Нов протест пред парламента в защита на Никола Минчев

Полицейското присъствие в района е засилено
Обновена: 16 юни 2022 19:45 | 16 юни 2022 19:10, Анисия Иванова
270
Нов протест пред парламента в защита на Никола Минчев
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, архив

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Граждани се събраха на протестна демонстрация в центъра на София, за да изразят подкрепата за Никола Минчев от „Продължаваме Промяната“, чиито правомощия като председател на парламента бяха предсрочно прекратени днес. Протестиращите изпълниха част от пространството на площад „Народно събрание“ пред емблематичната сграда на законодателния орган, позната с надписа „Съединението прави силата“ и блокираха движението по бул. „Цар Освободител“.
Още по темата

Протестът протича мирно, а полицейското присъствие в района е засилено.

Акцията е организирана в социалните мрежи и е заявена под мотото „Мафията отстрани Минчев: Да защитим европейска България без мафия“.

След дълги дебати днес Никола Минчев бе отстранен от поста на председател на Народното събрание със 125 гласа „за“ от ГЕРБ-СДС, ДПС, „Възраждане“ и „Има такъв народ“. От „Продължаваме Промяната“, „Демократична България“, „БСП за България“ и нечленуваащите в парламентарни групи депутати 113 гласуваха „против“, а самият Никола Минчев се въздържа.

Сред мотивите за неговото отстраняване бяха посочени нарушение на Конституцията и правилника на парламента, както и възпрепятстване на нормалната законодателна дейност и провеждането на ефективен парламентарен контрол.

Николай Минчев заяви, че ще остане депутат в 47-то Народно събрание. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прайдът е в други ден басирам се, че същите отпадъци ще бъдат и там.
154
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Николай Минчев заяви, че ще остане депутат в 47-то Народно събрание. . . . . Ако не беше толкова арогантен, да вземе човек да помисли, но за него не е необходимо да се харчи мисловна енергие - твърдо да си ходи!
153
0
 
8
 
! Отговори
Муахаха преди 1 година
Нинова и Киро дето водят ПП Пратените Протестъри през Народното Събрание на Идните Избори им Предстои да разберат Едно - От Празният Стомах и Хладилник, т.е. от Глада няма нищо по-силно, по-силно е дори от Тока и от Атома и то взети Заедно!! Аз лично днез Пазарувах и всичко отново беше с поне 50 стотинки отгоре от предишният ми пазар преди 3 дена, Инфлацията при Храните от Първа Неопходимост е вече поне 200% - такова нещо и през 1997 не е било!!
152
4
 
1
 
! Отговори
Хаха преди 1 година
Абе левако пр0ст. Ако можеше 2000000 да дойдат в София, Копейкин отдавна щеше да ги е докарал. Ама идвате само по 3 автобуса шуменски .
151
0
 
8
 
! Отговори
До 137 преди 1 година
Бащата на Киро е комунист. Избяга с парите от комунистите навремето в Канада с любовница. Години след това понеже беше агент, го задължиха да се върне и да вземе цена си и детето Кики.Те са комунисти. Христо Бойкикев също е внук на агент убит в Голямата чистка в Берлин. Но дядото на Хр.Бойкикев се е оженил в СССР за генерал от Червената армия. Бабата на Христо е генерал с СССР. Майка му Мария е родена в Москва.
150
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако Киро простия пусне Македония ще стане гражданска война! Тези крякащите ще ги изчекнем най-брутално. Няма мъже, жени и деца, всичко ще е под ножа!!!
149
1
 
8
 
! Отговори
до 143 преди 1 година
Не знам кой е интелектуално богат, може би онези там 50 души, които скандират нещо нечленоразделно. Но искам да запитам едно нещо - що щат на протест правителството и управляващите парламентаристи? Нали те са властта, пред кого и за какво протестират? Може би срещу повишението на цените или срещу политиката спрямо РСМ, или срещу нулевия резултат от "борбата с Мафията"? Кажи че, големия интелектуалец с меката ***?
148
1
 
3
 
! Отговори
. преди 1 година
Излез пред НС да обясниш на хората кой е предател!
147
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
бТВ поканили двама мазника и се подмокрят като видят Киро.
146
1
 
10
 
! Отговори
ЙОЛО ДЕНЕВ ГИ ПОВЕДЕ преди 1 година
ПРАЙД ПАРАДА ПОДРАНИ..
145
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който застане до тези продажници повече НС и власт няа да види.
144
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ИТН не бяха ли в коалциията?? Ми тя май беше 4-на, а? или изведнъж забрави за славиту?
143
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
2000 слабоумници крещят пред народното събрание, ако продължат тези аматьори да управляват ще дойдат 2 000 000 и ще гътнат София. Трябва да се лее кръв и много десни да бъдат избити само тогава България ще отлепи от дъното.
142
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия ухловци нямат мандат да вземат каквото и да е решение на фоона на вотът на недоверие и изританоното недоносче Минчев.
141
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега излезе Тошко от НС и НСО го върна обратно в НС
140
3
 
11
 
! Отговори
Досега Никога преди 1 година
Не съм Гласувал, но на идните избори ще Гласувам Против - ПП, БСП и ДБ, дано дори не влязат в Парламента, щото аз такава Глад и Мизерия не съм изживявал през Живота си - България с Инфлация реално на нивата на 1998 година и в Пъти, Пъти над СредноЕвропейската!!
139
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пропокиев ли че се бори с мафията, ЦИРКАДЖИИ
138
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
10 грайндера останали недоволни, че страпоните били свършили..
137
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слави излезе *** на ГЕРБ и ДПС. Възраждане също.
136
1
 
0
 
! Отговори
До 140 преди 1 година
Интелектуално беден си ти.....малък!