Чакане по 3 ч. на "Кулата" за гръцкия плаж, отлив от Черноморието ни

От бранша у нас отчитат спад от 20% спрямо миналата година
2 юли 2022 21:00, Анисия Иванова
219

Километрични опашки на границата с Гърция. Отново за южната ни съседка се отправиха освен български и много румънски туристи. По обяд чакането вече отнемаше около 3 часа. В същото време по Северното ни Черноморие отчитат по-слаб сезон, като отдават това на рекордната инфлация.

Колоната от автомобили на "Кулата" започна да се образува още преди 6 сутринта. Основно хората пътуват за Северна Гърция, въпреки по-високите цени тази година. Опашката не ги изненадва и с нетърпение очакват да стигнат гръцките плажове.

"Очаквахме да има опашка, но не толкова голяма. Всяка година е така. Свикнали сме. С нетърпение чакаме да минем границата, за да слезем долу на морето", споделят пътуващите.

По обяд чакането вече отнемаше около 3 часа, а опашката достигна до разклона за село Марикостиново. Всички гишета на границата работят на пълни обороти, а единствената причина за дългото чакане е големият брой автомобили. Споделят, че за поредна година организацията не е добра.

В същото време в разгара на летния сезон по Северното ни Черноморие броят на туристите е далеч от очакванията. От бранша дори отчитат спад от 20% спрямо миналата година, която беше белязана от пандемията. И тук основно туристите са българи и румънци.

Вижте повече в репортажа на Анелия Георгиева по Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Гърция може да почакам малко на границата, ще дам някой лев отгоре спрямо тук, но нито един лев няма да отиде в джоба на СИК или ВИС. У нас всички плажни концесии са техни.
105
1
 
25
 
! Отговори
До Анонимен преди 1 година
Абе, анонимника - я по-добре си задай въпроса защо ганьoтo предпочита да виси общо 6 часа на границите и да си харчи парите в Гърция, но не и при вас, българските псевдохотелиери. Май въпросът не е само в цената, както си мислехте. Продължавайте, давайте, може и да се сетите къде е проблемът.
104
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде пак се заговори тука за манджи, за храни, ненаяли се значи....в Гърция какво имало, в Турция какъв ол инклузив. То точно по тия места си личат българите от 10 км, напълнили чиниите догоре..... отива се на почивка уж, а се тъпче като за последно. После що са пълни болниците. Намалете го малко това ядене.
103
0
 
14
 
! Отговори
Бареков преди 1 година
Абе в тая жега не е за Гърция.В планината е много по-добре.Септември е идеално.А за БГ няма смисъл.
102
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГaHьото ще чака три часа на отиване и три часа на връщане,но после ще се хвали в махалата че е бил на моренце в гърция
101
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ходя в Гърция, Турция и Хърватия, където нашите мутри не виреят и нещата са спокойни. Трбва да си мозахист да ходиш на мутроморието където те глвдат като банкомат и те убиват с поглед що не си поръшал ботилка минерална за 10 кинта.
100
2
 
19
 
! Отговори
До tzveti8 преди 1 година
Не им обръщай внимание, толкова си могат. Свикнали са, че по българските плажове масово ходят местните от околните села/градчета на плаж и си носят храна и пиене от вкъщи без да консумират, и си мислят, че и в Гърция е така. Никой от познатите ми, които ходят в Гърция, не си носи храна от вкъщи (или поне не след първото ходене), за сметка на това всички пълнят багажниците на връщане, включително и с прясна риба в хладилни чанти.
99
9
 
21
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
Според мен всеки който ходи на море в Гърция е патриот. Ще обясня защо. Защото там гърците го учат на възпитание и обноски и култура и като се върне в България малко или много той ще е прихванал поне мъничко от гърците и така стъпка по стъпка отваратителния манталитет ще се превърне в европейски. И не само че гърците го учат на култура сееляка от София ами и той после разправя на поне още десет души как са нещата в Гърция и това допълнително променя манталитета на селяните в столицата.
98
4
 
30
 
! Отговори
хаха преди 1 година
В Гърция ми излиза два пъти по-евтино,по-чисто е ,хиляди километри безплатна плажна ивица , цени в ресторантите като тук ,но много по-добра кухня особено рибните ястия, в магазините по евтино.. Единствен минус - чакането 2-3 часа на границата, ами ще изчакам
97
2
 
22
 
! Отговори
tzveti8 преди 1 година
И стига вече с тези подигравки за кюфтета, консерви и прочие глупости. В Гърция има много изгодни оферти, които и във вариант за all inclusive са повече на сметка от нашите мижави нощувки в хотелите. А и цените в таверните са съвсем приемливи, което не мога да кажа за нашите ресторанти. И пак- качеството е несравнимо. А българинът иска качество, и е готов да плаща за него и да чака и по повече от три часа на жегата по границата.
96
0
 
19
 
! Отговори
До Е преди 1 година
Ако българските туристи, от чиито пари зависиш, ти създават "хаос", май е по-добре да се замислиш дали изобщо ставаш за хотелиер/ресторантьор. Гърците нещо не се оплакват от "хаоса", дето им създаваме. От 10 години почивам там и въпреки високите цени ми е в пъти по-добре, отколкото при нашите "сънародници". Ако почна да описвам колко пъти ти и себеподобните ти са ни гледали накриво със семейството ми, просто няма да ми стигнат коментарите.
95
4
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
Утре ще се изпльоскам на Черноморието, за 3 часа точно ще съм приключил с плажа.
94
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гледам в коментарите пишат, че който не ходел на черно море не бил патриот. Ето това е дефиниция за патриот - "мрази българите, Иска да ги държи в подчинение, да не могат да пътуват, а самия той да тъне в лукс като Ердоган и Путин и с частния си самолет да ходи тайно до Италия на почивка" - Копейкин, Волен Бялата Златка, Каракачана, Варели Симеонов, един дол дренки
93
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Робиии нали сте много богати бе, за кво ходите на евтино в Гърция
92
1
 
27
 
! Отговори
tzveti8 преди 1 година
Не стига, че в Гърция е сто пъти по-хубаво, но е и много по-чисто. А и гърците знаят как да ти вземат парите, те все пак от това се издържат. В БГ мутрафоните турнали по една такса от 40лв. на шезлонг, още толкова на паркинг и си мислят, че са хванали Бога за рога. Ами няма да стане. Миналото лято получих такова отвратително отношение в един от скъпите ни курорти, че повече няма да стъпя там. БГ хотелиерите и ресторантьори така и не се научиха как се печелят клиенти.
91
13
 
8
 
! Отговори
От морето преди 1 година
Елате в Несебър или Равда, да видите дали няма хора
90
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Копейкин иска да извади българия от ЕС, за да не могат българите да ходят на море до Гърция или Италия. Иска да върне НРБ и рублата да стане основно платежно средство вместо еврото
89
7
 
25
 
! Отговори
До от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 1 година
Шопите тарикати ще си оставим парите в Гърция. Никой не ти ще презастроения Несебър с измислените гробници на вампири (жалко, че Божидарката ритна камбаната, че ако беше жив, щеше да ви съчини и някаква история за Дракула, я за Лукреция Борджия, че да довлече неграмотните руски туристи). Нито храната по нашето *морие е храна, нито цените са ви цени, за обслужването да не говорим. Ама претенциите ви са като за Ривиерата или като за Сен Тропе. Стойте си на село, гледайте си празните хотелчета.
88
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нашите псевдо туроператори за поредна година не успяват да си научат урока. 7-10 години се бориха да изгонят българите, за сметка на чужденците бедняци, а сега реват, що никой не идвал. Ами сами си го направихте - така и не разбрахте, че българинът плаща, но очаква да получи нещо насреща. А после се чудите що народа бяга в Гърция и Турция.
87
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да, между другото главно шопи бЕгат при гърчолята. Хората в БГ си обичат черноморските градове и си ходят на едни и същи места, където знаят, че е хубаво, без претенции до небето.