Пътните строители спират с протестите

Ще търсят диалог със служебното правителство
Обновена: 29 юли 2022 12:38 | 29 юли 2022 11:00, Камелия Цветанова
33
Пътните строители спират с протестите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Пътните строители спират с протестите, ще търсят диалог със служебно правителство. Това каза председателят на Българската браншова камара "Пътища" Стефан Чайков, цитиран от БТА.

За трети пореден ден днес пътни строители се събраха на протест пред служебния вход на Народното събрание.

Техните искания са разплащане на дължимите 720 млн. лв. към пътния бранш, приемане на измененията в законодателството, които да позволят индексиране на цените на строителството.

Относно разплащането на фирмите, единствено Конституционният съд може да реши проблема, каза Чайков.



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
През Октомври преди 1 година
Бойко Борисов спря протестите.. Лоша предизборна кампания.
25
0
 
4
 
! Отговори
Марга Рит преди 1 година
Помогнахте на Бойко да свали правителството. Сега може да излизате в отпуск и ... на море ,по ,,прекрасната автомагистрала Тракия".
24
0
 
5
 
! Отговори
Отчаян преди 1 година
Кой каквито и ремонти да прави след 3 месеца пътят е по зле отпреди ремонтите! За какви пари протестират??????????
23
0
 
5
 
! Отговори
Селянин преди 1 година
Защо никой от вас, които коментират не каже истината: парите са в нечий джоб. Каква работа са свършили тези фирми? Колко дупки и неравности има по пътищата?!? Взели са поръчките, защото трябва да върнат рушвета, а след това ние си трошим колите. А политиците само се хвалят колко км нови пътища имало... да, ама техните коли са служебни и строшените коли пак се оправят от бюджета.
22
3
 
2
 
! Отговори
До Абе преди 1 година
Не става въпрос за аванс, а за извършена работа и неплатена. Новото правителство искаше да си сключи договори с техни фирми и затова не плаща, но няма как да развали съществуващите договори и ги е яд. Кой каквото и да ти говори винаги става въпрос за пари. Модела е един и същ от 30г и не е моедла ГЕРБ, на комунистите (БКП/БСП и всички след тях), така че Нинова да не се прави на невинна.
21
2
 
8
 
! Отговори
Вие преди 1 година
всички май забравяте че последните 20 да не кажа 30 години ни смазват и крадат ЕДНИ И СЪЩИ хора... наистина ви е къса паметта... така че всичко в момента което се случва е резултата на тия 20-30г. Ама въобще не ми обясняеайте че сегашното правителство има общо с това което ни сполетява. Те се опитаха да го прекратят и тия гадове ги прецакаха, просто има много кинти за крадене и не може ей така някой да имкаже стоп... лошо че повечето хора забравят кой дърпа конците доскоро
20
1
 
7
 
! Отговори
Абе преди 1 година
що не ходите да го питате Бойко къде са ви парите а пречите на хората с вашите нещастни протестчета. Нали тези договори са подписани при неговото управление, тоест отдавна, кво ви е виновно правителството сега точно че нещо не ни става ясно?!?!?!? А да, също така някви пари бяха изплатени 100%авансово и некъв *** теглил милиони кеш, кво стаа забравихте ли го този!!!!! Много сте прости и бързо забравяте, затова сте камионджии и "строители" учили до има нема 2-3 клас. Срам ме е колко сте много..
19
1
 
4
 
! Отговори
Амиии,да ! преди 1 година
Че как няма да спрат - напълниха гушките на водачите на протестиращите и - край ! Всичко е една парлама ! Пари строителите на пътища ще видят на куково лято ! А вече няма и студена вода за пиене !
18
10
 
3
 
! Отговори
ДРУГАРКО НИНОВА преди 1 година
Кой ще защити трудещите се от произвола а управляващите ?
17
8
 
2
 
! Отговори
ИНЖСТРОЙ преди 1 година
Къде са ни парите другари управляващи ????
16
5
 
7
 
! Отговори
БСП КОМУНДЕ преди 1 година
Парите взехме, за морето отлетяхме.....да му мислят протестиращите
15
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Банкянската тиква е виновен за тези протести те са под негова диктовка.
14
8
 
12
 
! Отговори
Хе,хе ! преди 1 година
Хубава работа , ама ..ганска ! Точно това е ! В Гърция като почне стачка затварят цялата държава понякога със седмици ! А у нас, пътните строители дори 2 дни не могат да стачкуват !!! Поплювковци ! Така никога няма да прокопсате и ще ви изклатуркват такива мошеници като Про100 Киро и Кокорчо !!! Мърлячи жалки , а не строители !
13
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Асфалт Паша им нареди от Банкя да се прибират. Ще крадат пак милиарди с техните шефове, а тези гладни работници ще обвиняват държавата, че частника не им плаща.
12
24
 
13
 
! Отговори
ами преди 1 година
тия от ПП как пък нямат кадърни хора и специалисти , само лаладжии които забъркаха каши където можаха и колкото можаха, писна ми от некадърно управление, искам хора с нужния професионален опит,стабилност и прогнозируемост , стига проба грешка
11
8
 
21
 
! Отговори
потърпевш преди 1 година
Между Грамада и Кула от 2 месеца започнаха"ремонт".Изкопаха пътя и го напълниха с големи остри бели камъни.И така си стои вече 2 месеца.Една лъжица асфалт никъде не са сложили!Само да са посмели тези "строители" да протестират народът с камъни и тояги ще ги изтреби!Това не са строители,а разрушители!Е да ни е честита "промяната"!Оставиха ни без пътища в северозапада!Само да са посмели за избори някого да агитират в резервата ни.Кьорав,кьопав,глух и сляп да е този де сегне за тях да гласува!
10
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако не са си свършили добре работата или изобщо не са, какви пари искат?
9
5
 
18
 
! Отговори
720 млна ОТКРАДНАТИ преди 1 година
ДРУГАРЕ, не се криите...
8
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нема парламент, нема правителство и паре нема...чакат новите управници
7
5
 
9
 
! Отговори
ОТИВАТ ПО МОРЕТО преди 1 година
Да гонят БСП другарите по плажа...