Лекар предупреждава: Райският газ блокира мозъка, води до задушаване

Д-р Колчаков заяви, че употребата на анестетици извън болнична среда е безумие
29 юли 2022 09:10, Елка Василева
61

Още по темата

15-годишно момче е в токсикологията в "Пирогов", след като е пило алкохол и е дишало райски газ в заведение в Правец. Сигналът е подала майката на момчето.

Още по темата
"Смесването на различни групи опиати води до не просто сумиране на ефектите на опиата и алкохола, а нещата се умножават няколко пъти. От тази гледна точка това са рисковете. Ние, които всеки ден работим с наркотични вещества и опиати, това става под много строг контрол със специална апаратура и въпреки това има известен риск, дори когато работим в операционна зала", коментира анестезиологът д-р Иван Колчаков в "България сутрин".

Той обясни, че райският газ е от групата на слабите анестетици. Според него тази мода е доста остаряла, тъй като райският газ се използва в западните страни повече от 200 години за такива цели и тази мода е преминала отдавна.

Анестезиологът поясни, че райският газ блокира тази част на мозъчната дейност, в която ние можем да се контролираме и в по-големи дози започва да потиска жизнените центрове - има опасност за живота.

"Комплексни са рисковете, които носи употребата на райски газ. Анестетиците основно действат върху мозъка. Хората получават опиянение и еуфория, не чувстват болка. В по-големите дози започва потискане на съзнанието и след това потискане на дишането и други жизнени функции. Ако се използват големи количества, ако дишате повече от няколко минути райски газ, това води до задушаване", каза д-р Колчаков пред Bulgaria ON AIR.

Той обърна внимание, че анестетиците могат да разстройват всички жизнени функции. По думите му употребата на анестетици извън болнична среда е безумие. Анестезиологът подчерта, че всеки, който дава под някаква форма наркотични вещества на младите генерации, е не просто убиец, а убиец на квадрат.

Гледайте целия разговор във видеото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
1
 
! Отговори
Кралски Елф преди 1 година
Давайте давайте ... газз,Енергийни,Електронни цигари,фалшиви цигари,Алкохол без алкохол, дрога и лекарства Сатаната владее 99.9 % от населението на Земята скоро ще дойде техният ПИКОВ момент ,когато заработи техниката.Зомби апокалипсиса е неизбежен месото ще се смели само. Земята ще се изчисти
49
0
 
3
 
! Отговори
чичак преди 1 година
Някога се почваше с дишане на лепило Кале в пликчета , после едни розави хапчета , и т.н. и накрая смърт ( я пребит от някой , я умрял от свръх доза )
48
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българинът не слуша нито лекари, нито учени. Мисли се за най-умен в света.
47
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българинът обича да ползва всичко, което блокира мозъка. И мрази неистово умните хора.
46
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Koмунизмът не си е тръгвал никога от България. 80 Процента се наливат алкохол и пушат като кумини, райския газ им пречи. Оня по-надолу щял да ходи в "бяла държава". Те по белите държави не тормозат и затварят хората заради това, че пушат трева. Да се забранят цигарите и алкохола, защото са увредили мозъците на голяма част от населеието
45
2
 
13
 
! Отговори
Българин преди 1 година
То тези дето го купуват да го дишат, едва ли имат много мозък.
44
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Естествен отбор. Поне ще се намали част от 80-те процента *** или.
43
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От няколко дена тема номер 1 е този райски газ ,всичко друго е наред в държавата.Ако и с този проблем не могат да се справят управляващите кои други ще решат.
42
2
 
7
 
! Отговори
провален живот преди 1 година
Като лапета вкарвахме в училище алкохол. Сега съм алкохолик.
41
3
 
6
 
! Отговори
Чукундур преди 1 година
то и пропагандните лозунги на БСП водят до блокиране на мозъка... ей го Волгин, нагледен пример до какви крайни усложнения довежда червената пропаганда.
40
3
 
10
 
! Отговори
Много лошо! преди 1 година
Кутията на Пандора вече е отворена. Децата го жмулят това от години. Тепърва им се отваря наркоманската клапа. Ще става страшно. Аз даже мисля да емигрирам в някоя по-бяла държава...
39
3
 
4
 
! Отговори
Къпъкуле преди 1 година
Райския газ пречи на наркотрафикантите от ГЕРБ да си продават амфетамините, който също струва 5 лева. Но държи час и половина.
38
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
15-годишно момче е в токсикологията в "Пирогов", след като е пило алкохол и е дишало райски газ - АМИ ЗАБРАНЕТЕ АЛКОХОЛА бе хехе едното е добре щото печелят правилните хора от него, другото е много страшно щото не печелят правилните хора от него.
37
1
 
15
 
! Отговори
BBC преди 1 година
Не знам тия малките какви ще станат като навършат пълнолетие. Нация на Семерджиевците ще станем. Всичко друсано, ще се избиват като пилци, ще се чекнат по тиктоците, групов секс, наркотици, предозиране с крокодил - това ще са нормални неща след 10 години.
36
3
 
2
 
! Отговори
Уууу беее!!! преди 1 година
ГЕРБ вади темата, за да може после да спекулира колко хубави неща вкарвала за гласуване, видиш ли. Е да но всеки им знае номерата и ги вижда - прозрачни са.
35
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
2 години затвор, при продажба на флакон и проблема ще се реши.
34
1
 
4
 
! Отговори
буден гражданин преди 1 година
Темата се обсъжта точно в този момент и в пленарна зала. Гледам ги на живо точно в този момент..
33
2
 
9
 
! Отговори
Факти преди 1 година
Ние като лапета си вкарвахме в училище тайно алкохол, за да се правим на забавни. И сега съм алкохолик на дърти години. Това ме кара да си мисля, че тези ще станат тежки наркoмани.
32
6
 
12
 
! Отговори
Albi преди 1 година
Вас лекарите вече кой ви слуша? Докато 2 години избивахте хората и лекувахте една болест, накрая се оказа че имало други епидемии, като например тази, всеки втори наркоман, от младите май всеки.Сега се сетихте да ревете. Но нали беше несъществено. Само Ковид беше важен. 2 години децата затворници бяха, оставени сами с лаптопа уж да се обучават.
31
1
 
6
 
! Отговори
ЕЛКЕ ВАСИЛЕВА преди 1 година
Как пък смогваш да пускаш статия на всеки 10 минути? В 7:00 си започнала днес и от тогава до сега си пуснала една камара "новини". Буквално на всеки 10 минути пуска статии. Тази 100% не е реален журналист, а спам профил.