5 млн. лева спечели 122-ия милионер на Българският спортен тотализатор

Сумите от джакпота се изплащат на части
10 юли 2022 22:26, Нели Христова
39
5 млн. лева спечели 122-ия милионер на Българският спортен тотализатор
Снимка: БГНЕС

Българският спортен тотализатор вече има 122-ия си милионер.

В 54-ия тираж на играта "6 от 49" някой улучи комбинацията 5, 11, 18, 37, 39, 45 и спечели 5 017 096 лв.

През месец май бе спечелен рекордният в историята на тотализатора джакпот. В 31-ия тираж пуснат в Сливен фиш със само една комбинация за скромната сума от 1,20 лв. донесе на притежателя си 11 715 402 лв.

Според последните промени в закона и правилника на тотализаторите сумите от джакпота се изплащат на части за максимум 14 години.

Това се направи заради изследванията на психолози по т.нар. проклятие на големите пари. Според тях, когато сумата се изплати изцяло, може да доведе до страшни сътресения в живота на печелившия. Така се действа в повечето развити държави.

Отпадна и вариантът да се получи цялата сума срещу удържане на данък общ доход, както е например в САЩ. Там могат да ти приберат и до четвърт от сумата, ако я искаш накуп.

Всички пари са абсолютно освободени от данъци и заради това навремето при социализма доста бармани и сервитьори причакваха печелившите пред централата на тотото, която бе в Спортната палата, и им даваха парите на ръка, за да могат след това да узаконят приходите си. Има слухове, че това се прави и днес, но няма никакви доказателства.

Законът забрани и да се обявяват милионерите, каквото бе едно от условията за получаването на милионите в миналото. Така тотото загуби един от най-силните си козове за реклама.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
3
 
! Отговори
Той преди 1 година
До колко години ще се изплаща, ако човека се спомине след 1-2 години , а наследниците не могат да унаследяват печалбата, какво правим тогава .............помен за милиони ха..ха..ха!
36
1
 
7
 
! Отговори
хико преди 1 година
Може ли да пусна фиш на изплащане 14 год. по 1ст на месец?
35
2
 
7
 
! Отговори
.. преди 1 година
Милионер без милиони.... Дават ти едни смешни 200 хилки и после нз си колко години ти изплащат парите пълен абсурд
34
1
 
13
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Тотото е пълна измама. Имало милионер, ама май няма. Прибират парите, а балъците да залагат :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
33
0
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Тотото е лъжа и измама! Обслужва само измамниците в тотализатора! Не се знае и колко за спорта дават! Държавното тото е МАФИЯ! Време е да се разследва!
32
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изплаща се за 14г. щото така били казали психолози! Пълни глупости. На запад те питат ако искаш сега взимаш 70% или за 20г. цялата сума. Не съм чул някой да избере 20г. Леля Гошка избра и тя не разсрочено. Само в България е без избор. Щото представи си да вземе някой 20 мил. и да реши да се занимава с политика. С какво ще го изнудват - парите му са чисти? А сега му дават 200 хилки и после по 10 - 20 хилки на месец. Тия пари са джобни за мофията.
31
2
 
8
 
! Отговори
Помня преди 1 година
При Живков най голямата печалба беше 20 000 лева .Точно такива пари е давал Живков като премия на членовете на ЦК на БКП за Нова година.Пишеше го официално във вестниците.Двадесет хиляди лева трудно можеше да се спестят за цял живот при скотски лишения. Е , друго е да си другар и ЧЛЕН.
30
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има логика в твърдението, че голямата сума се прибира от държавата, с измамен фиш, не е лошо, само че за какво се ползва след това там е въпросът.
29
0
 
8
 
! Отговори
Я па я..! преди 1 година
До Анонимен 5 Същото е с цигарите , но с обратен знак.За 50 години съм изпушил 2-3 апартамента и няма как да сметна парите от акциза за държавата.Цигарите , тото и пристрастяването към хазарта са болест от която печели държавата.Народа винаги е от страната на булката.
28
0
 
13
 
! Отговори
Така е .. преди 1 година
Парите се изплащат на части .Целта е при една хипер инфлация като при Виденов , губиш парите. Я виж ти..! Загрижили се да опазят печелившия от опасни сътресения в живота им.
27
0
 
7
 
! Отговори
28 преди 1 година
Прав си 19, и при билетите е така! Печелиш 2, 3, 5 или 10 лева! От поне година печалбите в различните билети си стоят и не се уцелват! И там е голяма шашмалогия! Държавата и прокуратурата трябва да се намеси в тази далавера, защото в тотото лъжат хората и им прибират парите!
26
0
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Няма такъв тото милионер! Просто тотото си прибира джакпота със свой фиш! Преди години хората се редяха на опашки, за да пуснат фиш, джакпота падаше на всяко теглене или през едно теглене! Сега се чака с месеци, да се натрупа крупна сума и после тотото си я прибира! Погледнете какви мизерни печалби се раздават, защото много хора се усетиха и не играят тото, сиреч постъпленията намаляха и печалбите са нищожни! Теглят се комбинации по две или три последователни числа, дори и тройка не се печели!
25
1
 
5
 
! Отговори
иво преди 1 година
ГЕПИ ПАРАТА И БЕГАЙ НАВЪН , МОМЧЕ !
24
0
 
9
 
! Отговори
Киру Глъвътъ преди 1 година
А мислите ли какво му е на Чашко Рашков с неговите 19 имота?!?Една стая псхлози не могат да му помогнат!!!Викам му-"Ела да релакснеш и детокснеш с Лена Перилата", *** ни ще ,дрът бил....
23
3
 
3
 
! Отговори
Вакс Ваксов преди 1 година
Путин открадна българското тото!!
22
3
 
15
 
! Отговори
Ivstra преди 1 година
Каква грижа за този който чрез разсрочването му викат милионер а той никога няма да е ,а за това ,че му използват парите 14 год. нито дума .Защо не приберат милионите на тия в народното събрание да не се стресират
21
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Психолозите да се замислят за сътресенията при безпаричието и живот с минимална заплата. Много по- зле са нещата.
20
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Леле сътресения в живота на печелившия ,и че чака 14 г.да си вземе парите )абсурдно решение ,я уживял я не !!!
19
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Психолозите виновни, че те лъжат.200000 за гарсониерка.
18
0
 
13
 
! Отговори
билетче преди 1 година
Моментните им игри са гола вода, замазват очите с по 4-5-10 лв и тва е. А това с регистрацията на непечеливш билет е още по-голяма смешка. Уж се раздават и там суми. Преди време, при другите билети, които ги махнаха, мои познати са печелили по 1000, 5000 лв, а един и 100 к спечели. Сега е фалш.