»змама или нищета: ѕрос€к събира ц€л ден, сдава ли парите на друг?

—игналът бе подаден в телевизи€ Bulgaria ON AIR
20

»змама или поредни€ случай на нищета? ¬ сигнал до телевизи€ Bulgaria ON AIR се твърди, че просещ човек в столични€ квартал "ћладост" дава събраните си пари на други хора.

≈кип на телевизи€та отиде на м€сто да провери случа€.

„овекът държи табела, на ко€то пише, че страда от силикоза. «абол€ването се причин€ва от вдишване на прах от кварц, има и забол€ване на костите. ’ората в района казват, че го виждат често напоследък.

"≈стествено, че ги дава, какво е това омекване на кости. Ќе знам дали може да ходи без количка, но не съм убеден, че е толкова зле", сподели жител на квартала.

¬ъзрастни€т човек не пожела да се представи пред нашата камера, но отрече да дава парите на друг човек.  азва, че всеки ден пътува с автобус, за да стигне до "ћладост" 3.

ѕопитан дали парите, които събира са лично за него, той отговори: "«а мен са си, за да може да се издържам, за медикаменти. ’ората си измисл€т, не съм давал на никой", категоричен е прос€кът.

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


20
ќще по темата: прос€кћладост 3—офи€
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
15
0
 
17
 
! ќтговори
Џ преди 1 година
ѕари не давам, ако са пред магазин, предлагам нещо от купеното за себе си. » се мръщ€т. јй сиктир! Ќо има и в нужда, различават се по очите, погледа
14
3
 
23
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
Ќе мога да разбера с какво се занимава професионалната арми€ и половината полици€, че може ромите да пренас€т бежанци из Ѕългари€, да крадат и убиват, да изнасилват поносимостта на българите да го тра€т и да им плащат сметките.... јко съм на власт точно за една седмица ще затвор€ всички роми на границата с “урци€ и ще им дам да копа€т тунел под „ерно море .
13
0
 
61
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
’аха а вие отидохте и го попитахте в прав текст, а той отрече ...  ейс клоусд...∆естоко журналистическо разследване
12
1
 
49
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
”важаеми колеги от ƒнес, още преди 10 години с полици€та в јвстри€ и в √ермани€ установихме, че вод€т роми да прос€т от Ѕългари€ и дават всичко на главатар€ им. Ќ€ма спасение от ромите, те не са българи, те не са и хора
11
1
 
16
 
! ќтговори
иван преди 1 година
ƒо јнонименћожеш ли да об€сниш какво е –ом! » докога ще се правите на пал€човци???
10
2
 
21
 
! ќтговори
јнонимеЌ преди 1 година
»ћј ƒќ—“ј“Џ„Ќќ Ѕ≈«ƒќћЌ»÷»  ќ»“ќ «ј—Ћ”∆ј¬ј“ ƒј »ћ —≈ ƒјƒ≈!!! «ј »Ќ¬јЋ»ƒ»“≈ —» »ћј »Ќ¬јЋ»ƒЌ» ѕ≈Ќ—»» »  ј ¬» Ћ» Ќ≈ ƒ–”√» ƒќЅј¬ » » ѕ–»¬»Ћ≈√»» !!! ƒј¬ј…“≈ “јћ  Џƒ≈“ќ ≈ Ќ”∆Ќќ, «ј »Ќ¬јЋ»ƒ»“≈ —≈ √–»∆» ƒЏ–∆ј¬ј“ј
9
10
 
16
 
! ќтговори
’ристи€на преди 1 година
ўом проси €вно се нуждае, но ситите богаташи на бедните не в€рват че н€мат пари дори за хл€б. ѕоне да не го клевет€т несправедливо. ѕо добре да даде на н€кой който не се нуждае толкова, отколкото да оставиш гладен н€кой който спешно се нуждае от помощ а н€ма кой да му помогне - пон€кога дори един останал праведен морален човек който да не е изгубил човешката си същност. както е писано в Ѕибли€та √оспод ще благослови тези които помагат на бедните и ще въздаде на немилостивите
8
1
 
34
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
“ова е масова практика. Ћично съм ги виждал как ги дават на други роми. ¬сичко е много организиарно и се следи. “ози прос€к също го наблюдават ромите по колко припечелва и дали не си крие за него от печалбата.
7
2
 
16
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
ўо то и това си е бизнес, само требе, да ги накарат да си плащат осигуровки и данъци, ако ли не у затворо, там нема нужда да прост€т за храна.
6
1
 
24
 
! ќтговори
н€кой преди 1 година
—офи€, квартал —трелбище. ¬ средата на квартала има супер маркет ‘‘. ѕред него всеки ден от години проси един и същ човек в инвалидна количка. ¬сички пари, които изкара ги дава за алкохол и цигари в магазина, а преди и за лотариите които се търкаха. —ега ги спр€ха и вече н€ма как да купува от т€х. ќсвен цигари, алкохол и пон€кога хл€б друго не съм вид€л да купува.
5
1
 
31
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
„есто пъти прос€ци отказват да приемат храна или дрехи. «а работа пък да не говорим. »скат само пари. ѕосле си купуват цигари и алкохол. »ма и такива които ги дават на н€кой.»ма такива които наистина са болни и не могат да работ€т. Ќо има и други които нищо им н€ма. ѕросто не искат да се промен€т и дори отказват помощ.
4
2
 
46
 
! ќтговори
ќбществена тайна преди 1 година
Ѕанди от прос€ци, организирани от зрънковци, кардараши, рогозкаджии, калайджии, бакърджии, копанаааари, бypгyджии, джебчии, вретенари и други раджастанци. “ова е евроатлантическа Ѕългари€, днес. ¬сички се отчитат на мешерето.
3
6
 
21
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
≈кипът на телевизи€тааа, идете у  унчев, ћутафчийски, √ломб да им търсите на т€х сметка на парите.
2
22
 
31
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
јко беше куче или котка щ€ха да се погрижат за него ама понеже е човек е оставен на произвола.
1
17
 
49
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
ѕо- гол€ма измама от ковидпландеми€та н€ма! Ќаправете репортаж колко пари открадна медмафи€та от българите чрез пътеки, бонуси и цирк!