Родители нападнаха лекарка в болницата в Шумен

Майката дори се опитала да я души
Обновена: 5 авг 2022 10:03 | 5 авг 2022 09:51, Елка Василева
91
Родители нападнаха лекарка в болницата в Шумен
Кадър: Нова тв

Родители нападнаха медик в болницата в Шумен. По време на нощно дежурство те се нахвърлят върху 25-годишната лекарка д-р Айлин Ахмед, като майката дори опитва да я души. Случилото се е в нощта на понеделник срещу вторник.

Още по темата
„Сестрата ми звънна и каза, че има няколко души с едни и същи оплаквания. Веднага отреагирах, прегледах ги, разпитах ги и обясних какъв е редът”, разказа Ахмед пред Нова тв.

Според нея случаят не е бил спешен, но въпреки това тя е казала, че ще ги прегледа и ще помогне.

„Когато влязох в регистратурата, за да обсъдим със сестрите реда на нещата, тъй като бяха много хора, мъж блъсна вратата. Агресивно ни каза, че детето е болно, има коремна болка и е със същите симптоми като останалите”, каза лекарката.

По думите й веднага са се обадили на дежурния педиатър. „Бащата на детето започна да се държи по-арогантно, започна да използва нецензурни думи. Казах на сестрата да звънне на полицията и го помолих да напусне, докато дойдат полицаите. Той започна да се държи още по-агресивно. Започнаха нападки, тръгна срещу мен с цел нападение и в този момент дойде охраната и го изкара навън”, добави Айлин Ахмед.

Конфликтът обаче продължава. „Изкараха го навън. В този момент съпругата на този мъж, т.е. майката на детето, ме нападна. Имаше опит за удушаване с думите: „Ще ви убия, ще направя всичко за детето си”, въпреки че ние се опитвахме да направим всичко за детето й”, посочи още младата лекарка.

Тя е категорична, че не е имало забавяне в прегледа или нещо, което да е провокирало хората. „Отреагирахме на минутата, нямаше такова нещо”, каза Ахмед.

Запитана дали според нея е можело да се действа по-адекватно и дали лекарите са допуснали някаква грешка, тя заяви, че такава не е имало.

„Ще търся правата си. Не искам този случай да остане безнаказан. Не искам това да продължава”, добави тя.

От полицията потвърдиха, че работят по случая и предстои да бъдат изяснени всички обстоятелства.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има и още нещо. Ако изпратите близък в болница не чакайте някой лекар или от персонала да си поиска. Направо му предложете подкуп защото иначе никой няма да се погрижи за него и ще го остави без грижа да се оправя както може. Особено ако случаят е по - тежък и изисква повече внимание. казвам го от личен опит, не дадох нищо и майка ми умря . Не ме интересува кой ще крещи тук направо съм отвратена от българското здравеопазване. Ужас!
71
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
няма да се учудя ако това е станало във второ вътрешно отделение на шуменската болница. там господства една изключително гадна и отмъстителна докторица супер злобна и злопаметна. няма да й казвам името но в злобата си тя дори вкара майка ми в ковид отделение без нужда само защото мразеше мен. По този начин тя забави лечението на майка ми за много по - сериозни неща. така че не се учудвам. То да ти писне вече.
70
1
 
0
 
! Отговори
Лекар преди 1 година
до лекар 76, кой ти каза, че не знам, аз да не съм просганьо
69
0
 
0
 
! Отговори
Лекар преди 1 година
до 73 измисленият, ааа имаш записана дата и час, не отиваш директно и да правиш скандали, че си чакал цели десет минути, а смотан ще викашнамсакати, щот така и не знаеш кой е баща ти
68
1
 
3
 
! Отговори
до лекар преди 1 година
С този уличен език ти не си никакъв лекар, а най-обикновен чалгар ! Дори не знаеш, че "доктор" е титла и не означава, че е ЛЕКАР, а я употребяваш като за медицинско лице ! Много си пrост по делиормански !
67
0
 
1
 
! Отговори
до 73 измисленият преди 1 година
лекар.Аз съм в ЕС,бе смотаN!Зная колко е осигуровката,имам и бяла здр.карта,знаеш ли какво означава тя,знаеш ли,че тук никой здр.работник няма да се озъби на пациент защото е възпитан,никога не чакам пред кабинет защото имам дата и час и електронно табло пред кабинета,не зная и кой е този баLама който ще дойде в Бг да се лекува срещу куп пари,време и нерви,след като тук е безплатно и без нерви,ти дори съм сигурен,че не си никакъв лекар,а утReпка пред компа,след като не знаеш нищо за медицината т
66
0
 
4
 
! Отговори
Albi до лекар преди 1 година
Какво се ядосваш. Малко ти е скубането на хората на частно ли? То всеки знае, че не работите безплатно. Човек да не смее и на частно да отиде. Като усетите златната мина, може и 100 проблема още да се появят. Надушвате на хората страха, който е по-лабилен и се хване, отива за едно, после се появява друго, после се оказва че нищо му няма, но и паричките ги няма.
65
0
 
0
 
! Отговори
Лекар преди 1 година
до 70 лекар, а ти знаеш ли в "целия ЕС" какви застраховки плщат, а ти знаеш ли в "целия ЕС" колко чакаш, докато се добереш до доктор, за това от "целия ЕС" си идват лятото в България да се лекуват! А понеже заплатата ми беше малка и се занимавах само с ***, минах на частно, работя само срещу кешовица и си подбирам пациентите! А който няма пари, дгд
64
1
 
3
 
! Отговори
до 70 лекар преди 1 година
Не ти ли плащат заплата ? Знаеш ли, че в целият ЕС здравеопазването в държавни болници е безплатно, здравната осигуровка покрива всякакъв вид лечение ? За какви пари говорите в България, ти лекарчо в частния сектор ли си ? Къде плащат в демократичните и свободни държави за нищоправене и къде в същите медицински персонал гледа "пачки" и лекува според тях ?
63
4
 
0
 
! Отговори
Лекар преди 1 година
до 63 дофтУр, я кажи в тая клетва, къде пише , че трябва да ви лекуваме за без пари
62
2
 
0
 
! Отговори
Лекар преди 1 година
до лекар, много правилно! И аз не работя за безплатно, някой въобще работи ли за без пари
61
1
 
1
 
! Отговори
до лекар преди 1 година
Кажи някоя дума за колегата си от пост 63 Доктора д-р ....той не работел безплатно...
60
1
 
1
 
! Отговори
до 63 дофтУр преди 1 година
Да ти не си се клел в клетвата на медицината, ти си се заклел да бъдеш вечният ПRОСТАК !
59
2
 
2
 
! Отговори
Лекар преди 1 година
А и грешно е постъпила, директно си взима багажа и се маха, а тия да си мрът
58
3
 
1
 
! Отговори
Лекар преди 1 година
Докторке, взимай си багажа и се махай, чужбина или на частно. "Обратното на остър" "Алеков герой" не заслужава и малкия си пръст да мръднеш за него
57
1
 
2
 
! Отговори
Ж преди 1 година
Много минуси фъргат тука безграмотните безплатноправоимащи на здравни грижи добичетаЩо с мен докторята се държат учтиво и възпитано. И аз не стм осигурен ама къто ида в спешното никой ни *** навиква.
56
4
 
7
 
! Отговори
Albi преди 1 година
Ще си търси правата. Успех. И аз искам да си ги търся, но къде? Значи за тумбата лечение има за българските деца няма. Като стане нещо циврят иначе надути, алчни, шарят им очичките за ходещи касички. Като видят българче с проблем, се оказва че направленията при тях не важат. На частно.Как да ги съжаля? Малко им е боя.
55
4
 
5
 
! Отговори
До 46 от Дофтора д-р преди 1 година
Ей, ама вие небългарите все тази клетва ви е в устата. Аз не съм се клел да работя без пари на търтеи. А и повечето глушаци тука даже не знаят какво пише в клетвата
54
4
 
1
 
! Отговори
интересно ми е преди 1 година
лекарката и нападателите на български ли са си говорили ?
53
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докторите искат да работят само със здрави хора, не ги бива да работят с болни, разтревожени хора. Ако докторът излезе и каже: не се притеснявайте, ще направим всичко възможно за вашето дете, ще му скочи ли някой?!