Стотици на протест #ГАZwithme пред Президентството

Събитието се разпространи чрез социалните мрежи
744
Стотици на протест #ГАZwithme пред Президентството
Снимка: БГНЕС

Пореден протест пред Президентството. Той преминава под  наслов #ГАZwithme. Събитието се разпространи чрез социалните мрежи.

Организаторите посочиха като повод за протеста намеренията на новоназначения служебен кабинет на Румен Радев да блокира новата газова връзка с Гърция и да възобнови отношенията с "Газпром". 

По-рано от ДБ също призоваха за протести срещу енергийната политика на служебното правителство.

Протестът на сините е под надслов „България - независима от “Газпром”!. Протестът е в отговор на действията на служебното правителство, назначено от президента Румен Радев, които рискуват да увеличат газовата зависимост от “Газпром”, съобщиха от пресцентъра на ДБ.

“Демократична България” с тревога и възмущение следи действията на служебното правителство, насочени срещу газовата диверсификация на страната. Опитите за саботаж на въвеждането в действие на интерконектора с Гърция са форма на национално предателство. Отлагането чрез всевъзможни процедурни хватки на лицензирането на съоръжението, по което страната ни да получава евтин азерски газ, е в услуга единствено на “Газпром”, посочват от политическата формация.

“Демократична България” няма да допусне връщането на страната ни под газовия ботуш на Кремъл! Няма да позволим силите на реставрацията да заличат постиженията ни по пътя на енергийната независимост! Призоваваме служебното правителство на президента Радев да следва българския национален интерес. “Демократична България” ще следи изкъсо действията на служебния кабинет и при всеки опит за посегателство над суверенитета и интересите на България ще призове гражданите да излязат в тяхна защита по улиците и площадите на страната, съобщиха от ДБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


744
Още по темата: протестгаз
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
461
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ЕС, общо? "Защото оцелявам" Значи си признаваш, че си се поставил в услуга на Газпром, заради това, че си зависим от тях?
460
1
 
13
 
! Отговори
Ралица преди 1 година
Ей тия *** платени не се спряха Докога ще си развяват простотията АЗ си искам Газпром плащаш си и получаваш газ това е А вие дето ревете сте шепа безделници платени дето нищо не ви интересува Газпром дългосрочни договори да се сключат Иначе тези безделници да платят доставка на газ за България
459
2
 
6
 
! Отговори
За Русия преди 1 година
До АнонименБългарина миналата година беше спец в медицината. Знаеше всичко за ваксините. Сега е научил думите конектор, тръба и русофил. Драги госпожи и господа, трябва да се върнат нормалните отношения с Русия и да имаме договор с Газпром. И за да преваря злобни глупости, ще кажа че единственото руско нещо в мене е когато спирам пред руската църква, на светофара, доката светне зелено. Това ми е най-близкото "русофилство" Освен че съм образован, хуманист и се старая да бъда справедлив.
458
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 525 "Аз не работя за Газпром" Работата за спирането на диверсификацията за доставки на газ чрез интерконектора е директна работа за Газпром, тъй че, подкрепяйки тези, които се опитват да блокират пускането му означава, че работиш ДИРЕКТНО за Газпром.
457
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стотиците протестиращи ще ги видим септември като излезнат сметките на всички предприятия работещи с газ с това увеличение за август с 60%. Тогава всичко ще се покачи минимум с 10-15%.
456
1
 
5
 
! Отговори
Замислен преди 1 година
Това ГАZwith me как да го тълкуваме - пускай газ с мен или как?
455
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименА ти защо си срещу Газпром, actually? Аз не работя за Газпром, само цял живот имам парно и топла вода без да мисля за Газпром. Дори не съм се питал. Не съм знаел че има хора коита се вълнуват. Защота тогава да видим монопола с водата в София? Или монопола на хранителните вериги. И така...
454
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Христ Иванов май не разбра,че диверсификация значи,че може да избираме да купуваме от няколко места и съответно да взимаме от най-евтиното. Ако Газпром е най-евтиното тогава това е най-доброто за нас. Те таз газ ако не я продадат на нас ще я продадът на други и пак ще си вземат парите. Ние обаче само ще се набутаме ако вземем по-скъпа. Още повече ако е от посредници които пак я взимат от тях.
453
3
 
8
 
! Отговори
ЕС, общо? преди 1 година
До АнонименЗащото оцелявам, както цяла Европа, и цял свят. Апропо какво стана с инфантилната пропаганда че ЕС ще преговаря за газ от името на всички държави, общо, генерално, от името на всички? Някой повярва ли на тази лъжа от букварче? И на колко такива се насладихме вече? Как Испания, Франция, Италия, Германия, примерно цитирам, ще се затичат от името на всички ,в името на България данаправят нещо? Те си се уредиха по един или друг начин защото не са ***.
452
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Смях горчив Защо работиш за монопола на Газпром?
451
2
 
11
 
! Отговори
Резидент разединител преди 1 година
А защо не протестираха, когато стана ясно че пак купуваме от Газпром, но през посредници? Или тогава не е от Газпром? Сега виете срещу Радеффф ама вие го избрахте. Защо не подкрепихте ректора или Лозан Панов след като Радеффф каза, че Крим е руски? Вие сте едни дразнещи "десни" овце.
450
3
 
16
 
! Отговори
Смях горчив преди 1 година
Цяла Европа си се уреди. Унгария си взе решение, Турция е Гърция благичко си трайкат, без крясъци си гледат нещата. Само световно известната с бедност България ще доставя руски газ заобиколно, през Нос Добра Надежда, и Суецкия канал, ще мизерува и ще плаща левове за трохи хляб. Кой знае как се забавляват с по света и ни се присмиват.А тези господа и дами от снимката са на своя розов облак от клишета и изобщо не представят българия.
449
1
 
5
 
! Отговори
но преди 1 година
До Анонимен пък затова козяка е по- ранобуден хахаххаха
448
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 515 Аз така и не разбрах защо работиш за монопола на Газпром? Можеш ли да отговориш?
447
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До прав си Да се върнем на въпроса защо си против диверсификацията на газовите доставки за България?
446
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименАз и така не разбрах защо са срущу Газпром. Роден съм в София и винаги съм били на тец, но не съм се замислял точно за Газпром. Какво е това ожесточение? поръчка от Америка ли? Някой е получил обещание за пост, власт или корица на Таймс? Ха!
445
5
 
5
 
! Отговори
прав си преди 1 година
До Анонимен трябваше по друг начин да се обърна към Вас г-н .....:))) Айде пак да върнем въпросът за Германия, ние сме по- големи демократи от тях, по- силна икономика, какво сме повече от тях, че те ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ПОЛУЧАВАТ по тръба от РУСИЯ ГАЗ, а Вие виееееете сакън да не получаме? Отговорете, ако можете!!
444
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Двама русофила са на амбразурата за Газпром тази сутрин. Останалите явно още не са застъпили.
443
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 511 "Протест под наслов "Нека леглото ми е хладилник"!" Намаляването на възможностите за диверсификация на газовите доставки увеличава шанса "леглото да е хладилник", тъй че логиката е обратната на опорката ти, другарю русофил.
442
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Протест под наслов "Нека леглото ми е хладилник"!