Драганов: Сезонът по Черноморието тръгна много добре

В момента на морето се намират около 100 000 туристи
11 юли 2022 08:30, Елка Василева
71
Драганов: Сезонът по Черноморието тръгна много добре
Снимка: архив, БГНЕС

Ще се изпълнят ли очакванията за добър сезон на морето? Сезонът тръгна много добре, коментира пред БНТ доц. Румен Драганов – директор на Института по оценки и анализи в туризма.

Още по темата
"Сезонът тръгна много добре и тези, които пътуват, виждат интензивността по пътищата. Над 30 000 автомобила дневно вече пътуват из страната с цел туризъм", обясни той.

В момента на морето се намират около 100 000 туристи - българи и чужденци. Драганов заяви, че във върха на сезона - края на юли, началото на август дневните пътувания ще достигнат 280 000.

"Движим се около 14% от 2019 г., която беше пикова. Въпреки това нещата са добре - на някои пазари имаме ръстове над 200%. Лятото се очертава много силно за цялата страна," каза Драганов.

По думите му същото важи и за планините и равнините - покрай ковид българите са преоткрили родните си места. Домакинствата пътуват много интензивно, каза той.

Много нови бизнеси са отворили по Черноморието, каза още доц. Драганов.

„Има инвестиции, които са много качествени - нови места, модели, практики., които се ориентират към вкусовете на младото поколение“, посочи той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
29
 
! Отговори
Йо преди 1 година
В Созопол миналата седмица плажовете бяха на 30% пълни
18
4
 
12
 
! Отговори
да преди 1 година
завиждам на гларусите за украинките .
17
7
 
14
 
! Отговори
.. преди 1 година
всичко е на макс. заведенията само с резервации. хотелите особено за уикендите нямат никакви места.. никой не ходи на нашето море не ..
16
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама то и миналата година си им беше много добре сезона, ама пак ревяха за помощи.
15
3
 
16
 
! Отговори
Hoqsan преди 1 година
До АнонименИ нека си остане така! Албена е единственото място в БГ, на което можеш найстина да си починеш... а не да се натровиш от алкохол, наркотици и храна. Виж за храната не знам, но първите две неща...
14
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да вземем една Албена комплекса толкова празен не го помня от 1980та
13
5
 
29
 
! Отговори
Бай Маньо преди 1 година
Пълна скръб на това Черноморие! Гледаш камара затлъстели тела! Направо ме беше срам да се съблека, аз такъв строен, ще ми се смеят.
12
2
 
2
 
! Отговори
Ivan89 11g преди 1 година
I ekstra
11
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На всеки десет минути вчера над Бургас преминаваха самолети нон стоп за летището в Сарафово. Това ясно показва голя поток от туристи по морето. Няма лъжа.
10
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сичко живо маа колумбийски витаминки и плещи глупости по телевизоро! 1.Пари нема; 2.Народа е в Гърция и Турция; 3.Мутрите по морето си плащат за тия интервюта, но народецът вече го е ял и не им се връзва!
9
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има много прилични цени на инклузив хотели! Едно време с едното око не можеше да погледнем вътре! И храната е супер: плодове и зеленчуци бил...
8
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да, истина е, че има много туристи на морето. Тая година има много чужденци: словенци, поляци, румънци... В сравнение с миналите 2 години е отчетливо повече!
7
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Баба ви едно време всяко лято е обикаляла морските курорти. Ако не е на море всяко лято при.остия *** ще се срине света
6
1
 
22
 
! Отговори
Fks преди 1 година
Пълна скръб е
5
16
 
12
 
! Отговори
Хора спасявайте се преди 1 година
Хора напускайте България ако имате възможност,около Главният прокурор Иван Гешев съществува цяла Терористична Организация съставена от полицаи,съдии,прокурори и най вече мутри,роми!Този режим е по зъл и от най тежкият Халифат,по зле от диктатура в пъти-контролират хора- секта!
4
0
 
49
 
! Отговори
Хахахахахахахахахаха преди 1 година
Онзи ден хотелиерите казаха, че сезонът е тръгнал много зле. И ако няма помощ от държавата щяло да има фалити. Преди няколко седмици пък друг каза, че иска военно положение, защото никой не искал да работи в туризма и те нямали служители. Та, не знам за кой институт иде реч, но родните "хотелиери" и "ресторантьори" се готвят да крънкат още пари и да реват, че дъжавата е длъжна под конвой да води служители по морето! Мила рдона картинка!
3
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В България рядко почиваме, дори почти никога. У нас има качество на места, но цените са доста високи. Например, има един нов комплекс до Иракли. Цената е филтър. Всичко е прекрасно, но е доста височка за у нас. От рода на 1000лв. на ден за двама души с дете. Тук-таме има читави хотели. От хората, които търсим качество сме и цената не ни интересува особено. У нас се намира, но трябва да знаеш къде. А 99% от местата за настаняване са без коментар.
2
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българският хотелиер винаги е гладен.
1
7
 
41
 
! Отговори
Аз промяната преди 1 година
Българските хотели не отговарят на звездите които са и дадени Храната на ол инклузив е стара едно и също докато се изконсумира а капанчетата ресторантите освен цени друго не предлагат Хотелите не предлагат удобства комфорт както и храната само цени това е