Решено: Андре Токев ще бъде освободен предсрочно

Съдът прие молбата на известния шеф готвач
13 юли 2022 12:08, Красимир Ангелов
49

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Софийски градски съд намери молбата на шеф готвача Андре Токев за основателна и реши той да бъде освободен предсрочно, съобщава БГНЕС.

Известният готвач, който през ноември 2021 година бе хванат да шофира пиян и по джанти колата си, влезе в затвора през януари тази година. Той призна вината си пред съда и сключи споразумение, заради което получи присъда от 7 месеца ефективно наказание. Заради предишна 3-месечна условна присъда, постановена от варненски съд, отново за шофиране в нетрезво състояние, ефективната му присъда, обаче, беше удължена.

Така общата му присъда стана в размер на 10 месеца, но съдът приспадна и времето, в което готвачът е бил под домашен арест – повече от 2 месеца. Заради провиненията си на пътя готвачът остана и без шофьорска книжка за година и половина.

Още по темата
Днес, след като Софийски градски съд разгледа молбата за предсрочно освобождаване на Токев, взе решение да я удовлетвори. Съдът определи и изпитателен срок, който ще бъде в период до края на завършване на присъдата му в август. Съдът счете, че трябва да освободи Токев от забраната от управление на превозно средство.

Като важни предпоставки и доказателства адвокатът на Токев, Иван Антонов, посочи медицинското направление на Токев от тази година, общественополезен труд, който е извършвал готвачът и доброто му поведение.

"Този човек упражнява обществено полезен труд и плаща сериозни данъци. Считам, че той е много по-полезен за обществото навън отколкото вътре,” заяви Антонов и добави, че клиентът му официално се извинява на обществото и съжалява за случилото се.

“Искам да кажа, че много добре осъзнавам грешката и трябва да си в затвора, където работата е 12 часа, за да го разбереш. Мисля, че съм готов да изляза от затвора. Приемам отговорността за деянието, приемам присъдата си и моля да уважите молбата ми”, заяви Андре Токев пред съда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още по темата: Андре Токевшеф готвач
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
3
 
65
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Токев не е убил човек,но лежа в затвора.Отпадъка,който уби Милен Цветков,си е вкъщи.Правосъдната система работи.
16
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Освобождава място за Симонка. Тя предпочита мъжката компания.
15
1
 
15
 
! Отговори
Промо код МВР преди 1 година
Специална оферта за убииците на пътя: Само това лято убии двама и вземи над 90% отстъпка от присъдата с бонус пакет дъждовни доказателства! Спестявате до 20 години! Наздраве!!!
14
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чудесно! Награда няма ли да му се даде? ... или поне да се почерпи човека?
13
1
 
5
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 1 година
До Анонимен 12 --- Дори няма да помирише затвор. Зад него стоят влиятелни хора от "частния бизнес", а тези, които гледате по ТВ емисиите политици са просто НИКОИ. Такъв е съдът и проКУРатурата - 'от един дол дренки.'
12
3
 
5
 
! Отговори
Fks преди 1 година
До АнонименТой е рецидив и какво значи това че не бил с наркотици алкохола е доста неконтролируем и агресивен не оправдавай закоравели пияници
11
0
 
5
 
! Отговори
Киро Войната преди 1 година
Започва поредно теглене ! В чест на кого или децата му ще обявим война на неправилно паркиралите следващия път, когато някой излелжал 3 месеца убие пак???
10
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой съмнява ли се дали Семерджиев също няма да бъде освободен предсрочно. Ако изобщо го въдворят.
9
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако този пак пие и кара, не дай си боже отнеме живот, кой ще е виновен. Крайно либерални закони и съд за нарушителите, а жертвите те вече нямат права.
8
6
 
13
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 1 година
Браво на съда. Браво на Бай Рашко Пияндето.
7
2
 
11
 
! Отговори
Подмяната преди 1 година
Истината днес е само тази! Родната полиция ни гази!
6
3
 
8
 
! Отговори
аз преди 1 година
Защо? Защото се е поправил? Защото "повече няма да прави така"? За да послужи за пример на следващия пиян к.леш? Или може би просто защото "за мильОни няма закони, за кокошка няма прошка"? Верно "Няма Такава Държава!"
5
9
 
23
 
! Отговори
Чашков Г-шеф преди 1 година
Още един готов да гази по пътищата под влияние! Промяната продължава!
4
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
айде ще има ново меню. Бьоф строганофф с тройна порция ром...
3
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е то е самоаколол малко кво толкова е станало нека го пуснат,не е няколко вида наркотици или пак да е убил някой невинен, година и половина без книжка кво толкова,а пък и книжката не кара колата ! СРАМ УЖАС НИКОЙ НЕ Е В БЕЗОПАСТНОСТ!
2
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що като си известен и с пари се отърваш?
1
4
 
19
 
! Отговори
Театър Сълза и Смях преди 1 година
Нека, припило му се е!А после пак по джанти на Околовръстното.......