герой,както и Хитлер за част от хората е герой.Не оправдвам палежа ,особено като е платен от хора от България.Няма как Македонец да направи това,ако не е получил пари.Там отдавна не се вързват на политиците.
31
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Македония политиците наистина са лицемери,но нашите са в пъти по-зле.Макетата ако имат грам акъл да спрат преговорите с България.Няма смисъл,само пари харчат.Преговорите да минават през ЕК.Македония е кандидат за член на ЕС,а не за присъединяване към България.ЕС и ЕК да кажат какво искат и да преговарят.Ако ЕС не иска да не я приема Македония ,а не да я подвежда с България.Та България е толкова корумпирана и на Русия и е по-лесно да плати,по-богата е от Македония.
30
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На Македония не и трябва някой да натиска България.Просто тяхните политици трябва да поискат рязговорите да минават на ниво ЕК на ЕС и да се спре тази простотия,защото тя ще доведе до много лош резултат.Македонците нямат пари за подкуп на нашите политици и историци.Не че не могат да го направят,нямат достатъчно пари.Бедни са.
29
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А като името не е проблем,тогава защо не са подпалили другите Български културни центрове? В Битоля има още един Културен Център.А в Македония са над 10.Аз съм убеден ,че както паленето на знамето,така и този културен Център е запален по поръчка на нашето ВМРО.Ако те искаха и толкова се бяха издразнили,щеше да го направят веднага.Има там една партия на псевдонационалисти с 3% избиратели,но не вярвам да имат смелост да го направят.Те са популисти.
28
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Македония, колкото по-рано се откаже от преговори с България,толкова по-добре.Преговорите трябва да минават през ЕК на ЕС.Иначе с Българин без подкуп няма как да се разбереш.
27
21
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Напротив единствено България има вина за спирането на рязвитието и.С ветото ние спираме Македония до Евроейския пазар,увеличаваме миграцията на младите и обезлюдяването на населението там,намаляваме инвестициите.Вината е на Българските политици.Вината за Омразата е пак на Българските политици.Народа няма как да бъде винен,понеже народа е стадо овчички.Лесно манипулиран и неграмотен.
26
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние открихме Културния Център с Пари на ВМРО и Врабески.Какви Българи в Македонкя са ти в Главата.В Македония и България никой няма да даде пари за култура ,освен ако не създава омраза.Този Културен Център вместо култура създаде омраза.Този Център беше целенасочена провокация.Като видяха,че не става провокацията,сами от ВМРО си го запалиха.На Македония не и трябва да се занимава с България.Ние не сме европейски народ,а някаква смесица от народи,която е много зла.
25
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди отварянето на този дом никога не са ни наричали фашисти.Сега се засили омразата заради неподходящото име.Това е дипломатичен фал.
24
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как ще има диалог като културния ни център е на името на фашист?Все едно Украйна да отвори културен център в Москва с име "Бандера" и да очаква диалог.Абсурдно е.
23
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Северомакедонските лицемери, начело с Османи, Пендаревски, Ковачевски, разчитат на демагогията, бра, бла, бла, малко лъжи, обещания, за да оваем българите, без да правим нищо по договора, и готово. Пред Брюксел пропагандата се поема с охота от западняците, защото е подплатена с милиони, за вечери, подаръци на срещи, обеди, чужди фирми...