В РСМ чакат някой да натисне София, убеден е Владимир Перев

Скопие не иска споразумение с България, смята журналистът
46

Българският културен център "Иван Михайлов" в Битоля беше подпален през уикенда. Последваха реакции от българската и македонската страна. Има ли изход от задъдената улица в отношенията между двете страни?

"Пожарът беше главната новина в медиите тези дни. Само за това се говори. Най-куриозното е това, че българският външен министър даде най-детайлен опис на човека, който е запалил сградата. Нещата в момента са в мъртва точка. Още няма информация, официално нищо не се знае", заяви журналистът Владимир Перев пред "България сутрин".

По думите му случилото се е продукт на дългогодишна целенасочена антибългарска политика в Северна Македония.

"В този момент на македонската политическа сцена никой не иска да се постигне споразумение с България. И двете партии, които са на власт, не искат това", подчерта Перев пред Bulgaria ON AIR.

"Между хората не се внася допълнително напрежение. Българите разбраха какво става с Македония, когато Борисов беше премиер, Радев - президент, Захариева - външен министър. Тогава се разбраха истинските проблеми на българите. Ние живеем под напрежение 50-60 г.", заяви журналистът.

Той не очаква решаване на спора между България и РСМ до 2024 г., когато ще се проведат избори. По думите му едва тогава ще бъдат решени правата на българите в Северна Македония.

"Всички знаят, че работата е да не се прави нищо до 2024 г. Имаше опити за диалог между България и РСМ, оказа се, че той не носи никакви решения. В момента РСМ трябва да си уреди отношенията с ЕС. Македония има илюзия, че някой ще натисне България и тя ще подпише каквото ѝ се каже. Радев и Генчовска няма да отстъпят, позициите им са ясни, казани точно и без тайни", коментира Перев.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е сигурен начин ветото да остане. Да чакаш да натиснат България, без да правиш нищо, а само лошо на съседа, няма ЕС.
21
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
'македония' се състои от 5 части още от 1913г., така че вече се е разпаднала! ако визирате 4годишната държава северна македония, те също може да се разпаднат, но няма да сме ние причината, а безкрайната им сърбомания - албанците не понасят сърби и слугите им. и фиромяните ще страдат горко този път, а българите ще гледат отстрани безучастно.
20
2
 
21
 
! Отговори
Разни преди 1 година
скопски политици, не ме интересуват иманата им, нещо на СКИ завършваха, декларираха, че извършителите щели да бъдат наказани, АКО и КОГАТО бъдели установени!? Ми като се знае кой потроши българските войнишки паметници наказахте ли го бе, ***? ДАНС да издири кой и срещу какво плюе по България в полза на македония!
19
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какви *** са ти в главата.?Ти си ***.Целата е да създаваш омраза.Аз съм човек със собствен начин на мислене.Политиците в България не струват.Не вярвам да има Българин да има различно мнение от моето за нашите политици.
18
3
 
23
 
! Отговори
до 15 преди 1 година
'открихме културен център...' нищо не си открил, таранкоолу! нито е открито от българската държава, те по традиция само присъстваха на отварянето. центърът се създаде от македонските БЪЛГАРИ и те сами си решават как да го кръстят. смяташ ли, е ако утре се кръсти 'цар самуил', 'яне сандански' 'братя миладинови' или 'гоце делчев', пак няма да го подпалят? не разбираш ли, че целта е да се унищожат българите до дъно и геноцидът там продължава, не е името на центъра, а че е български!
17
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това за забивнаето на ножа е вярно,но за Българина е още по-вярно.По-голям предател от Българина няма .Всеки от нас го знае и го е изпитал.Предател до предател.Как са загинали нашите герои?Същото важи и за Македония.
16
1
 
10
 
! Отговори
аз преди 1 година
Референдум! Нека българският народ си даде мнението по въпроса. Само да отбележа че решението на референдума не може да се променя за срок от поне 5 години. :)
15
2
 
14
 
! Отговори
Явно преди 1 година
имаме *** платени от сръбските служби да агитират в полза на макетата. А бе умник, турчин даде ли ти дума няма отмятане. А макето ще ти се мазни, и при първа възможност ще ти забие ножа в гърба. Няма по-подли същества. Предпочитам семейство отровни змии за съседи, пред македонци! Толкоз!
14
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Македония никой не иска да натиска България.Македония искаше да бъде първи приятел на България,но нашите се отдърпнаха и сега нещата отиват в друга посока.Македония искаше да признае Българската Църкава за Църква Майка,но нашите отказаха по заповед на Русия.Сега какво се случи.Изтласкахме Македония в посока Сърбия и извън ЕС.Създадохме искуствена омраза и за десерт открихме БГ културен център в Битоля с име на човек Нацист(осъждан на смърт в БГ).Всичко само Македония да е далеч от нас.
13
5
 
15
 
! Отговори
баба Ванга преди 1 година
..... един харвардски хайлазин ще ви предаде и ще подпише каквото му заповядат господарите.... за да влезат северномакедонците в Европейския съюз със всичките си претенции към Българската история. И с присъединяването си нови претенции ще бъдат заявени как цяла Европа трябва да се прекланя на македонския гений и "богато" културно наследство. Тогава вие ще проклинате а Европа ще си скубе косите..... ама вече ще е късно.
12
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Промит си ти,а не Македонците.Турците хич не ни харесват.Преди Ковида масово ходиха Българи в Македония и нямаше нито един недоволен от там.Напротив всички Българи се върщаха впечатлени от отношението към тях.Даже имаше хора,които ходиха в Македония при първа възможност.Турция също е хубава държава с хубав народ,но седни пий ракия с Турчин и яш свинско.Нищо против тяхния избор.Пий ракия с Гърк,Сърбин или Румънец.Омразата е медийна кампания.
11
6
 
6
 
! Отговори
аноним преди 1 година
Сменете това фашистко име на центъра
10
11
 
3
 
! Отговори
Детенте преди 1 година
Перев фосилот, аиде скоро ке си го земе земиата да сопре да дрнка глупости
9
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какви доказателства ти трябват да видиш ,че Македония съществува и народа и езика им?Не ги ли видя на мача.Като не си излизал от България има телевизия.За какви доказателства говориш? Македония съществува от 1990 година ,като самостоятелна държава.Какво има да се спори по този въпрос.Създаването и е през 1944 година.А идеята за държава е от средата на 19 век, т е. малко преди или след идеата за България.Всичко друго са легенди и манипулации.
8
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 5...не пиши хуморески..Македония и симпатии...с турците имаме повече алъш вериш отколкото с тези промити люде,...
7
1
 
13
 
! Отговори
--------- преди 1 година
Не трябва да се даваме.
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А ние чакаме някой вас да ви натисне.
5
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България работи в посока Македония да се разпадне.Но това няма да се случи. По-ското Македония да направи съюз или със Сърбия или Албания.Ако Македония в ЕС не бъде допусната ще има сериозен военнен конфликт на Балканите,а България ще бъде основната потърпевща.Така си мисля.Няма нито един съсед ,който да обчаме и той да ни обича.Македония беше единствента ,която имаше симпатии към нас.Това с Гърция е само бизнес.Те в момента са по-близки с Македония.
4
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не само Радев и Генчовска...Българският Народ няма да отстъпи някой да му краде Историята.....
3
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо никой не споменава Александър Теодоров-Балан?! Който събира куп документиран материал, с който доказва, че нито съществува Македония, нито македонски народ, език, история, литература, опровергава и Димитър Мисирков - най-големият слагач!