Кунева: Проблемите с еврофондовете ще забавят икономическия ни ръст

Едно от нещата, които искам да видя в България, е саморегулация на бизнеса”, каза още еврокомисарят
26 май 2008 16:18,
9
Кунева: Проблемите с еврофондовете ще забавят икономическия ни ръст
Снимка: Булфото

Настоящите ограничения, наложени на България при усвояването на средства от предприсъединителните фондове на ЕС, по всяка вероятност ще забавят икономическия ръст на страната през тази година, каза еврокомисарят по защита на потребителите Меглена Кунева на среща с представители на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ).

От своя страна днес министърът на външните работи на Италия Франко Фратини заяви, че Европейската комисия няма да накаже България с предпазна клауза, тъй като й липсват политически аргументи за налагането на подобно наказание.

Кунева подчерта, че трябва да се намали секторът на сивата икономика, която не само пречи на легалния бизнес, но и като цяло на подобряване живота на хората.

„Едно от нещата, които искам да видя в България, е саморегулация на бизнеса”, каза още еврокомисарят. Тя даде пример с това, че ЕК е предложила на банките да направят собствен кодекс за прехвърляне и трансгранично откриване на банкови сметки – ако те не успеят, тогава ЕК ще се намеси.

Вижте още

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Az iskam da i vidq zadnika opanat ot bachkane kato kamerierka na zlatnite na tazi Kuneva. Da vadi po 300 leva na mesec , da pravi rast na ikonomikata.
7
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
"17 000 Евро заплата на месец от ЕС."Заслужена и законна, колкото и невероятно да ти се струва. Заслужена, защото ви бърка далаверите като висш ЕС-чиновник, мърдане няма!
6
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
17 000 Евро заплата на месец от ЕС.
5
0
 
1
 
! Отговори
ккк преди 15 години
слушай бе .........нямаш ли капка мозък...............................
4
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Кунева,много ще ми е интересно да те видя как почваш частен бизнес на общи основания, без връзки и познанства, без предварително уговорени държавни поръчки и конкурси,ей така, както другите в тази икономика, пък после да си поговорим пак сива ли е икономиката и има ли ръст.
3
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
PACTEM AMA 40 Mилиapда външен дълг и cи PACTE
2
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
имаме да ама отрицателен
1
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
nie i ikonomi4eski rust li imame ? misleh 4e imame rust edinstveno v prestupnostta i korupciata