Чакане по 3 ч. на "Кулата" за гръцкия плаж, отлив от Черноморието ни

От бранша у нас отчитат спад от 20% спрямо миналата година
2 юли 2022 21:00, Анисия Иванова
219

Километрични опашки на границата с Гърция. Отново за южната ни съседка се отправиха освен български и много румънски туристи. По обяд чакането вече отнемаше около 3 часа. В същото време по Северното ни Черноморие отчитат по-слаб сезон, като отдават това на рекордната инфлация.

Колоната от автомобили на "Кулата" започна да се образува още преди 6 сутринта. Основно хората пътуват за Северна Гърция, въпреки по-високите цени тази година. Опашката не ги изненадва и с нетърпение очакват да стигнат гръцките плажове.

"Очаквахме да има опашка, но не толкова голяма. Всяка година е така. Свикнали сме. С нетърпение чакаме да минем границата, за да слезем долу на морето", споделят пътуващите.

По обяд чакането вече отнемаше около 3 часа, а опашката достигна до разклона за село Марикостиново. Всички гишета на границата работят на пълни обороти, а единствената причина за дългото чакане е големият брой автомобили. Споделят, че за поредна година организацията не е добра.

В същото време в разгара на летния сезон по Северното ни Черноморие броят на туристите е далеч от очакванията. От бранша дори отчитат спад от 20% спрямо миналата година, която беше белязана от пандемията. И тук основно туристите са българи и румънци.

Вижте повече в репортажа на Анелия Георгиева по Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
1
 
32
 
! Отговори
Тъпанар преди 1 година
Имаме море, а хората ходят в Гърция и Турция. Не е лошо българските хотелиери, да се замислят защо, а не само да напяват мантрата: "Тая година сезонът е много слаб"Бахго. Последните 40 г. само това чувам. Бе вие някога имали ли сте силен сезон? И ако не - защо?
85
17
 
7
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 1 година
Шопите тарикати искат нощувки на цени от края на септември.Без вас е по-добре сега, защото няма толкова циркове и пазарене...
84
27
 
7
 
! Отговори
Асоциален Примитив преди 1 година
Бесните чалгари се изнасят в Гърция, ще сблъскат смрадта си с гръцката смрад. Да не забравят, че отиват при чумави, защото 80-90% от тези етиопци си праскаха инжекциите на СЗО.
83
17
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Супер, много обичам да няма хора на Черноморието, чистичко, спокойно - блъскайте се при гърчолята вие.
82
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има отлив от българското черномутрие...
81
0
 
19
 
! Отговори
морски преди 1 година
Няма читав персонал сега.Продължава да се презастроява.Забравете за качество, щом се залага на количество!
80
2
 
5
 
! Отговори
мафията има държава преди 1 година
Мутротуризъм не е нормален Туризъм. Отидете при обикновени хора. Все още има такива на Бг крайбрежието.
79
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И с дни ще чакам, на говноморието никога няма да стъпя.
78
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Освен това, на нашето море водорасли и медузи има само от средата на юли до края на август. В момента е като сълза бистро. Няма много хора, а водата е много топла. Ама, ако не живееш на морето, а ходиш само август, няма как да го знаеш.
77
10
 
7
 
! Отговори
До 73 преди 1 година
То в Гърция освен водорасли и медузи и миди нама, така че като си поръчвате, не мислете, че са гръцки. Български са, ама размразени. А, това че тук има водорасли и медузи е особеност на природата. Все едно в Австралия да няма акули.
76
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма патриоти, затова ще се пълнят гушите на гърците, а България ще проси пари от Европа...
75
13
 
14
 
! Отговори
Ох преди 1 година
Дано има отлив, че миналата година мир нямаше по нашето море. Някакви хора плащаха на спасители, за да им запазят шезлонги от 6 сутринта. Колкото повече в Гърция и Турция, толкоз по-добре за нас, които ще си ходим на нашето море.
74
30
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко ненормален трябва да си, за да ходиш в тъпата Гърция като имаш прекранито наше море на един час и нещо път?
73
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 55 Преди му казвахме Sunny и беше за хората с money. Сега му викат Слънчака и е рай за prostaka.
72
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 75 планина Дай пример. Девин и Доспат ми омръзнаха.
71
7
 
12
 
! Отговори
планина преди 1 година
Предпочитам хотел в планината с хубав басейн. Това и ще направя - там ще отида. А на вас приятен път до Гърция и весела почивка!
70
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 69 Обичам и диво къмпингуване на карадере и Синеморец. Ама плажовете повечето в Гърция са страхотни. Няма вълни, няма медузи, няма водорасли. Надарила ги е природата.
69
16
 
16
 
! Отговори
супер преди 1 година
Давайте, изнесете се всички в Гърция, та да си отпочинем качествено ние, които ще отидем в българските хотели по морето!
68
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Аз промяната, да наистина в България има супер плажове и местенца, които да посетиш. Но забелязах нещо друго. Изгониха 70 парчета от пасолството, днеса забранил да влизаш в сайта през випиен и вече няма толкова много русофилска пропаганда в коментарите. В Борисовата градина трябва да вдигнем паметник на Кирил Петков, а савецката армия да оди за скрап!
67
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отлив от чернорекеторието ни...