БДЖ на печалба за първи път от 10 г.

За второ тримесечие сме на печалба, заявиха от дужеството
Обновена: 26 юли 2022 18:14 | 26 юли 2022 18:05, Анисия Иванова
45
БДЖ на печалба за първи път от 10 г.
Снимка: БГНЕС

За второ поредно тримесечие националният железопътен превозвач отчита увеличение на своите приходи. За първите 6 месеца на годината счетоводната печалба на цялата група „Холдинг БДЖ“ ЕАД е в размер на 13 256 000 лева. За първи път от 10 години групата, която включва „БДЖ-Пътнически превози“ ЕООД, „БДЖ-Товарни превози“ ЕООД и „Холдинг БДЖ“ ЕАД, излиза на печалба, информират от транспортното министерство.

Това важи и самостоятелно за „БДЖ-Товарни превози“ ЕООД, което към края на юни реализира счетоводна печалба от 6 904 000 млн. лева. След отчитане на ефекта от намалените инфраструктурни такси за дружеството оперативната печалба от присъщата му дейност е 2 201 000 лева. „БДЖ-Товарни превози“ ЕООД са били на загуба за целия 10-годишен период от 2012 г. досега.

По-високите приходи се дължат на повече изпълнени заявки за превоз на товари, както и на новите тарифи на компанията, които бяха актуализирани спрямо пазарните условия още в началото на годината. „БДЖ-Пътнически превози“ ЕООД отчита 34% увеличение на приходите от продадени карти и билети спрямо същия период на миналата година. Паралелно с това, от януари дружествата за пътнически и товарни превози са предприели мерки за оптимизация на разходите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още по темата: влакБДЖпечалбапревози
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
0
 
! Отговори
до 26 преди 1 година
за преди не знам, ама са крадеш и плащаш, я на политици, я на мафиоти , я на смесица между двете, а някой и на куките плащат.. РЕКЕТ ми се вика.. много по-добре са нещата викаш ,а?а манталитета се гради от рано преди и в училище се създават ценностите. всички надявам се знаем как се промени обрсаователната система в последните 12 години.Не комунизма проми мозъците на хората, а евроатлантизмапример lgbtq,проблемите с РСМ и тн..всичко е до манталитет, а масово при вас е западен с размити ценности
44
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
аман от тия ***, са и БДЖ на печалба.. ами частниците горките не мислят ли за тях, че ще им отиде капитала в държавата :(
43
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ИвоСамо дето сега не се "хвалят", че под мъдрото ръководство на Еконтий от 60% дял от товарните превози е спаднал на 40%. Че преди него е осигуряван редовно подвижен състав, а сега има закъснеия заради недостиг на такъв. И БДЖ товарни превози върви да си изгуби най-големите клиенти като Арубис и Лукойл. Та лапайте мухи шарани и плещете небивалици за кюлчета, евра и шкафчета. А колко тежки аварии, добре, че са без жертви станаха последните дни!!!!
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само, че едно гадно човече разшифрова от къде идва "печалбата". Не е от оперативна дейност, а ПРИХОДИТЕ са от спечелено дело срещу *** 2020г. Но парите идват сега. И от субсидии. Както и игра с амортизациите. Та не трябва нито ГЕРБ, нито който и да е друг и да прилага такива евтини номера за невежи!!!!!
41
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами до сега печалбите отиваха в Чекмеджето.
40
3
 
15
 
! Отговори
Руко преди 1 година
Няма го ГЕРБ и гледай кво става. Днес казаха че и НЕК е на печалба. Правете си сметка каква кражба е било последните 10 години.
39
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нормално като дойде истински бизнесмен знае какво прави
38
8
 
13
 
! Отговори
toti преди 1 година
До 5г ако ГЕРБ не са на власт ще станем Швейцария на Балканите !!1
37
0
 
5
 
! Отговори
dsdasdas преди 1 година
До Приватизирай!13 милиона е печалбата, бай ***...а не оборотът.....И освен това, към 13 прибави и 30 милиона загуба......50 милиона/годинка крадени от БЕДЕЖЕ. На скъпия ток и нафта....смятай....
36
4
 
2
 
! Отговори
Приватизирай! преди 1 година
До ЛелеЕ на 13 милиона оборот КОЛКО ПА ТОЛКОВА КРАДЕНЕ ще да е било? Цялта печалба е 6 апартамента в София..
35
8
 
21
 
! Отговори
Леле преди 1 година
Смятайте какво крадене е било по времето на предходните. Това не се е случвало години. Дори ББР е на печалба след милиони загуба https://banker.bg/finansov-dnevnik/read/bbr-e-s-operativna-pechalba-ot-195-mln-lv-prez-purvoto-trimesechie
34
5
 
15
 
! Отговори
Случайност! преди 1 година
Токът е скъп, нафтата също, ама най-ни е скъп БОЧКО
33
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато новината е БДЖ на загуба, всеки вярва, когато Борисов не е на власт и новината е БДЖ е на печалба, никой не вярва. Народ олиго*френи трудно се управлява.
32
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой вярва на такива платени и подвеждащи статии като тази. Всичко е разруха и загуба след като комунистите от ПП и БКП управляваха само 6 месеца.
31
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП за 6 месеца: Фирмите на ДПС на сухо; БДЖ на печалба; Лукойл плаща данък; Нови източници на газ; Обезглавена руска агентура... ГЕРБ за 12 години: ЕДИН ГОЛЯМ ***
30
7
 
22
 
! Отговори
Иво преди 1 година
Много елементарна статия. Бдж товарни е на супер печалба от години. Направиха ги 2 в 1
29
6
 
28
 
! Отговори
Смятай преди 1 година
Тая миризлива, гнусна мафия ГРОБ за какво крадене и безхаберие става въпрос. Хора, събудвте се. На изборите Октомври да изметем ГЕРП и ДПС от достъпа до държавни ресурси, а след това и да напълним затворите с тая паЗмина, защото на тях там им е мястото. Масово гласуване през Октомври!
28
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да купуват композиции, преди да са откраднали релсите!
27
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди години имаше репортаж за това как служители в бдж източват гориво в туби. Това го правят на ниските позиции а я си представете на високите позиции какви са кражбите.Цяло чудо и че са излезли от дружеството на печалба.
26
2
 
8
 
! Отговори
бре преди 1 година
До Анонимен "Народа беше друг" да и точно оново комунистическо управление направи народа какъвто е сега. По комунизма хората почна с голяма шуробадженащина, краднене, далавери и вскички сме равни *** само че някой по равни. При тази система като един има 2 друг 6 и накрая всички по равно така накрая отличника става средняк.